Author Topic: 2.EPIZODA: - Žrtva Zavjere -  (Read 1832 times)

Offline Storyteller

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 252
2.EPIZODA: - Žrtva Zavjere -
« on: 22 April, 2010., 16:01:58 CEST »

1.scena: URED NAČELNIKA ŠIMUNOVIĆA – INT. – JUTRO

NAÐA dolazi sa MAJOM kod NADANA sa nalazima pretrage. Tehničari su uspjeli izvući krvnu grupu iz uzorka spreme. NADAN ne skriva zadovoljstvo. Neka se obrate insp. Novakov, treba usporediti Remannievu krvnu grupu sa nalazom. Ako sve bude odgovaralo, moći će ga zadržati u pritvoru do kraja istrage, jer su ga jutros morali pustiti iz pritvora. Želi da se to što prije obavi, pa one žure za poslom.

2.scena: DORINA KUĆA NA ŽNJANU – INT. – JUTRO

DORU na telefon nazove IGOR, za kojeg se ispostavi da je njezin tajanstveni šef. Ona se izležava pored bazena, no IGOR je ljut na nju, jer još nije pridobila Sunaru na njihovu stranu. Važno je da ga vrbuje, kako bi zagorčali Ćubeliću život u Splitu. DORA se obeća ozbiljno uhvatiti tog zadatka, samo da smiri šefov bijes.

3.scena: ZGRADA «KANARINCA», REDAKCIJA – INT. – JUTRO

VALERIO razgovara sa uglednom novinarkom i suvlasnicom «Kanarinca» NEVIANNOM ŠARIĆ ( oko 35 god., visoka, kratke crne kose, inteligentnog looka). VALERIO želi da ona preuzme priču o Suzani ili Solange, kako li se već ona zove, jer su na njega postali osjetljivi i ne žele surađivati. NEVIANNA je i tako radila na priči o prostituciji, tako da joj se neće biti teško snaći. Miriše skandal. VALERIO je siguran u to, ali moraju paziti da ih policija ili konkurencija ne ometu u istrazi.

4.scena: «PU-SD», URED INSP. NOVAKOV – INT. – DAN

NADAN svrati do ELLE, koja mu kaže kako je mladi par još uvijek u komi. Njoj su sumnjive one dvije usidjelice, koje se brinu o dječaku. Odlučila je malo iščeprkati o njima, misli da one znaju nešto o pucnjavi. NADAN joj daje otvorene ruke, pošto i sam zna, kako su one te večeri bile na fakultetu. Vjeruje njezinim instinktima.

5.scena: VRANJIC, MALA KUĆICA UZ MORE – INT. – DAN

ŽENSKI prsti polako biraju telefonski broj.

X – U KUĆI
Javi se NEVA, a ženski glas prijeti da će ih razotkriti. NEVA je nervozna, želi znati tko je to, no veza se prekine. Uplašena NEVA sve ispriča VESNI. Ona se namršti, izgleda da nije obavila posao do kraja. NEVA se boji, no VESNA je odlučila.

6.scena: TURISTIČKA AGENCIJA «EAGLE TOURS» - INT. – DAN

Kod IGORA je mlada KASANDRA ŽIVAGO ( oko 25 god., mršava, pepeljasto-plave kose, upalih očiju ). IGOR ima posao za nju i nudi joj prvi dio novca za malu uslugu. KASANDRA očito ovo ne radi prvi put za njega i želi znati što treba uraditi?! IGOR želi da ona ode u policiju i ispriča im, koga je vidjela da ulazi u ženski WC za ubijenom kurvom. KASANDRA sve shvati, a IGOR se zlobno osmjehne.

7.scena: BAČVICE, ŠETNICA UZ MORE - EXT. – NOĆ

Malo je prohladno, jer je pala noć. VALERIO polagano šeta sa FRANCINE, osjeća se krivim jer nije pazio na Marie, no cura je tvrdoglava, nije se dala kontrolirati. FRANCINE mu više ne zamjera, samo da ona bude u redu. VALERIO prigovara sam sebi, da je barem pazio na njenu kćer. FRANCINE ga utješno zagrli, a ujedno i zamoli neka nikome ne govori kako je ona njena majka, radi Mariene sigurnosti. VALERIO će održati obećanje, iako ne shvaća to.

8.scena: MARINELIN STAN - INT. – NOĆ

MARINELA se zavali u fotelju, pomalo pripita zbog briga koje je muče. Do nje dolazi njena susjeda i prijateljica MIRNA, da se požali na svoje probleme. MARINELA je nagovori da ubije tugu u piću. Onako pripita, govori kako je smislila odličan plan da ucjeni one dvije za veliki novac, jer zna odakle im dijete. MIRNA ništa ne shvaća. Misli da je MARINELA previše popila, pa nastavi kukati kako je ostavio Željan i koliko ga mrzi. MARINELA i dalje pije, govori da je bila loša djevojka, ima grižnju savijesti, misli da je ubila dječakovu majku! Kad su je Denis i njegova bivša žena Dana ucijenili, morala im je pod hitno nabaviti dijete za prodaju. Sad će im se svima osvetiti za taj odvratan čin. Oni su je ucijenili, mogla je ostati bez posla i otići u zatvor. Sad će ona njima zagorčati život. MIRNA ostaje u šoku, smiruje prijateljicu, premda je sve predobro čula i zaintrigirala se pijanom ispovijesti prijateljice.

9.scena: OBITELJSKA KUĆA MUNIĆ - INT. – NOĆ

DAVORIN stiže do vrata kuće bogatog industijalca i uporno zvoni na vrata. Uskoro se pojavi pospani TEODOR MUNIĆ ( 44 god., prljavo-plave kose, plave oči, malo bucmast, visok ), namršti se kad ugleda DAVORINA, jer ne želi da ga viđaju sa njim. DAVORIN inzistira na njegovoj zaštiti, jer predosjeća opasnost, misli da mu Igor radi iza leđa kako bi ga strpao u zatvor i cijelo tržište preuzeo samo za sebe. TEO ne želi imati veze sa kriminalcima, on je pošten čovjek! DAVORIN ga podsjeti, kako obojca znaju bolje. Što bi kazala njegova mlada i neiskusna zaručnica Anita, kad bi joj priznao za njegovo nedavno ljubakanje u bordelu sa ubijenom Suzanom?! TEO se namršti, obeća razmisliti. DAVORIN ga upozori kako on neće odustati i odlazi prema autu. MUNIĆ je zabrinut.

10.scena: OBITELJSKA KUĆA REMANNI - INT. – JUTRO

DANIEL doručkuje u društvu svog prijatelja VICE, koji mu savjetuje da se makne na nekoliko dana iz grada, možda u njegovu vikendicu na Hvaru. DANIEL ne želi zapostaviti svoj posao, a i ne želi biti daleko od Marie. Netko je pokušao ubiti, možda opet pokuša, zato se i ne miče iz Splita. VICE odustane nezadovoljan, jer vidi da je DANIEL tvrdoglav.

11.scena: «FIRULE», ODJEL PATOLOGIJE – INT. – JUTRO

DR. VJERA PERIBONIO je pozvala ELLU, jer ima čudan slučaj umorstva. Radi se o zgodnoj plavokosoj studentici iz bogate obitelji. Ne vjeruje da se ovdje radi o samoubojstvu. ELLA se divi njenoj temeljitosti, no naglo ušuti, kad VJERA otkrije lice ubijene MINE MILINOVIĆ. ELLA problijedi, ta je djevojka bila svjedokinja pucnjave na De Wheaux i Radmana! ELLA se namršti i zamoli DR. PERIBONIO neka se osobno zauzme oko obdukcije. Nada se kako ovo umorstvo nema veze sa pucnjavom, to bi značilo da se napadač namjerava rješiti i drugih svjedoka. ELLA se pozdravi sa VJEROM, žuri u bolnicu do mladog para, da vidi ima li kakvih promjena. VJERA joj se obeća javiti,čim nešto sazna.

12.scena: «FIRULE», INTEZIVNI ODJEL – INT. – JUTRO

Med. sestra NINA BARIŠIĆ ulazi u sobu kod MARIE i DENISA. Šokira se kad ugleda CRNU PRILIKU, kako se vrti oko DENISA, očito je da nema poštene namjere. NINA uplašeno vrisne, a MUŠKARAC potrči prema NINI, obori je na pod i naglo bježi iz sobe. NINA je prestravljena. Smiri se i provjeri pacijente, odahne kad se uvjeri da im nije naudio. U sobu utrči ELLA, koja je čula vrisak. Prestravljena NINA ( cura oko 25 god., sitne građe, kratke smeđe kose, izgled nevina djeteta ) ispriča ELLI o napadu misterioznog muškarca, kojem nije mogla vidjeti lice. Stiže i DR. KLJENJAK, koja ode do pacijenata i naglo se trgne. ELLU zanima što se događa?! MARINELA kaže kako je nastupila pozitivna reakcija, misli da će se oni uskoro probuditi iz kome. ELLA se oduševi, uzima radio-vezu da to dojavi šefu. MARINELI novost baš i nije draga.

13.scena: «KRIM-ODJEL ZA KRVNE DELIKTE» - INT. – DAN

KASANDRA dolazi do niže insp. ŠIMECKI. Govori kako je čitala u novinama o umorstvu one žene u ženskom WC i misli da je nešto vidjela, jer je bila to kasno popodne na fakultetu, kad se sve to dogodilo. NAÐA se zaintrigira, a KASANDRA se uživi i ispriča da je za tom ženskom u WC ušao jedan muškarac. Opiše NAÐI ona Daniela, a zatim nadoda da je čula ženski vrisak, uplašila se i pobjegla odatle. NAÐA sve to zavede u zapisnik, kad stiže i MAJA. KASANDRA potpiše izjavu i odlazi, nakon što joj NAÐA zahvali na suradnji. MAJA se žali, jer nema novosti o DNK, no NAÐA se značajno osmjehne, misli da imaju Suzaninog ubojicu. MAJA je pogleda u čudu?!

14.scena: DRŽAVNO TUŽILAŠTVO - INT. – DAN

NADAN dolazi do ANELE, pomalo ljut na suca Cerića, jer je pustio Remannia na slobodu. NADAN je uvjeren da je Daniel volio tu curu, možda je pucao na par iz ljubomore. ANELA brani Cerića, sve je obavljeno po zakonu. Bez dokaza ne mogu ništa. NADAN je pozove na piće, treba mu malo utjehe. ANELA ga podsjeti kako su se dogovorili da će zbog Ivana Cerića malo usporiti njihov odnos! NADAN se ljuti, dosta mu je skrivanja od tog starog jarca! ANELA se boji za svoju karijeru, jer se može okomiti na nju. NADAN sumnja u to, jer je ona odlična tužiteljica, vrijeme je da Cerić shvati kako je među njima odavno gotovo. ANELA ga moli za strpljenje, da to ona rješi na svoj način. NADAN popusti i demonstrativno odlazi, neka mu se javi kad odluči što zapravo želi! ANELA se mršti, mrzi ovu situaciju bez izlaza.

15.scena: STROSSMAYEROV PARK, ÐARDIN - EXT. – NOĆ

DAVORIN sjedi u svom autu i promatra svoje dvije cure, LJUBICU i MARIJU. Skloni se u mrak, kad vidi da njima dvjema prilazi pozornik BAKOTA.

X – U PARKU
BLAŽU njih dvije nisu nepoznate, jer ih je ne jednom uhapsio zbog prostitucije. Zato su njega i pozvale, jer imaju novosti o njihovoj ubijenoj kolegici Suzani. BLAŽ se zaintrigira. LJUBICA mu ispriča kako se Suzana u zadnje vrijeme družila sa jednim čudakom, izvjesnim Markom Polićem. On je uvijek odjeven u crno i većinu vremena samo šuti, nadodala je MARIJA. BLAŽA zanima, gdje ga može pronaći? One ne znaju, osim da je Marko bio opsjednut Suzanom, pa je zasigurno i odgovoran za njenu smrt. BLAŽ se zahvali na informaciji, bolje da nisu lagale. LJUBICA ga uvjerava da je ona poštena žena. BLAŽ se osmjehne i odlazi. Njih dvije žurno napuštaju park i idu prema šefovom autu.

16.scena: U AUTU, PREMA MEJAMA - EXT. / INT. – NOĆ

LJUBICA govori DAVORINU kako su one obavile svoj zadatak. Do tog Polića će teško doći, jer ga već danima nema u Splitu. MARIJA ništa ne govori. DAVORIN ih pohvali, valjda će im ovo skinuti policiju sa vrata.


Idemo na reklame :D

Offline Storyteller

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 252
Re: 2.EPIZODA: - Žrtva Zavjere -
« Reply #1 on: 22 April, 2010., 16:14:47 CEST »
17.scena: URED NAČELNIKA ŠIMUNOVIĆA – INT. – JUTRO

NADAN ispija jutarnju kavu, kad u njegov ured ulaze MAJA i NAÐA. Hvale se kako imaju svjedokinju, koja može identificirati Remannia kao ubojicu od Suzane Morić. NADAN se umalo ne zagrcne od radosti, želi odmah pročitati izvješće. U ured ulazi i pozornik BAKOTA, i on mu donosi odlične vijesti. Razgovarao je sa nekim kurvama, one tvrde kako je izvjesni Marko Polić u zadnje vrijeme se petljao sa ubijenom kurvom, misle da je on ubio. NADAN se namršti, sad imaju sumnjivca viška?! NAÐA ga spasi, kaže da su dobile DNK analizu, krvna grupa odgovara Remannievoj. NADANU je to dovoljno, a o Poliću će kasnije razmisliti. Kaže njima dvijema, kako će otići kasnije sa njima sprovesti natrag Remannia, gdje mu je i mjesto.

18.scena: «FIRULE», INTEZIVNI ODJEL – INT. – JUTRO

MARIE naglo otvori oči. Oprezno se ustaje, sve je boli. Dolazi do DENISOVOG kreveta, on je malo pri svijesti. MARIE ga smiruje, sve će biti brzo gotovo. Veoma brzo. Vrati se leći.

19.scena: OBITELJSKA KUĆA REMANNI - INT. – DAN

DANIEL se neugodno iznenadi, kad ugleda načelnika ŠIMUNOVIĆA u pratnji insp. BEBIĆ i ŠIMECKI. NADAN ga hapsi zbog osnovane sumnje da je ubio S.Morić i mogućeg pokušaja umorstva Marie D.W. i Denisa R. DANIEL je bez teksta, ništa ne shvaća. NAÐA mu stavlja lisice na ruke, a NADAN očigledno uživa u svojoj maloj pobjedi.

20.scena: DORINA KUĆA NA ŽNJANU – INT. – NOĆ

Prostitutka KATJA doprati uglednog 45-šnjeg političara FRANKA SUNARU do privatne DORINE radne sobe i ostavi ih same. DORA glumi kako je ljuta, jer je izbjegavao nju i njene cure. FRANKO se opravdava političkim obavezama. DORA ga ponudi pićem, obećavajući mu ugodno opuštanje od obvezi. Zauzvrat od njega traži potporu i zaštitu od policije. FRANKO se misli. DORA ga uvjerava kako njen šef može srediti i nadoilazeće izbore u njegovu korist, za viši položaj. FRANKO je zainteresiran, što mu je za raditi?! DORA se značajno osmjehne i želi da ubojstvo Suzane M. namjesti njenom konkurentu Ćubeliću.

21.scena: ZGRADA «PU-SD», PARKING – EXT. – NOĆ

ELLA i NADAN idu kući. NADAN je zadovoljan raspletom današnjeg dana. Konačno su uspjeli pritvoriti Remannia na duže vrijeme. ELLA govori NADANU, kako se dogodilo još jedno čudno umorstvo i to baš studentice, koja je bila potencijalni svjedok događanja na fakultetu. NADAN se namršti, ima li što novo o tome? ELLA još čeka nalaze obdukcije. NADAN kaže da će sutra o tome, danas je bio dug dan. Pozdrave se i odlaze kući.

22.scena: DAVORINOVA KUĆA NA MEJAMA – INT. – NOĆ

DAVORIN prolazi hodnikom, kad čuje razgovor između LJUBICE i MARIJE. MARIJA se žali kolegici, kako više ne može izdržati u bordelu, boji se za svoj život. Strah je da Davorin je neće lako pustiti, kao što nju već godinama prisiljava na prostituciju. LJUBICA se namršti, ne želi o tome. MARIJA je odlučila, želi doći do velikog novca i pobjeći iz grada. Zna kako će to i postići. LJUBICA je pokuša odgovoriti, no MARIJA je donila konačnu odluku. Ode do telefona, zove nekoga.
Na hodniku se DAVORIN namršti, kad čuje da MARIJA traži Doru, jer ima za nju interesantnu priču o Davorinu i ubijenoj Suzani.

23.scena: DORINA KUĆA NA ŽNJANU – INT. – NOĆ

S druge strane veze je KATJA, koja preuzima poruku, jer je Dora na važnom sastanku. MARIJA joj naglasi kako je hitno.

X- DAVORINOV BORDEL
MARIJA smireno spusti slušalicu, kad kaže da će čekati Doru sutra navečer u parku Šumica. LJUBICA misli da ona griješi, no MARIJA je uvjerena kako ona griješi, jer trpi Davorina sve ove godine. LJUBICA ništa ne odgovori.
DAVORINU se ovo uopće ne svidi. Namršteno odlazi dalje od sobe niz hodnik.

24.scena: «FIRULE», INTEZIVNI ODJEL – INT. – JUTRO

Svanuo je pomalo kišoviti dan. MARIE nije spavala cijelu noć. Kad osjeti da se DENIS probudio, ona mu govori da ima plan za njihov bijeg. DENIS ništa ne razumije. MARIE mu pokaže bočicu sa tabletama, sinoæ je ukrala iz ormarića med. sestara. Ovo je njihov izlaz na slobodu. DENIS je zaintrigiran.

25.scena: HOTEL «BELLEVUE», RESTORAN – INT. – JUTRO

NADAN nađe FRANCINE za doručkom. On joj se pristane pridružiti uz kavu. Želi sa njom razgovarati o Solangeinom umorstvu, misli da su pronašli ubojicu. Radi se o sitnom kriminalcu Remanniu. FRANCINE se zaintrigira, kakve on ima veze sa njihovom istragom o bordelima? NADAN prizna da mu to nije jasno, no surađivao je Remanni sa raznim probisvijetom. Za jednog od njih, Igora O.-K., sumnjaju kako tajno vodi bordel. Ali njih dvojca već duže vrijeme ne surađuju, što im otežava istragu. FRANCINE zanima mladi par, zar ga ne terete i za to?! NADAN objasni da sa time još ne mogu na sud, jer ne postoji oružje iz kojeg je pucano na njih. Za sad nisu ništa napredovali, jer su oni još u komi. FRANCINE se namršti, no ništa ne kaže, nastavi jesti. NADAN ispija kavu u tišini.

26.scena: ZGRADA «KANARINCA», REDAKCIJA – INT. – JUTRO

VALERIO dolazi do NEVIANNE, zanima ga kako ona napreduje sa pričom? NEVIANNA kaže da je preko svojih izvora došla do različitih informacija o mogućem ubojici prostitutke iz visokog društva. Jedni tvrde da je Remanni odgovoran, dok drugi spominju ime nekog Marka Polića, studenta sa «Pravnog fakulteta». No, Remani je viđen na mjestu ubojstva. VALERIO ne skriva zadovoljstvo, ali ipak predloži NEVIANNI da se raspita o tom Poliću, možda i tu nešto sumnjivo smrdi.

27.scena: TELEFONSKA GOVORNICA NA RIVI – EXT. – JUTRO

MARINELA ubaci tel. karticu i nazove nekoga odlučnim pokretima prstiju.

X - VRANJIC, MALA KUĆICA UZ MORE
Javi se VESNA, kojoj prijeti ženski glas. VESNA se ne da uplašiti i uzvraća prijetnjama. ŽENSKI glas se obeća uskoro javiti, traži novac za šutnju o Antoniu. Kad se razgovor prekine, VESNA je ljuta. NEVA je uplašena. VESNA pokušava dokučiti, tko bi još mogao znati za njihovu tajnu?! Čim to otkrije, ta će zažaliti što im se usudila prijetiti. NEVA se boji.

28.scena: TURISTIČKA AGENCIJA «EAGLE TOURS» - INT. – DAN

KASANDRA je došla po ostatak novca, za dobro obavljeni zadatak. IGOR ne skriva zadovoljstvo, što je Remanni opet iza rešetaka. Nada se na duže vrijeme, jer neće njega nitko preveslati u poslu i nekažnjeno proći. KASANDRA uzima svoj novac i odlazi, a IGOR uživa.

29.scena: MARINELIN STAN - INT. – DAN

Dolazi joj MIRNA u posjetu, te je MARINELA moli da zaboravi ono njeno pijano brbljanje. MIRNA je neugodno iznenadi i kaže da ne može, jer joj treba njena usluga. MARINELA se namršti, kad shvati da MIRNA od nje zahtijeva da zavede njenog bivšeg momka Željana i povrijedi ga, kao što je on nju. MARINELA nema vremena za njene dječje igrice, no MIRNA je hladno podsjeti kako će ona onda otći u policiju i ispričati im sve o toj ubijenoj ženi i dječaku. MARINELA pod prisilom pristaje, ali kaže da je od danas njihovo prijateljstvo okončano. MIRNA samo želi da Željan pati i odlazi. MARINELA se namršti.

30.scena: LJETNO KINO, PARK ŠUMICA – EXT. – NOĆ

Noć je pala. LJUBICA pokušava odgovoriti MARIJU, no ona je odlučila prodati Davorina za veliku sumu i pobjeći iz Splita. Ulaze u prostor ljetnog kina, kad ih iznenada napadne DAVORIN. Uplašena LJUBICA uspije pobjeći, no on zgrabi prestravljenu MARIJU. Želi znati čime je zaslužio ovu izdaju? MARIJA se pokušava otrgnuti, dosta joj je njegova iskorištavanja! DAVORIN bijesni, neće njega uništiti obična kurva. LJUBICA se okrene, vidi kako DAVORIN tuče MARIJU i uplašeno bježi iz parka. MARIJA od snažnih udaraca gubi ravnotežu i pada na pod nesretno udarivši glavom o betonske stepenice, bolno jaukne. DAVORIN se namršti, jer se MARIJA ne pomiče. Shvati da je ovaj udarac u glavu usmrtio MARIJU. DAVORIN se namršti, ovo se nije smjelo dogoditi.

31.scena: «FIRULE», INTEZIVNI ODJEL – INT. – NOĆ

MARIE i DENIS su vodili ljubav, sretni što nitko nije otkrio njihovu igru o lažiranoj komi. MARIE daje DENISU bočicu, da popije lijek od kojeg će biti prividno mrtav. On treba pobjeći iz bolnice, kako bi zaustavio one, koje ih žele ubiti. DENIS je posluša i popije lijek. MARIE gleda kako DENIS smireno zatvara oči. Odjednom se začuje pucanj, kroz prozor uleti metak, a MARIE uz vrisak pada na pod. U sobu ubrzo utrče uplašeni BLAŽ i NINA, očito prekinuti u nečemu mnogo zanimljivijem. Oni se zgroze kad ugledaju prizor ispred sebe. MARIE leži nepomična na podu, a bočica iz njene ruke se okotrljala ispod kreveta napomičnog DENISA. Aparati se uopće ne čuju.


Nastavak u slijedećoj epizodi: - SLATKA SMRT -