Author Topic: 3.EPIZODA: - Slatka Smrt -  (Read 2162 times)

Offline Storyteller

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 252
3.EPIZODA: - Slatka Smrt -
« on: 10 June, 2010., 17:42:50 CEST »
3. EPIZODA: SLATKA SMRT


1.scena: «FIRULE», INTEZIVNI ODJEL – INT. – NOĆ

Stigli su pospani NADAN i uznemirena DR. KLJENJAK. Pored njih stoje uznemireni BLAŽ i NINA. MARINELA se uvjeri da MARIE nije ništa, onaj tko je pucao, nije je pogodio. Ali ne razumije odakle ona na podu, jer se MARIE pravi kako je bez svijesti. BLAŽ oprezno kaže da su je tako pronašli. NADAN ga mrklo odmjeri, želi znati što je sa DENISOM?! MARINELA ode do njega i namršti se. On ne daje znakove života. Brzo naredi med. sestri NINI da pripremi operacijski tim! Moraju ga pokušati spasiti, iako misli da je DENIS mrtav. NADAN naredi BLAŽU da ostane dežuran, sutra će razgovarati o njegovom postupku. Kad ostane sama, MARIE otvori oči, nada se uspjehu njenog plana.

2.scena: OBITELJSKA KUĆA MUNIĆ - EXT. – NOĆ

DAVORIN sjedi na haubi auta. Iz kuće izlazi pospani TEO, koji nevoljko pristaje na suradnju, kad vidi da ovaj ne misli odustati. DAVORIN se zadovoljno osmjehne, te kaže da će pripremiti ortački ugovor, kako bi se osigurao od njegove izdaje. U protivnom će sve novine saznati o njegovoj aferi sa Suzanom. TEO ga ne može odbiti, mršti se. DAVORIN mu kaže kako na nekoliko dana ide iz grada, no posjetiti će ga njegov čovjek Lenko sa ugovorom. Očekuje njegov potpis. DAVORIN ulazi u auto i žurno odlazi. Ostavi zabrinutog TEA, da dobro o svemu razmisli.

3.scena: TURISTIČKA AGENCIJA «EAGLE TOURS» - INT. – NOĆ

DORA ima zakazani sastanak sa IGOROM. Donosi mu dobre vijesti, Sunara je na njihovoj strani. Nagovorila ga je da Davorina osumnjiči za Suzanino umorstvo. IGORU se to ne svidi, ona time kvari njegove planove. DORA to nije mogla znati, no IGOR se dobro pripremio. Dokazi protiv Remannia postoje, a ne škodi da policija malo zagorča život i Davorinu. DORA se nije voljela mješati u IGOROVE poslove, pa je detalji i ne zanimaju. Odlazi iz agencije, jer ne bi bilo pametno da ih vide zajedno.

4.scena: ZGRADA «KANARINCA», REDAKCIJA – INT. – JUTRO

SARA unosi podatke u kompjuter. Do nje dolazi VALERIO, želi znati kako napreduje njena istraga o Radmanu? SARA mu kaže kako izgleda da je Radman imao «šareni» dossier. Izgleda da je surađivao sa Dvornikom, bivšim načelnikom krim-odjela, a oboje znaju koliki je gad on bio. Kad je policija protjerala Dvornika iz grada, vjerojatno je uzeo Marie za svoju novu žrtvu kako bi mu pomogla u njegovim nelegalnim poslovima. SARA tvrdi da je Marie uvijek bila naivka. VALERIO je ukori, jer zna da se one nisu slagale. Sad je važnije da otkrije pravu istinu, na čemu su to oni radili. SARA pređe preko ukora, javiti će mu, čim sazna nešto novo. VALERIO produži dalje, ispraćen pomalo ljutitim SARINIM pogledom.

5.scena: BILICE, ISTRAŽNI ZATVOR – INT. – JUTRO

NADAN se suočava sa DANIELOM u sobi za posjete. Želi znati zašto je on udavio Suzanu M.?! DANIEL sve negira, on ne poznaje tu ženu, kad mu NADAN pokaže njenu fotografiju. Vidio je samo jednom onog dana kad je pucano na Marie, ušla je u ženski WC. NADAN mu ne vjeruje, jer je njegova sperma pronađena na njezinim leđima. Kako se to desilo, božanskim djelovanjem?! DANIEL problijedi, ali i dalje odbija priznati njezino umorstvo. NADAN vidi kako on ne želi surađivati i savjetuje mu neka pronađe dobrog odvjetnika, jer se iz ovog sranja neće lako izvući. Kad ostane sam, DANIEL se namršti, tko se ovo urotio protiv njega?!

6.scena: «KRIM-ODJEL ZA KRVNE DELIKTE» - INT. – DAN

Zvoni telefon u uredu inspektorica. Javi se NAÐA i preda telefon MAJI, kaže da je poziv za nju. MAJA nekog sasluša i kaže da odmah stiže. Pozove NAÐU sa sobom, Dr. Peribonio ima nešto zanimljivo za njih dvije na svom odjelu.

7.scena: TURISTIČKA AGENCIJA «EAGLE TOURS» - INT. – DAN

IGOR dođe do MELORINOG radnog stola. Gotov je radni dan i pozove je na piće. Želi sa njom proslaviti uspješnu sezonu. MELORA se izvlači na papirologiju, jer kako je njena kolegica Liana na godišnjem, nakupilo se puno posla. IGOR se osmjehne, on joj kao šef naređuje da se malo odmori i opusti. Dotakne je po ramenu, od čega MELORA kao oparena odskoči. IGOR glumi povrijeđenost zbog njenog odbijanja i odlazi iz agencije. Ironično nadoda, kako zna da će sve biti u redu, jer će ona budno paziti na njegov posao. MELORA je cijela napeta, ne može ga smisliti.

8.scena: «FIRULE», ODJEL PATOLOGIJE – INT. – DAN

DR. PERIBONIO odvodi MAJU i NAÐU do tijela žene, koju su jutros pronašli na Bačvicama. Ulaze u sobu i dođu do stola za obdukciju. VJERA skine bijeli pokrov i ukaže se lice mrtve MARIJE. NAÐI je ona poznata iz jednog njenog prethodnog slučaja, dok je sa svojom kolegicom Božiković pokušavala razotkriti postojanje bordela u gradu. Misli da je ova žena radila za Ćubelića. MAJU zanima uzrok smrti? Doktorica kaže da ima modrice svuda po sebi, no fatalan je bio snažan udarac o glavu. Vjerojatno je napadnuta. Policajke se zahvale na obavijesti i odlaze. MAJA želi sa NAÐOM posjetiti Ćubelića, no njoj je dosta neuspjele potrage od prije. Kad dođe u postaju, dati će joj spise, da vidi što su ona i Mirela otkrile, a to nije baš mnogo. Jednostavno joj se ne da započinjati sve to iznova.

9.scena: URED NAČELNIKA ŠIMUNOVIĆA – INT. – DAN

NADAN je gotovo neljubazan za pozornikom BAKOTOM. BLAŽ se opravdava da se prehladio i morao je otići na WC, kako je mogao znati da će ih netko napasti. NADAN odluči ništa ne poduzeti, ali ga upozori neka bolje radi svoj posao, ako ga misli zadržati. BLAŽ se pokuša opravdati, no NADAN ga prekine i naredi mu da ode čuvati djevojku. Iz bolnice su mu javili, da je mladić preminuo, ako misle rješiti ovaj slučaj, ne smiju i nju izgubiti. BLAŽ obeća dati sve od sebe i uz njegovo dopuštenje odlazi. NADAN se namršti.

10.scena: DAVORINOVA KUĆA NA MEJAMA – INT. – NOĆ

MAJA zvoni na vrata. Otvara joj LENKO BARTULOVIĆ ( DRAŽEN ČUČEK; rane 30-te, pomalo zastrašujućeg izgleda, urokljivih očiju, duge ravne kose ). MAJA se namršti, želi razgovarati sa Davorinom. LENKO smireno kaže da je njegov šef službeno na putu već dva dana. Može mu ostaviti poruku ako želi. MAJA kaže da će svratiti, kad se on vrati sa puta i nezadovoljno odlazi. LENKO je isprati sumnjičavim pogledom.

11.scena: DISCO, ULAZ– EXT. – NOĆ

Iz disca dolazi luda tehno muzika. Ispred disca je gužva. MARINELA se osjeća neugodno u provokativnoj kratkoj minici, proklinjući Mirnu što je natjerala na sve ovo. Primijeti ŽELJANA, koji radi kao izbacivač. MARINELA nateže minicu, ali ne uspijeva sakriti svoje duge i izazovne noge. ŽELJAN je prepozna i odvoji se od svojeg KOLEGE, koji se prepucavao sa nekim CURAMA. ŽELJAN dođe do MARINELE, kaže da nije očekivao doktoricu na ovakvom mjestu i to u izazovnom izdanju. MARINELA se zacrveni, zamuca da se došla zabaviti, ali je očito pogriješila mjesto. Želi otići, no ŽELJAN je zaustavi, proždire je očima. Zamoli je da sačeka tren, pa ode do KOLEGE. MARINELA je zbunjena, kad se ŽELJAN vrati i kaže da je uzeo ostatak noći slobodno. Odlučio joj je pokazati, gdje je prava zabava. MARINELA zbunjeno pristaje.

12.scena: BILICE, ISTRAŽNI ZATVOR – INT. – JUTRO

VICE se žali DANIELU, kako je morao slagati da je njegov odvjetnik, inače ga uopće ne bi pustili kod njega. Što je sad opet uradio?! Čuo je od čuvara kako se šale na njegov račun, nešto o spermi na leđima ubijene kurve? DANIEL ne želi to objašnjavati, jer je nije ubio. Zvao ga je zbog Marie, jer se sjetio kako joj može pomoći. VICI se to ne svidi, ali ga odluči saslušati. DANIEL želi da on pomogne Marie pobjeći iz bolnice i da je sakrije u njegovoj kući, dok je on u pritvoru. VICE misli da mu je prijatelj lud! DANIEL je uvjeren da će tako Marie shvatiti, kako je on pravi muškarac za nju, a ne Radman. VICE mora pristati, samo da ga umiri. DANIEL se zadovoljno nasmiješi i odahne.

13.scena: DRŽAVNO TUŽILAŠTVO - INT. – JUTRO

ELLA se na hodniku sretne sa ANELOM. Traži njenu asistenticu Kristinku, koja je bila prijateljica sa ubijenom studenticom Minom. ANELA to zna, Kristinka je danima uznemirena zbog toga. One idu prema ANELINOM uredu. Ulaze i zastanu šokirano. Ugledaju KRISTINKU SVILIČIĆ, kako leži glavom na stolu, a oko nje razasuti bomboni od karamele. ANELA problijedi, a ELLA dođe do tijela njene asistentice i opipa joj puls. Kaže ANELI da je ona mrtva. Nada se da i ona nije otrovana arsenom, kao i Mina. ELLA oprezno uzima jedan bombon. ANELA je u šoku.

14.scena: ŽELJANOV STAN - INT. – JUTRO

MARINELA se budi pored ŽELJANA u krevetu. Ona ne može sebi vjerovati. ŽELJAN spava, pa se MARINELA žurno oblači i odlazi, dok se on ne probudi. Nije očekivala da će se stvari ovako brzo odvijati.

15.scena: DORINA KUĆA NA ŽNJANU – INT. – JUTRO

DORU na telefon nazove SUNARA i kaže da se večeras želi naći sa njom. Ima neke novosti u vezi Čubelića. DORA se zaintrigira, te ga pozove da doðe večeras kod nje.

Offline Storyteller

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 252
Re: 3.EPIZODA: - Slatka Smrt -
« Reply #1 on: 10 June, 2010., 17:54:58 CEST »
16.scena: STAN VALERIA BADRIĆA - INT. – DAN

VALERIO se sprema na posao, kad zazvoni telefon. To je insp. NOVAKOV, koja ga podsjeti da se još nije odazvao pozivu u vezi istrage o pucnjavi na mladi par. Ne želi poslati svoje ljude po njega. VALERIO se namršti, namjeravao je doći, no zbog posla nije stigao. ELLA ga očekuje u policijskoj postaji, pozdravi se sa njim. VALERIU se ne svidi njeno ponašanje.

17.scena: MIRNIN STAN - INT. – DAN

MIRNA otvara vrata MARINELI i odmah želi sve saznati. MARINELA samo prizna da je izašla sa Željanom, a spavanje prešuti. MIRNA je uvjerena da će njena osveta upaliti, premda MARINELA sumnja da će on pasti na njen predivan šarm. MIRNA je upozori neka se potrudi, ako ne želi završiti u zatvoru. MARINELA hladno kaže da žuri na posao. MIRNA je upozorava da je ne pokuša prevariti, no MARINELA odlazi bez komentara. MIRNA se mršti.

18.scena: «KRIM-ODJEL ZA KRVNE DELIKTE» - INT. – DAN

MAJA govori NAÐI kako nije uspjela doći do Čubelića. Kako zna da su Suzana i Marija bile poznanice, nada se da su ova dva slučaja povezana. NAÐA se nada da nisu, jer onda propada Nadanova teorija o Remanniu kao ubojici, jer je on bio u pritvoru kad je Marija ubijena. Možda bi mogle potražiti tog Polića o kojem je Blaž govorio?! MAJA ipak se želi uvjeriti, da Davorin nije povezan sa njihovim smrtima. NAÐA slegne ramenima, samo da im se cijeli ovaj slučaj previše ne zakomplicira. To ne bi bilo dobro za cijeli odjel.

19.scena: URED NAČELNIKA ŠIMUNOVIĆA – INT. – DAN

NADAN traži od VALERIA točne informacije o događaju ispred Pravnog fakulteta. VALERIO mu preko volje ispriča o svojoj studentici Marie i kako se iznenadio kad je ugledao sa Radmanom i dječakom. Prizna da Marie nije viđao mjesecima, jer je izbjegavala dolaziti u «Kanarinac» pošto se pokazala lošom novinarkom. NADANA zanima je li nešto vidio ili možda saznao?! VALERIO ga mora razočarati, prije nego što su mu nešto kazali, netko je pucao u Denisa. VALERIO ispriča da je otrčao po pomoć, jedino je siguran da je pucano sa krova fakulteta ili zadnjeg kata. NADAN nije baš zadovoljan, no zamoli VALERIA neka se za sad suzdrži od informacija o ovome u novinama, ne bi htjeli pomagati ubojici da sazna kako napreduje istraga o njemu. Radman je već platio svojim životom. VALERIA nije baš ni pogodila ta vijest, no obeća ne pisati neko vrijeme o ovome. Odlazi iz ureda.

20.scena: DORINA KUĆA NA ŽNJANU – INT. – NOĆ

DORA se iznenadi, kad ugleda SUNARU u društvu Davorinove kurve LJUBICE, koja ne skriva svoje nezadovoljstvo dolaskom ovdje. DORA traži objašnjenje. FRANKO prizna kako je neku noć zamalo zgazio LJUBICU autom dok je bježala od Davorina. Vidjela je kako on ubija jednu od svojih cura. DORU to iznenadi, ne može vjerovati?! LJUBICA na SUNARINO inzistiranje potvrdi tu priču. DORA se oduševi, nagovara SUNARU da prijavi Davorina policiji, no FRANKO se boji za svoju političku karijeru. DORA ga uvjerava kako mu to samo može pomoći, jer će raskrinkati jednog ubojicu. SUNARI se svidi njena ideja, no LJUBICA ne izgleda previše oduševljena njihovim planovima.

21.scena: DAVORINOVA KUĆA NA MEJAMA – INT. – NOĆ

DAVORIN dolazi kući, a LENKO mu kaže za posjet insp. Bebić. Slagao joj je da ga nije danima bilo u Splitu. DAVORIN se nada da će to valjda upaliti, da skrene sa sebe sumnju za odgovornost za Marijnu smrt.

22.scena: «PU-SD», ELLIN URED – INT. – JUTRO

ELLA proučava dossier ubijenih studentica Mine i Kristinke, ne shvaća kako su one povezane sa ubojstvom Radmana i napadom na Marie. Zove je DR. PERIBONIO da je obavijesti kako je zbog puno posla u zaostatku sa Radmanovom obdukcijom. Neka na kraju dana svrati do nje, nada se da će to tad uspjeti sve obaviti. ELLA je obeća posjetit u ordinaciji.

23.scena: BILICE, ISTRAŽNI ZATVOR – INT. – JUTRO

NADAN svrati do DANIELA da vidi želi li on konačno surađivati, no DANIEL kategorično negira sve njegove optužbe. Nije ubio onu kurvu! NADANA zanima odakle onda njegova sprema na njenim leđima?! DANIEL ništa ne priznaje, no negira i krivnju za Radmana i Marie. NADAN prizna da ni sam nije načisto sa tim. Ali, je mogao iz ljubomore pucati na Radmana, te kasnije uz pomoć svog prijatelja Vukelića fingirati napad na Marie, čija rana i nije bila toliko teška. DANIEL se uvrijedi, on je voli i nikad joj to ne bi uradio! NADAN onda traži istinu, koju mu DANIEL ne može dati. NADAN odustaje, savjetuje mu neka se dobro savjetuje sa svojim odvjetnikom, jer suđenje neće izbjeći. Osim, ako ne namjerava surađivati. DANIEL šuti i kad ostane sam, ne skriva zabrinutost na svome licu.

24.scena: DAVORINOVA KUĆA NA MEJAMA – INT. – DAN

DAVORIN nazove TEA i obavijesti ga neka očekuje posjet njegova čovjeka, da potpiše ugovor o suradnji. TEO se namršti, kad DAVORIN prekine vezu.

X – OBITELJSKA KUĆA MUNIĆ
TEO je zabrinut. Iza leđa mu priđe mlada djevojka ANITA ŠEPAROVIĆ ( ANA VRDOLJAK, rane 20-te, duge plave kose, nevinog izgleda ) i zagrli ga. Primijeti njegovu napetost, a TEO slaže zaručnici da ima problema na poslu. ANITA ga smiruje, a TEO je poljubi. Ubrzo poželi nešto više, no ANITA ga nježno podsjeti, da se ne usudi raditi nešto više prije braka, to nije pravedno u Božjim očima. To je veliki grijeh. TEO se ispriča, od napetosti nije razmišljao. ANITA se osmjehne, imaju još samo mjesec dana do vjenčanja, a onda će zauvijek biti zajedno.

25.scena: RESTORAN U GRADU – INT. – DAN

NADAN se nađe sa FRANCINE na ručku. Nema nikakvih novosti, no njegove inspektorice su otkrile kako je još jedna ubijena kurva poznavala Solange. FRANCINE zanima za koga je ona radila? NADAN kaže Ćubelićevo ime, ali sumnja da je on ubojica. FRANCINE se iznenadi, kako može biti siguran?! NADAN neodređeno prizna da sa njim ima zajedničku prošlost i ne vjeruje da je on postao ubojica, nije takav tip. FRANCINE gorko kaže da se ljudi mjenjaju, kao i njen bivši muž. Da nije Drage, ovo sa Solange ne bi se ni desilo. NADAN to ne može opovrgnuti. FRANCINE oprezno zanima mladi par, ali ni tu NADAN nema novosti.

26.scena: ZGRADA «KANARINCA», URED GL. UREDNIKA - INT. – DAN

VALERIA nazove SARA i obavijesti ga da je pronašla Radmanovo tajno skrovište u studentskom domu. Želi provjeriti ima li tamo nešto zanimljivo. VALERIO želi da ga ona pričeka, i on želi osobno se uvjeriti ima li čega tamo. SARA nevoljko popusti.

27.scena: «FIRULE», INTEZIVNI ODJEL – INT. – DAN

MARIE se nada, da je Denis uspio pobjeći sa odjela patologije. Samo joj on može pomoći da se izvuče iz ovih problema.

28.scena: DORINA KUĆA NA ŽNJANU – INT. – NOĆ

KATJA se sjeti da je zaboravila kazati Dori za želju one kurve da je posjeti. Ubit će je kad joj sad to kaže. Ipak se odluči kazati, možda je važno.

X – DORINA SOBA
KATJA ulazi u njenu sobu bez kucanja, no naglo zastane. DORA se zabavljala u krevetu sa NADOM. KATJA ih ljubomorno pogleda i povlači se, prije nego što je primijete.

29.scena: «FIRULE», ODJEL PATOLOGIJE – INT. – NOĆ

ELLI je žao što kasni, no nije mogla ranije. Vidi da je VJERA uznemirena. Ona govori ELLI da je nestalo Radmanovo tijelo, kao da je sam išetao odavde. ELLA zine u šoku, pogotovo kad VJERA kategorično tvrdi da se cijeli dan nije micala sa odjela.

30.scena: STUDENTSKI DOM NA SPINUTU – INT. – NOĆ

VALERIO i SARA namjeravaju ući u Denisovu sobu, kad čuju šuškanje iz sobe.

X – U SOBI
VESNA žurno pretresa sobu, u nadi da će pronaći nešto, kako bi razotkrila svoju ucjenjivačicu. Zapne o bicikl i ljutito opsuje. Primijeti nešto čudno u torbici ispod sjedala, te izvuče mali adresar. VESNA se pobjedonosno osmjehne, ovo je tražila!

X – NA HODNIKU
VESNA žurno odlazi, ne vidi kako svaki njen korak znatiželjno prate zaintrigirani novinari.

NASTAVAK U SLIJEDEĆOJ EPIZODI: - OTMICA -