Author Topic: Melancholia (2011)  (Read 1674 times)

Offline kerigan

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3,535
  • blah...
Melancholia (2011)
« on: 09 November, 2011., 18:20:42 CET »


http://www.imdb.com/title/tt1527186/

Two sisters find their already strained relationship challenged as a mysterious new planet threatens to collide into the Earth. 


Jel netko pogledao ovaj film? Ne znam jel problem u meni ili.... prvih sat vremena sam jedva odgledala, nakon toga sam sljedecih pola sata gledala "ubrzano" i tek na zadnjih pola sata bi mogla reci da je film gledljiv. :facepalm: Koja je poanta filma? Da ce ljudi i dalje bit govna cak i kad dode "kraj"? :zbunj: Jel Justine moze proricati buducnost? Zasto konji nisu htjeli preci mostic i zasto se onaj golf autic bas iskljucio tamo????
Ako ne volite spore filmove ovo def. nije za vas.  :flop:

Offline NikolinaS

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1,213
  • Gender: Female
Re: Melancholia (2011)
« Reply #1 on: 21 November, 2011., 15:07:31 CET »
Ja sam gledala ovaj film  :D


Inače ne volim baš filmove koji bi spadali u ovu kategoriju, naporni su mi ti čisto larpurlartiskitčki filmovi, ali ovaj mi je bio dobar (recimo, gledala sam film Sofie Coppole Somewhere i, iako su mi drugi njeni dobri, na ovom sam se htjela ubiti od muke, a traje jedva sat i pol!). Nekako mi se čini da sve to može li Justine proricati budućnost i ono s konjim (i mene je to baš zanimalo) nije na kraju ni bitno u filmu, možda su više kao neki teaseri. Mislim da je više u fokusu bio odnos sestara i kako se on mijenja kako su svjesniji da će ta Melankolija udariti u Zemlju -> Justine koja od totalno depresivne žene postaje ona jača, a Claire neuračunljiva zapravo. A i nekako mi je bilo sasvim očekivano da će Jack Bauer počiniti samoubojstvo - kao onaj koji vjeruje čvrsto u znanost i proračune da neće udariti u Zemlju i sad nema ništa više zapravo  i radije će si sam oduzeti život jer tako može svoj život do kraja kontrolirati. Mislim, sve ovo je čisto teoretiziranje, tako sam si to objasnila, pojma nemam  :cool:  Uostalom, tko zna što je von Trier mislio, osim da mu je bilo važno prikazati tu depresiju kod Justine.


Film mi je bio vizualno jako jako lijep i to mi je veliki plus, a onaj trenutak kad Melankolija proždire Zemlju i kad film završi, a on makne glazbu i bude samo tišina - trnci su me prošli totalno  :eek:  i bila sam sretna što svijet i dalje postoji  :cheers:  Ne znam, bio mi je puno bolji od Somewhere...


Eto, to su moja opažanja  :zubo: