Author Topic: 13.EPIZODA: - Tko Je Smjestio Francine Des Mrchait?! -  (Read 2182 times)

Offline Storyteller

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 252
13.EPIZODA: - Tko Je Smjestio Francine Des Mrchait?! -
« on: 03 August, 2010., 12:37:26 CEST »
1. scena:  STUDENTSKI DOM, STUDENTSKA SOBA – INT. – JUTRO

Dr. PERIBONIO istražuje oko tijela ubijenog MATIJE NAKIĆA, te zamoli MAJU da odvede uplakanu SNJEŽANU dalje od mjesta zločina, kako bi na miru sve provjerila.

X – HODNIK

Na ispražnjenom hodniku, MAJA inzistira na odgovorima. Želi znati, tko želi smrt njezinoj ekipi, jer sve ovo već prelazi u serijski niz? Ona to želi spriječiti. SNJEŽANA nije sigurna, no Matija je vjerovao kako je ubojica Marko Polić. Matija ga je nazivao manijakom i uporno je tvrdio kako je policija slijepa, kad njega nije uhapsila nakon prvog umorstva. MAJA se namršti, te komentira kako će ona zaustaviti ova okrutna umorstva. SNJEŽANA se boji za svoj život, on je ubio njezinog momka. Počne opet plakati. MAJA je nespretno zagrli i obeća je zaštititi. Neće dozvoliti tom gadu da ih više ubija.

2. scena:  «FIRULE «, KIRURŠKI ODJEL – INT. – JUTRO

Dr. BEUSAN izlazi iz operacione sale, a med. sestra NINA, pomogne joj skinuti zaštitnu odoru. VIKTORIJA je zamoli da pozove rodbinu, u njezinu ordinaciju.

X – U ORDINACIJI DR. BEUSAN

NINA stiže u društvu žena: ELLA, VESNA, NEVA, NIVES i BERNARDA. Sve su nestrpljive. Kad med. sestra ode, VIKTORIJA kaže da je završila sa operacijama, mali Toni će biti dobro. Dišni putovi su opet funkcionalni. Sve odahnu, te ga BERNARDA želi vidjeti. VIKTORIJA je zamoli za  malo strpljenja. BERNARDA se rastuži, no zahvali doktorici, što joj je spasila sina. Ona odlazi, kad se pozdravi sa s njima, namjerno ignorirajući VESNU i NEVU. Ove dvije se isto zahvale i odlaze. VIKTORIJA pohvali brzu reakciju pedijatrice NIVES. Da nije onako brzo reagirala, možda ga ne bi uspjeli spasiti. Izvine se kako ima posla sa papirologijom, te odlaze ELLA i NIVES, svaka svojim poslom.

3. scena:  IGOROVA KUĆA – INT. – JUTRO

IGOR primijeti, kako se vraća NENAD, pomalo namršten. IGOR želi znati u čemu je problem? NENADU je nelagodno, no priznaje, kako je išao provjeriti rezultate svog malog poslića. Pronašli su samo jedno tijelo u «Mercedesu». IGOR se namršti, kako je to moguće? Zar nisu svi bili unutra, kad je minirao auto? NENAD šuti, te mu IGOR žustro priđe i uhvati ga za revere jakne. Želi neke odgovore! NENAD promuca, kako je vidio DAVORINA. Misli kako je on nekog pokupio sa ceste. Kako nije bio siguran, nije mu htio govoriti. IGOR ga odgurne od sebe pun ljutnje. Ide prema svom radnom stolu, želi znati, da li je on vidio njega? NENAD nije siguran, moguće je. IGOR kaže da imaju problem. Lagano otvara policu radnog stola, da ovaj to ne primijeti. Davorin može svjedočiti protiv njega, a time ugrožava i njegovu sigurnost. A to ne može dozvoliti, kao ni činjenicu da ne trpi nesposobne ljude. NENAD problijedi, kad IGOR naglo povuče pištolj i zapuca prema njemu. NENAD se sruši mrtav na pod. IGOR procijedi kako ne trpi nesposobnjakoviće. Uzima telefon, te govori Liani, kako mu je hitno potrebna.

4. scena:  SUĆURAJ, HVAR – VUKELIĆEVA VIKENDICA – INT. – JUTRO

VALERIO nježno pogleda na uspavanu MARIE, te se vrati u dnevni boravak. Zatekne DANIELA, kako zuri u krvavu mrlju pored kamina, gdje je do nedavno ležao nastradali Vice. VALERIO oprezno govori, kako mu može pomoći, na što DANIEL ne reagira. VALERIO nastavi, kako on zna osobu, kojoj je puno stalo do Marie, kao i njemu. Uspije pridobiti DANIELOVU pažnju. VALERIO govori da je on spasio Marie od sigurne smrti, na čemu mu je on veoma zahvalan. Zato će mu pomoći i podmjestiti policiji Vicinu nesretnu smrt, kao još jedno umorstvo u nizu nepoznatog serijskog ubojice. DANIEL ga pogleda u čudu. Misli li on, da je to izvedivo?! VALERIO se osmjehne, već ima plan.

5. scena:  PUSD, URED OD NAČELNIKA ŠIMUNOVIĆA – INT. – DAN

NADAN zbunjeno pogleda u papire, koje mu je dostavila NAĐA. Odakle se sad  stvorila ta Melora, kao glavna u Dorinom bordelu ? Ništa mu nije jasno. NAĐA sva ponosna, ispriča mu za dojavu jedne Dorine prostitutke, tako su razotkrili Meloru. Pronašli su inkriminirajuće dokaze protiv Melore u njezinom stanu. NADAN joj daje otvorene ruke, da istraži sve oko Melore, za to vrijeme Mirela će nastaviti istragu oko Davorina i Dore. I tako ta istraga ne spada u odjel za krvne delikte. NAĐA ništa ne razumije, ali NADAN nije voljan objašnjavati, već joj naredi da krene poslom. NAĐA mu na izlazu namjerno dobaci, da li da obavijesti Anelu o ovome ili će to uraditi sudac Cerić, jer se i tako opet druže?! NADAN se namršti, ne dopusti da ona primijeti, kako ga je uspjela povrijediti. Kaže da će on to obaviti, pa NAĐA odlazi nezadovoljna neuspjelom pakošću.

6. scena:  IGOROVA KUĆA – INT. – POPODNE

LIANA ulazi u kuću i dolazi do njegove radne sobe. Ako je pogodilo NENADOVO mrtvo tijelo, nije ničim to pokazivala. Govori IGORU, kako je Melora već u pritvoru. Istragu će pokrenuti protiv nje. IGOR govori LIANI, kako je ona sada glavna, a on će se privremeno izgubiti iz grada. No, prvo mu mora pomoći u jednom malom posliću. IGOR je zamoli da pomakne njegov radni stol, što ona poslušno i napravi. IGOR izvuče tepih ispod stola. LIANA gleda u nevjerici, kako IGOR obmota mrtvog NENADA u tepih. Teško kontrolira svoj strah, no pred IGOROM  se ponaša, kao da je sve ovo sasvim uobičajeno.

7. scena:  PUSD, MAJIN URED – INT. – POPODNE

Stiže NADAN, pomalo namršten zbog dva nova umorstva studenata. MAJA smiruje šefa, misli kako ima siguran dokaz protiv glavnog osumnjičenog. NADAN kaže da je već i vrijeme. O kome se radi?! MAJA mu oprezno spomene ime Marka Polića. Na to se NADAN namršti, da li je sigurna, zar ga nisu otpisali iz redova sumnjivaca? MAJA otvoreno kaže, kako im je to bila najveća pogreška. Marko je u svemu ovome bio povezan od početka. Prva žrtva bila je najbolja prijateljica njegove cure, a zatim je ubijena i ona. Trebali su odmah reagirati, da on nije forsirao istragu o ubojstvu one prostitutke. NADAN problijedi, te ga MAJA tješi, on nije mogao znati, kako je Marko zasigurno ubojica. NADAN ne želi opravdanja, nije smio dopustiti da se sve ovo dogodi. Zamoli MAJU, da za sada šuti o ovome, on će kasnije preuzeti krivnju na sebe, ako bude potrebno. MAJA smatra kako to neće biti potrebno. Kaže mu, kako je već poslala nalog sucu Ceriću za potjernicom. NADAN, još uvijek izgubljen ovim saznanjima, zamoli je da ode do Dr. Peribonio sa Dr. Bralić, kad već ide tamo. Treba identificirati još jednu žrtvu sinoćnjeg ludila. MAJA će to rado napraviti, zamoli šefa da se ne nervira, sve će biti uredu. NADAN klimne nesigurno glavom i izlazi. Ovo ga je pogodilo.

8. scena:  MARINELIN STAN – INT. – NOĆ

MARINELA nježno briše znoj sa ŽELJANOVA lica, on po tijelu ima manje opekotine. MARINELA  oprezno govori, kako bi trebali otići u bolnicu, no ŽELJAN smatra, kako tamo neće biti siguran. On trpi bol, MARINELA mu daje sedativ. MARINELA promatra, kako on tone u san, vidno je zabrinuta, no on je ne želi slušati.

9. scena:  LOVRINAC, GROBLJE – EXT. – NOĆ

IGOR doveze auto do krajnjeg ruba groba i tu se parkira. Sa mjesta suvozača izlazi LIANA, promrzla ne samo od zime. IGOR iz prtljažnika izvadi dvije lopate, jednu doda zbunjenoj LIANI.

X – PORED ISKOPANE RAKE – EXT.
 
Oni su pripremili grob. LIANA je cijela zamazana. Stiže IGOR sa tepihom i tijelom unutra. Baci tepih, bez imalo sažaljenja. LIANA se zatrese od zvuka tupog udarca leša od zemlju. Trgne je iz misli IGOROV glas, požuruje je, ne želi da ih netko otkrije. LIANA uzima lopatu. IGOR započne za zatrpavanjem, ponovi da odlazi i kad se smjesti, javit će, što joj je dalje za raditi. No, prvo se mora obračunati sa određenim ljudima. Nastave sa zatrpavanjem.

10. scena:  «FIRULE», ODJEL SUDSKE MEDICINE, HODNIK – INT. – JUTRO   

Hodnikom žure MAJA i NIVES, koja se ispričava, no jučer nije mogla doći. Zanima je, zbog čega je potrebno da i ona bude ovdje? Nije joj ništa jasno. MAJA je zamoli za malo strpljenja. Dolaze do dr. PERIBONIO, koja potvrdi kako je spremila sve za identifikaciju. Tijelo je oštećeno jakim opeklinama, no ima potvrdu tko je to bio. Pažljivo se obraća NIVES, objasni, kako će joj pokazati samo osobne stvari nastradale osobe. Želi njezinu potvrdu radi službene evidencije. NIVES se uplaši, te zbunjeno ulazi u obdukcijsku salu.

X – OBDUKCIJSKA SALA
 
Prva ulazi NIVES, a za njom ulaze VJERA i MAJA, pažljivo prateći njezinu reakciju. Primijete, kako NIVES skrene pogled na osobne stvari nastradalog, uredno složene na stolu. NIVES problijedi, ovo su osobne stvari njezinog prijatelja Tea Munića. Što se ovdje događa? MAJA šturo odgovori, kako je stradao u eksploziji auta. Pita je za njegovu rodbinu, koga da obavijeste zbog sprovoda? NIVES samo što ne zaplače, kaže da je Teo pričao o bratu i dvije sestre, no nije godinama kontaktirao s njima. Ona će preuzeti sve obaveze na sebe. MAJA i VJERA se žaluju. NIVES se zahvali i žurno odlazi, nakon što se potpiše. Želi biti sama. MAJA se okrene prema VJERI, zanima je obdukcija ubijenog Matije. VJERA krene prema stolu, vijesti  su dobre ili loše, kako god ih želi protumačiti. Matija je žrtva istog serijskog ubojice.

11. scena:  SUĆURAJ, HVAR – VUKELIĆEVA VIKENDICA – JUTRO

VALERIO spusti telefonsku slušalicu, obavijesti DANIELA i MARIE, kako je sve obavljeno. Nazvao je Simonu Kavelj, studenticu kriminalistike, koja povremeno radi za njega. Ona će pustiti lažnu dojavu TV- novinarki Jerković o još jednom ubojstvu serijskog ubojice na Hvaru, a onda će prijaviti policiji za umorstvo. Mogu očekivati, kako će uskoro doći po njih. DANIEL dodaje MARIE doručak, i zahvali se njemu, no još nije siguran, kako će im ovo upaliti. VALERIO vjeruje u Simonine sposobnosti, a i Nikinu ambiciju da ih pretekne u svakoj priči. Ona će to razglasiti na svojoj televiziji. A dobro je poznata činjenica, kako Tv stvara događaje. Kada se neka laž često ponavlja u medijima, uskoro postane vjerojatno istinita. DANIEL se namršti, on je još uvijek zabrinut. No, to ne pokazuje MARIE, već pazi, da ona sve uredno pojede. Djevojka je još uvijek zbunjena proteklim događanjima, i ništa ne komentira.

12. scena:  ZGRADA POLICIJE, NADANOV URED – INT. – DAN

Kod njega dolazi NAĐA i ispriča mu za informativni razgovor sa Melorom, koja uporno negira svoju umiješanost u svijet prostitucije. Tvrdi, kako joj je sve namješteno, ali ne zna tko bi joj želio nauditi. NADAN zaključi, kako je sve to stara uobičajena priča o nedužnosti. Želi da je pritisne, da već jednom završe s tom istragom. NAĐA misli kako u toj priči ima još nešto. Melora je radila kao sekretarica u «Eagle Toursu», iako se sve uredno poklapa, jer je bila povezana i sa Dorinim motelom, nešto joj je tu previše nategnuto. NADAN kao da je ne sluša, duboko je u svojim mislima. NAĐA ga prizove svijetu, nešto ga muči, nisu valjda ljubavni problemi, doda ona zlobno?! NADAN je hladno upozori, kako ona nema prava petljati nos u njegov privatni život. Takav odnos između njih, odavno je završen. Ako je baš zanima, ima problema sa Majinom istragom. Misli kako je donio pogrešnu procjenu, koja je koštala životom nekoliko mladih ljudi. NAĐA ne stigne komentirati, jer u ured ulazi mladi POLICAJAC. Govori šefu, kako su dobili obavijest od neke žene. Preda ga NADANU, koji na brzinu pročita obavijest i zahvali se POLICAJCU, koji ode, uz naredbu da o ovome obavijesti Hvarsku policiju. NADAN objasni NAĐI, kako se dogodilo novo umorstvo, navodno serijskog  ubojice. Ubijen je Vice Vukelić, a tamo su se našli Remanni i mlada Marie. NAĐA zbunjeno komentira, da je barem nešto krenulo u pozitivnom smjeru, imaju njih dvoje. NADAN je zamoli da ode, još mora zvati Hvar, a treba obavijestiti Maju i Ellu o novom razvoju njihovih slučajeva. NAĐA mu poželi nešto kazati, ali se predomisli i odlazi.

13. scena:  SUĆURAJ, HVAR – TRAJEKTNA LUKA – EXT. – PREDVEČERJE

Ljudi stoje pored policijskog glisera na mulu. VALERIO stoji sa strane, pridržavajući MARIE, koja je polako umorna. Inspektor sa Hvara, DRNASIN, obraća se DANIELU, koji krajem oka gleda kako dva mlada POLICAJCA, stavljaju crnu vreću sa lešom Vice u policijski gliser. DANIEL se prisili da sluša insp. DRNASINA, koji mu govori što ga čeka u Splitu. Obaviještena je Splitska PU, njega će ponovo provesti u pritvor, a djevojka treba ponovo u bolnicu. Iskaze, koje su njemu dali o smrti Vukelića, već su faksirani u Split. Savjetuje DANIELU, da ništa ludo ne pokušava. DANIEL tvrdi kako je nedužan, nema razloga za bijeg, sad kada je MARIE spašena. Insp. DRNASIN naredi ukrcavanje. DANIEL pomogne MARIE da uđe, a VALERIO ulazi za njima u gliser. Dva POLICAJCA biti će im pratnja do Splita. Insp. DRNASIN ostane na mulu i isprati pogledom odlazak.

14. scena:  DAVORINOVA KUĆA, SOBA – INT. – NOĆ

DAVORIN stavlja DORI hladne obloge na čelo. DORA je u bunilu, ona zaziva DAVORINOVO ime. Spominje Munićevu osvetu i bombu. DAVORIN je brižno smiruje, šapće da je tu pored nje. Sad je sve uredu. DORA je i dalje uznemirena.

15. scena:  ZGRADA POLICIJE, PARKING – EXT. – NOĆ

NADAN izlazi na parking, gdje naleti na ELLU, koja stiže u noćnu smjenu. NADAN je pita, gdje je bila danas, tražio je? Htio je obavijestiti o pronalasku Marie De Whaux. ELLA mu ispriča za malog Tonija, no sada je sve uredu. NADAN kaže ELLI, kako Marie stiže sa Remanniem u ranu zoru u luku. Neka ona organizira preuzimanje, on je preumoran. Pozdrave se i odu svatko svojim putem.

Offline Storyteller

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 252
Re: 13.EPIZODA: - Tko Je Smjestio Francine Des Mrchait?! -
« Reply #1 on: 03 August, 2010., 12:44:06 CEST »
16. scena:  NA MORU, U GLISERU – EXT. / INT. – NOĆ

DANIEL se odvoji od uspavane MARIE, vidi se kako ga muče neki problemi. Odvoji se od ostalih i stane uz bok glisera, gledajući u noć. Pridruži mu se VALERIO, želi znati što ga muči? DANIEL ga pogleda sumnjičavo i prizna kako se boji da MARIE u ovakvom stanju neće moći se sjetiti svega što se događalo na «Pravnom fakultetu». A njegova sloboda ovisi o njezinom svjedočenju. VALERIO oprezno upita, što se zaista tamo dogodilo? DANIEL slegne ramenima, ni on sam ne zna. U jednom trenu, on je vidio MARIE sa onim dječakom i ubijenu prostitutku u ženskom WC- u, a kad se poslije vratio od Vukelića, netko je pucao na MARIE i Radmana. Tek poslije je saznao za smrt prostitutke. VALERIO želi znati, odakle onda njegova sperma na lešu ubijene Suzane?! DANIELU je neugodno govoriti o tome, no to nema veze sa njezinom smrću. Sve više vjeruje, kako je u to upetljan Igor Orlović- Köhn. Siguran je, kako ga je primijetio u atriju fakulteta. On vodi bordel, ako je ubijena bila prostitutka, rješenje se nalazi samo po sebi. VALERIO ništa ne komentira, no njegove oči pobjedonosno se smiju. Nastave se voziti u tišini.

17. scena:  NADANOV STAN – INT. – NOĆ

FRANCINE prihvati ponuđeno piće i odahne, kad čuje da su pronašli Marie i Daniela. Oboje su dobro, no netko je ubio Vukelića, ispriča joj NADAN. Navodno isti serijski ubojica, koji hara Splitom, što mu je malo čudno. FRANCINE se nada kako će noćnoj mori doći kraj, i da će se misterij oko Surryine smrti razriješiti, barem što se tiče njezinog umorstva. NADAN pita, je li otkrila, odakle sestra umjesto njezine agentice, na tajnom zadatku u Splitu?! FRANCINE se namršti, ne može doći do Solange. Njihova treća sestra bliznakinja, ne zna za nijednu od njih. Nije ih vidjela mjesecima, i ona je zabrinuta za njih. FRANCINE se iskreno plaši, jer se nešto užasno dogodilo Solange, nema drugog objašnjenja. Zašto bi studentica umjetnosti, Surrya, uskočila u kožu svoje sestre Solange i dovela svoj život u opasnost. Nešto se desilo, čim je Surrya napravila takvu nepromišljenost. NADAN se sjeti obavijesti, one koje je Surrya slala poštom. FRANCINE ga mora razočarati, «Interpol» još nije ušao u trag tim pošiljkama. Mislila je, kako će otkopavanje razriješiti mnogo nepoznanica, no upetljali su se mnogo dublje, nego što je očekivala. NADAN misli kako ih čeka teška istraga. Netko je pročitao njihovu igru, a boji se da su obje sestre Lupendine zbog toga mrtve. FRANCINE se namršti, nazvat će kolege, da provjere, gdje je sad njezin bivši muž Drago. Moraju naći odgovore !

18. scena:  MARINELIN STAN  - INT. – JUTRO

MARINELA oprezno otvori vrata, vidi da je BERNARDA, no ne pušta je unutra zbog Željana. BERNARDA joj se zahvali, što je pomogla u spašavanju njezina sina, no to ne znači, da joj je oprostila. MARINELA hladno odgovori, kako to nije ni očekivala. BERNARDI je drago što se razumiju, inače bi bila prisiljena je prijaviti policiji, ako se ne pojavi na suđenju. MARINELA procijedi kako neće biti potrebno, ona će doći na suđenje. Hladno zamoli BERNARDU, da ode, mora se spremiti na posao. BERNARDA je još jednom upozori i odlazi. MARINELA teško uzdahne, kad će je već jednom svi pustiti.

19. scena:  TRAJEKTNA LUKA – EXT. – JUTRO

Policijski gliser je već usidren. Tu su kola «Hitne» i «Pogrebnika», koja već polako odlaze. Dr. BEUSAN preuzima MARIE, uz pomoć med. Sestre NINE. Djevojka zabrinuto pogleda DANIELA, on je uvjerava kako će sve biti uredu. ELLA se odvoji od HVARSKIH POLICAJACA, te prilazi DANIELU i stavlja mu lisice na ruke. Napomene kako mu bijeg nije bilo nešto najpametnije, što je uradio. VALERIO sve to gleda sa strane i odlazi, jer se ne želi susretati sa inspektoricom. ELLA primijeti njegov odlazak, ali se koncentrira na DANIELA, kojeg privodi u službeno auto, prije se zahvalivši hvarskim kolegama.

20. scena:  BILICE, ISTRAŽNI PRITVOR – SOBA ZA POSJETE – INT. – JUTRO

NADAN sa NAĐOM dolazi na razgovor kod osumnjičene MELORE. Ona negira besmislice, za koje je terete. Tko je to optužuje za vođenje bordela?! Za Boga miloga, ona je obična sekretarica u turističkoj agenciji «Eagle Toursa». NAĐA želi znati što se dogodilo, zašto je napustila taj posao? MELORA se namršti, prizna kako je njezin šef Igor pokušao napastovati i zbog toga je napustila posao. On je užasan čovjek. Uvijek joj je bio mutan, jer neke poslove, na primjer sa tom Dorom, uvijek je osobno vodio. Ona nije imala uvida u te papire. NAĐA značajno pogleda NADANA, i zahvali se nemoćnoj MELORI. Ona odlazi iz sobe, zamolivši, da joj pomognu. Ona je nevina. Kasnije NAĐA komentira NADANU, da je sve moguće, koliko oni poznaju Orlović- Köhna. NADAN ne želi žuriti sa zaključcima, no sve je moguće. Idu vani, a njoj kaže da nastavi istraživati.

21. scena:  VALERIOV STAN – INT. – JUTRO

VALERIO se umorno zavali u fotelju, nakon što javi svojoj kolegici NEVIANNI, kako neće danas dolaziti na posao. Sve će joj sutra podrobno ispričati. Opet zvoni telefon.

X – FRANCIEINA HOTELSKA SOBA

FRANCINE već sve zna, no zanima je, kako je Marie. Još se ne usudi otići kćeri u posjetu.

X – VALERIOV STAN
 
VALERIO smiruje prijateljicu, kćer joj je dobro. Malo dezorijentirana, ali dobro. Ne zna, što se sve događalo prije njegovog i Remannievog dolaska, no boji se kako Marie nije bilo ugodno.

X – FRANCIEINA SOBA
 
FRANCINE se zabrine, no mora pričekati sa cijelom pričom, jer VALERIO nije ništa saznao od Marie, pošto je ona šutjela cijelo vrijeme.

X – VALERIOV STAN
 
Pozdrave se, VALERIO je umoran i očajnički mu treba sna.

22. scena:  MARINELIN STAN – INT. – DAN

MARINELA nije išla na posao, slagala je, kako je prehlađena. Žali se ŽELJANU na probleme sa Bernardom, boji se kako će joj se sve odbiti o glavu. ŽELJAN je slabo, ne može joj pomoći, jer ima svojih problema. Zbog Munića se zamjerio opasnim mafijašima. MARINELA uplašeno vikne, kako ne želi ni slušati o tome, dovoljno se upetljala u kriminal. Dosta joj je svega. ŽELJAN govori, kako mu jednu uslugu može napraviti. Radi se o Mirni, želi da je nadgleda, jer nije siguran, da je ona odustala od svoje osvete. MARINELA se opravdava, kako je ona izbjegava. Udružila se sa jednom curom Danijelom i po cijele dane se druži sa njome. ŽELJAN se trgne, no njoj laže, kako je to od boli. Pomiluje MARINELU po licu, govori kako ne bi sve ovo preživio bez nje. Ona je rastopljena tim riječima. Pokušat će opet sa Mirnom, te ga zagrli. ŽELJAN je zabrinut.

23. scena:  NADANOV URED – INT. – DAN

Ulazi žurno namrštena NAĐA, predaje dokumente NADANU, koje su pronašli pretragom Melorinog stana. Iz papira se vidi, kako je ona tijesno surađivala sa Žustričkom. Nije joj ništa jasno. NADAN se namršti, sve je to nekako jednostavno. No, nemaju izbora, moraju predati sve dokaze Ceriću, o njegovoj odluci ovisi Melorina sudbina. NAĐA kaže, kako je razgovarala sa Mirelom, nešto se čudno dešava u svijetu podzemlja. Sve Davorinove cure, izbačene su iz njegova bordela, a nestala je i Dora sa svojom vjernom djevojkom. Njezin bordel je izvan funkcije. U «Eagle Toursu», samo se nalazi Igorova suradnica. NADAN  se namršti, kaže NAĐI, da koordinira istragu sa Mirelinom. Treba istražiti, što povezuje sve te događaje. Hapšenje Melore Šeks, možda je uzrok, ako je ona glavna, no može postojati i dugi niz drugih razloga. Smrt Tea Munića, jedan je od tih razloga. NAĐA žurno odlazi.

24. scena:  ZGRADA SUDA, URED ISTRAŽNOG SUCA CERIĆA – INT. – POPODNE

MAJA razgovara sa sucem CERIĆEM o podizanju optužnice protiv Marka Polića, kao glavnog osumnjičenog za serijska umorstva studenata. CERIĆ komentira, kako je ovo neugodan slučaj, dok proučava spise, koje mu je donijela MAJA. Trebat će mu vremena, da donese službenu procjenu o podizanju optužnice. CERIĆ teško uzdahne, priznaje insp. BEBIĆ, kako sve klima na nesigurnim dokazima i indicijama, no taj masakr treba zaustaviti. On će sve preuzeti na svoju odgovornost i odobriti podizanje optužnice. MAJA vidno odahne. Iznenada ih omete buka iz susjedne prostorije. Čuju se povišeni glasovi starijeg muškarca i mlađe djevojke, čiji je glas bio na rubu plača. CERIĆ komentira, kako to dolazi iz susjedne prostorije, njegovog kolege Ostojića. Zamoli je da pričeka, odmah će se vratiti.

X – URED ISTRAŽNOG SUCA OSTOJIĆA
 
Sudac JOŠKO OSTOJIĆ ( proćelav, prosijed, u kasnim 40- im, debeljuškast ), pokušava smiriti uplakanu studenticu ANĐU GRGUREVIĆ ( rane 20- te, priprosti vlaški izgled ). ANĐA viče, neka ga je sram, ona nije takva cura. On je star čovjek, kako ga nije sram nuditi joj seksualne usluge, kao uvjet za prolazak na ispitu! OSTOJIĆ  je pokuša umiriti, sve je krivo shvatila, no ANĐA prijeti da će ga prijaviti. U tom trenu ulazi sudac CERIĆ, obrati se djevojci sa kolegice, smiruje je i kaže da to neće biti potrebno. On će sve srediti, a OSTOJIĆA prisili da se ispriča djevojci, što on i napravi. ANĐA prihvaća ispriku, no nije spremna zaboraviti ovu neugodnost i odlazi. IVAN namršteno pogleda OSTOJIĆA i prigovori, kako mu se njegov libido konačno odbio o glavu, a upozoravao ga je, da može doći do ovoga. Bude li djevojka podignula optužnicu, on neće imati drugog izbora. Ukori njegov glupi postupak i odlazi, jer ima posla. Sudac OSTOJIĆ ga isprati mrskim pogledom.

X – SUPROTNA ZGRADA  - EXT. – PROZOR
 
Sve ovo, kroz dalekozor, gledao je MARKO.

25. scena:  STOBREČ – LIANINA KUĆA – INT. – NOĆ

Zvoni telefon, to je IGOR, kojeg zanima razvoj situacije sa Melorom. LIANA ga uvjerava, kako sve ide po planu, naknadno je ubacila još lažiranih dokumenata u njezin stan, koji je povezuju sa prljavim poslovima u bordelu. Policija ih je uzela. Nakon ovoga, Melori nema spasa. IGOR je zadovoljan, vjeruje da će ona biti dostojna Dorina nasljednica, ako ne i bolja. Oni se pozdrave. LIANA zamišljena, u što se upetljala?!

26. scena:  KUĆA NATALIJE BOSNIĆ, VLASNIŠTVO NEVIANNE ŠARIĆ – INT. – NOĆ

NEVIANNA zapali još jednu cigaretu i pogleda NADU. Iza njih je honorarna novinarka «Kanarinca», NATALIJA, koja priprema večeru i pomno sluša njihov razgovor. Suviše dobro, da i ne pazi na večeru. NADA joj je sve ispričala, ona želi pobjeći iz grada, jer vjeruje da je Igor ubio i Doru, a ne samo tog Munića. NATALIJA komentira kako će kod nje biti sigurna, no NADA kao da ne vjeruje u sve to. NEVIANNA odluči umjesto njih, zamoli NADU, da za sada ostane ovdje, dok ne pronađe sigurnije mjesto. No, mora se konzultirati sa svojim partnerom, oko isplate za njezinu priču. NADA popusti, jer je ona njezina jedina šansa. NEVIANNA se sprema otići, sutra je čeka sukob sa «TV- Dioklecianom», nakon onog što joj je javila Sara. Napomene NATALIJI i NADI, da budu oprezne i odlazi. NADA namršteno pogleda NATALIJU, pita je što njezin šef misli o suradnji sa novinarima?! NATALIJA je ljutito prostrijeli pogledom i upozori NADU, da već jednom začepi svoju gubicu. Njezin šef ništa ne zna i tako će ostati. NADA ušuti.

27. scena:  MARINELIN STAN – INT. – JUTRO

MARINELA se ustane, želi spremiti doručak. Probudio se i ŽELJAN, te ona na njegovu zamolbu upali televizor. Zastane na kanalu «TV-Dioklecian». 

X – NA EKRANU «TV- DIOKLECIAN»

NIKI se upravo javlja sa sprovoda uglednog poduzetnika Tea Munića, čija je zaručnica prije nekoliko mjeseci, na misteriozan način odlučila sebi oduzeti život. NIKI tiho komentira obred. Među ožalošćenima su: NADAN, NEVIANNA i NIVES, koja ne prestaje plakati. Nakon obreda, kamera hvata NIVES, koja prilazi NEVIANNI.

28. scena:  LOVRINAC, GROBLJE – EXT. – JUTRO

NIVES želi razgovarati sa novinarkom NEVIANNOM, jer ona misli da je Teo namjerno ubijen. Sve je to povezano sa Anitinom smrću i Teovim druženjem sa Ćubelićem, rođakom načelnika ŠIMUNOVIĆA. NADAN se namršti kad to čuje, no vješto izbjegne upornu NIKI, koja je odmah htjela komentar, dok njezin snimatelj NIKOLA sve ovo snima. NIKI se namršti, kad NADAN ode, no shvati, da sve ovo prenosi TV, pa komentira u ekran misteriozne događaje. NEVIANNA se dogovori za razgovor sa NIVES i odlazi, zlobno odmjerivši NIKI, kojoj je preotela priču. NIKI se na tren zbuni, no spretno zaključi prijenos. Otvoreno bijesni, jer je opet izgubila od «Kanarinca». Njezin snimatelj NIKOLA šuti. NIKI odluči poduzeti nešto u tom pogledu.

29. scena:  DAVORINOVA KUĆA – INT. – JUTRO

DAVORIN ljutito ugasi televizor, ne sviđa mu se sve ovo.

X – SPAVAĆA SOBA
 
Dolazi do DORE, ona se upravo probudila. Ništa joj nije jasno. DAVORIN joj kaže, kako je kod njega i smiruje je, ovdje će biti sigurna. DORA ga sumnjičavo pogleda, da li da mu vjeruje?!

30. scena:  ZGRADA SUDA, ARHIV – INT. – JUTRO

ANELA prčka po službenim spisima, vadeći zabilješke u svoj notes. Nije ni primijetila NADANA, te se uplašeno trgne, kad se on zakašlje. ANELA je prema njemu hladna, želi znati, što on hoće od nje. NADAN kaže, da bi lagao, kad bi kazao da je došao samo službeno, zbog slučaja Šeks. Poželio je vidjeti, da vidi što se događa s njima i da raščisti sve nesporazume. ANELA nije spremna za ovakve razgovore, malo je izgubljena. Kaže NADANU, kako joj je potrebna kava. Sama će poći po nju, ima ključeve od kantine, pošto je nedjelja. Odlazi, a NADANA ubrzo šokira Anelin užasnuti vrisak. 

X – KANTINA

NADAN dotrči tamo, ANELA je prestravljena. Gleda ispred sebe. NADAN pogleda u istom pravcu i ugleda mrtvu studenticu ANĐU. Šok.     


Nastavak u slijedećoj epizodi: - GLAVNI SVIJEDOK -