Author Topic: 6.EPIZODA: - Extaza -  (Read 1874 times)

Offline Storyteller

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 252
6.EPIZODA: - Extaza -
« on: 10 July, 2010., 09:11:53 CEST »
6.EPIZODA: - Extaza -1.scena:STAN OD MARINELE-INT.-NOĆ

ŽELJAN dotrči do uznemirene MARINELE koju metak nije pogodio. Ona je dobro. ŽELJAN je odmakao od prozora, oprezno proviri vani, no ništa se ne vidi. A onda primijeti metak u zidu, on se namršti. Okrene se prema njoj i pita MARINELU, tko je želi ubiti ?! MARINELA ništa ne odgovori.

2.scena:ISPRED ZGRADE POLICIJE-EXT.-NOĆ

MAJA primijeti ženu u kasnim 40-im te se uputi do nje. Bila je to profesorica MILENA BULJ, koja prigovara, što inspektorica nije mogla sačekati do sutra, ona se smrzla ovdje vani. MAJA se izvini, ima hitan slučaj, njezina obavijest može možda puno pomoći u istrazi. MILENA se namršti, te govori MAJI, da je dan prije Ilijine smrti, svog studenta vidjela kako se svađa s jednim mlađim crnokosim muškarcem. Nije mu vidjela lice, bio je odjeven u crno, no mogla bi se zakleti kako ga je viđala na fakultetu. MAJA se zanima, nije li nešto načula u svađi između ubijenog Ilije i tog mladića. MILENA joj ne može pomoći, bila je gužva, nikako ih nije mogla čuti. MAJA se zahvali te profesorica ode. MAJA zaključi da pritvoreni Žarko ne odgovara opisu, morat će ga pustiti. Tko li je taj «maskirani» crnokosi mladić ?!

3.scena:STAN OD MARINELE-INT.-NOĆ

MARINELA pije čaj, došla je k sebi. ŽELJAN vidi kako ona ne želi govoriti o pucnjavi, no ne može izbjeći razgovor o Mirni, što ona ima s njima ? MARINELA se pravi da ne razumije, no ŽELJAN je upozori da se ne igra s njime. MARINELA se uplaši, vidi kako on misli ozbiljno, te mu prizna za Mirnin plan, gdje je Mirna htjela njega povrijediti zato što je ostavio. ŽELJAN se namršti, ne razumije zašto je ona pristala na tu glupu igru ? MARINELA to prešuti, govori koliko ga voli, ona ga nikad ne bi povrijedila. ŽELJAN hladno kaže, kako to nije njegov problem, skupi svoju jaknu i odlazi, no još nisu sve raspravili. MARINELA se rastuži, u što se ona ovo upetljala, gleda u strahu prema razbijenom prozoru. Više pretrne od straha nego od hladnoće.

4.scena:STAN OD KASANDRE ŽIVAGO-INT.-JUTRO

KASANDRA se iznenadi, kad ugleda načelnika ŠIMUNOVIĆA, koji još jednom želi proći njezino svjedočenje. KASANDRA je oprezna, ne razumije što on želi od nje. NADAN govori kako je ona u svojoj izjavi spomenula Remannia, no policiji je poznato, da su u to vrijeme i neki drugi ljudi bili na fakultetu. Zar nije više nikog vidjela ? KASANDRA se zamisli, te onda kaže, kako je vidjela jednu curu, kako izlazi s malim dječakom iz ženskog WC-a, no Remanni je izišao poslije nje, u to je sigurna. NADAN želi znati, da li je vidjela još nekoga, no KASANDRA tvrdi da je nakon toga otišla sa fakulteta, nije više nikog vidjela. NADAN se zahvali na suradnji, za sad bi to bilo sve. On odlazi iz njezinog stana. KASANDRA je veoma uzrujana.

5.scena: «FIRULE» - ODJEL HITNOG KIRURŠKOG – INT – JUTRO

VESNA sjedi u ambulanti, na stolu. Ranu joj pregledava med.sestra NINA, te se namršti od boli, dok ova gleda, kolika je ozljeda. NINA vrati na ruku improvizirani zavoj i govori VESNI neka pričeka, odmah će se vratiti s doktorom, da joj obradi prostrijelnu ranu, ništa nije opasno ozlijeđeno. VESNA je isprati namrštenim pogledom.

X – SUSJEDNA PROSTORIJA

NINA čeka pored telefona, te se ubrzo javi ELLA, koja želi čuti o čemu se radi ? NINA misli da se nešto sumnjivo dogodilo, želi da ona dođe provjeriti. Radi se o ženi, koja je povezana s onom odbjeglom djevojkom iz bolnice.

6.scena: «KANARINAC» - REDAKCIJA – INT. – JUTRO

VALERIO bijesni na elektronske medije, a najviše ga iritira ona novinarka Jerković iz «TV- Dioklecian». SARA se nasmiješi, te savjetuje šefu, da ne bude previše obziran prema policiji. Senzacije prodaju novine. VALERIO se mora složiti s njom, dosta je igranja na poštenje. Naredi SARI da napravi bombastičan članak o one dvije čudne žene i dječaku, iskoristit će Silviove fotografije. SARA želi dodati o Marie i Denisu, no VALERIO dozvoli samo da ih se spomene. Njoj se to ne svidi, no VALERIO je šef, što on i naglasi, te ide dalje poslom. SARU zanima zašto ih on štiti ?!

7.scena: POLICIJA – URED OD INSP. BEBIĆ – DAN

MAJA namršteno proučava izvještaje o umorstvima otrovanih studenata .Ne može naći poveznicu, osim činjenice, kako su svi oni pripadali istoj ekipi. A sad ima i dojavu, o tom mlađem muškarcu, odjevenom u crno. MAJA uzme jedan popis, te izabere nasumice jedno ime i uzme telefonsku slušalicu.

X-STAN VINKE KLARIĆ

Na telefon se javi mlada VINKA ( rane 20-te )

X-MAJIN URED

MAJA se predstavi i objasni razlog svog poziva, htjela bi sa njom razgovarati o umorenim prijateljima.

X-VINKIN STAN

VINKA se namršti, vidi se kako joj je teško govoriti o tome. Prizna MAJI, kako se u zadnje vrijeme malo družila s ekipom, od kada je zapela na ispitima na ljetnom roku, i otkada je raskinula sa momkom, koji je isto iz ekipe.

X-MAJIN URED

MAJA traži njezinu pomoć, jer želi pronaći i kazniti ubojicu njezinih prijatelja. Neka joj sredi razgovor sa bivšim momkom. Ako ima pomoć iznutra, oni će biti otvoreniji prema njoj.

X-VINKIN STAN

VINKA teško uzdahne, no pristane, obeća joj javiti, kada se dogovori za razgovor sa svojim bivšim momkom Jadranom.

X-MAJIN URED

MAJA se zahvali, obeća djevojci, kako će ubojica biti kažnjen, no izgleda, da je više sebe uvjeravala u tu činjenicu

8.scena: «FIRULE» - HITNI KIRURŠKI ODJEL – HODNIK – INT. – DAN

ELLA zatekne zabrinutu NEVU, koja sjedi u hodniku i čeka svoju ljubavnicu, držeći u krilu, malo pospanog TONIJA. NEVA se preplaši, kad ugleda insp. NOVAKOV. ELLU zanima što se dogodilo Vesni prošlu noć. NEVA je zbunjena i ne zna što da kaže. Spasi je izlazak VESNE iz ambulante, u pratnji med. sestre NINE, koja govori da će rana brzo zacijeliti, no za tjedan dana treba doći na kontrolu. NINA ušuti, kad primijeti inspektoricu. ELLA se obrati VESNI, htjela bi razjasniti prošlu noć, jer joj njezina prijateljica nije puno pomogla. VESNA pogleda sumnjičavo na NEVU, te se okrene prema ELLI i govori kako je sinoć šetala Vranjicom, nije mogla spavati. Netko je pucao na nju i odmah pobjegao, nije vidjela napadača. ELLA službenim tonom zaključi da se radi o muškarcu, te je zanima, zašto bi nju netko napao. VESNA ljutito odgovori kako na svijetu ima dovoljno luđaka, ako je netko vidio u «KANARINCU» članak o njoj i NEVI kao ljubavnicama, zar mu je potreban veći razlog ? NEVA se namršti i nježno zagrli TONIJA. ELLA ne može to opovrgnuti. VESNA je umorna i neispavana, želi poći kući. NEVA se ustane s dječakom. ELLA kaže da će još razgovarati, te pušta namrštene žene da odu niz hodnik. ELLA se zahvali NINI na pozivu, komentira kako ne vjeruje u Vesninu priču, no ona će već to razotkriti.

9.scena: TURISTIČKA AGENCIJA «EAGLE TOURS» -IGOROV URED – INT. – DAN

Zabrinuta KASANDRA posjeti IGORA i ispriča mu za posjet insp. Šimunovića. Ona se boji i misli da će policija razotkriti njihove laži. IGOR je smiruje, ne vjeruje da će do toga doći. KASANDRA želi otići na neko vrijeme iz grada, dok se ne smiri situacija, te IGOR brzo shvati razlog njezina posjeta. Ispiše joj ček, no prije nego što ga preda KASANDRI, upozori je da se vrati do suđenja, jer će je u protivnom on potražiti. KASANDRA oprezno uzima ček, zna da s njim nema šale.

10.scena: STAN OD MARINELE – INT.- NOĆ

MARINELA je sama u stanu i trgne se uplašeno kad se čuje kucanje na vratima. Čuje se MIRNIN glas, ona želi da je pusti u stan da popričaju. MARINELA se namršti, no pusti znatiželjnu MIRNU. Ona odmah pita što je do sada napravila s Željanom ? MARINELA mlako odgovori kako nije uspjela, on nije zagrizao. Razotkrio je njihovu igru. MIRNA se prenerazi, kako je mogao sve razotkriti. Tko mu je mogao kazati, osim nje same ?! MARINELIN pogled sve joj kaže, na to MIRNA poludi, jer ona nije normalna. Željan nije tip muškarca s kojim se zeza, sad su obje nadrapale. Ljutito viče na šutljivu MARINELU kako je napravila groznu pogrešku. Sad su obje u govnima!

11.scena: POLICIJA, URED OD INSP. ŠIMECKI – INT – JUTRO

Započeo je novi radni dan. ELLA u prolazu svrati do NAÐE, koja je malo pospana. Dvije noći promatrala je kuću Dore Žustrič. Mirela je kući i spava, a i ona će čim napiše izvješće. ELLU zanima kako napreduje slučaj. NAÐA se požali, kako nisu uspjele pronaći kurvu Ljubicu, a čini se da su Ćubelić i Žustrička krenuli u obračun. Vidjele su njegovog čovjeka kako obilazi Dorinu kuću. Ako je smrt zastupnika Sunare upetljana u sve ovo, smatra da će doći do novih problema. ELLA joj savjetuje da traži od Nadana pojačanje, da sve to spriječi. Možda tako pronađu i Ljubicu, netko od njih dvoje je možda pronađe. Ljubica puno zna, što njima ne odgovara. NAÐA kaže da će razgovarati s šefom. One se pozdrave i svaka se vrati svojem poslu.

12.scena: KAFIĆ NA RIVI – EXT. – JUTRO

FRANCINE skrene pogled sa škrtog sunca i obrati pažnju na ono što joj NADAN govori o otkrićima svoje insp. Novakov. NADAN ispriča za lažirani matični list, gdje su kao roditelji navedeni napadnuti mladi par, no nema podataka da je Marie ikad rodila. FRANCINE neoprezno izleti kako je to nemoguće, no ne želi objasniti NADANU kako to ona može znati. Moli ga za razumijevanje, sve će mu ispričati kad bude spremna. On prihvati njezinu zamolbu, premda malo sumnjičavo, te joj govori kako je glavna svjedokinja, koja nije bez policijske evidencije zbog povezanosti s jednim sumnjivim tipom, koji je surađivao sa osumnjičenim Remanniem, vidjela Marie, kako izlazi iz istog tog WC-a, s dječakom. FRANCINE sumnja u Marieinu upetljanost u umorstvo Solange. NADAN ništa još ne zaključuje, no Remanni voli djevojku, moguće je da je on štiti. FRANCINE se teško kontrolira i zamoli NADANA da joj omogući razgovor s Remanniem, možda se njoj otvori. NADAN pristane, svaka je pomoć dobrodošla. FRANCINE se zahvali na povjerenju.

13. scena: ŽNJAN, DORINA KUĆA, NJEZINA SOBA – INT. –DAN

DORA je umorna i neispavana, odluči malo prileći. Čuje otvaranje vrata i ubrzo osjeti nježno masiranje po leđima. DORA misli da je to njezina ljubavnica Nada, no kad progovori KATJA, optužujući DORU, kako je pogriješila kad je ostavila zbog druge. DORA se odmakne od nje kao oparena. KATJA govori da je još uvijek voli i želi joj se vratiti. DORA je ljuta, no kontrolira se i hladnim tonom govori KATJI da napusti sobu, ako ne želi probleme s njom. KATJA se oprezno ustane od kreveta, vidi da DORA misli ozbiljno i odlazi teška srca. DORA je vidno uznemirena, nije joj više do spavanja. Prokleta Katja !

14. scena: STAN OD MAJE BEBIĆ – INT. –DAN

MAJA sprema sebi ručak. Zvoni telefon. To je VINKA koja kaže da je razgovarala s Jadranom. On je pristao na razgovor sa njom, te daje MAJI adresu, gdje će se naći večeras s njim. MAJA je zadovoljna, napokon je krenulo.

15. scena: BILICE-ISTRAŽNI ZATVOR, SOBA ZA POSJETE – INT. –DAN

DANIEL se iznenadi kad ugleda FRANCINE. Ona se predstavi kao insp. «INTERPOLA», nju zanima slučaj ubijene prostitutke. DANIELU ništa nije jasno, te ona prizna da je pomagala u istrazi o međunarodnoj mreži prostitucije, gdje sumnjaju da su ljudi iz Francuske povezani sa nekim ljudima ovdje u Splitu. DANIEL se naglo zatvori, on ne zna ništa o tome. FRANCINE ga umiri, nju više zanima djevojka, Marie, i činjenica kako je ona bila prisutna za vrijeme ubojstva prostitutke. DANIEL se opet iznenadi, a još više pitanjem insp. DES MRCHAIT. Misli li on, da li je Marie umiješana u umorstvo prostitutke, s obzirom da je posljednja vidjela živu. DANIEL je na iglama, ne zna što da odgovori, oprezno prizna kako je on prvi izišao iz WC-a, jer ga je ta ubijena ženska mrklo pogledala, nakon što je pomogao Marie da uđe u WC s onim dječakom. Htio se pomiriti s Marie i kazati koliko je voli, no nije imao prilike. FRANCINE ga upita, zašto je šutio cijelo vrijeme i nije kazao policiji kako je Marie zadnja vidjela prostitutku živu. Ne misli valjda da je ona ubila, to ga upita FRANCINE sa strahom u glasu. DANIEL kaže da on voli Marie, ona je prekrasna djevojka, no od kad se spetljala s onim Radmanom, boji se kako se ona nije možda promijenila. No, ne vjeruje da je Marie ubila, ona to nije u stanju. Nada se da nije. FRANCINE odahne i zahvali na razgovoru. DANIEL želi zaštiti Marie, kaže da pronađu Radmana, on je sigurno kriv za sve. FRANCINE obeća i odlazi. DANIEL je zabrinut.

16. scena: MEJE, DAVORINOVA KUĆA – EXT. –NOĆ

DAVORIN iziđe na balkon i nervozno pijucka piće. Gleda u noćna svijetla grada.

X- NEDALEKO OD KUĆE, U MUNIĆEVOM MERCEDESU.

TEO skrene pogled pun mržnje s Davorina i okrene se prema ŽELJANU, koji je sjedio pored njega. TEO mu se oprezno obraća, govori da su ga njemu određeni ljudi preporučili. On ima posao za njega. ŽELJAN šuti i čeka da on iznese svoj prijedlog. TEO s mržnjom u glasu govori kako želi uništiti Ćubelića, ne ubiti ga, želi ga uništavati polako. Nudi mu posao. ŽELJAN uzdahne, te govori, kako ga mora odbiti, jer ima svojih problema. No, brzo umiri TEA i govori mu, da će poslati svoju partnericu. Ona će i tako više odgovarati za ovaj posao. Ipak se radi o bordelu. TEO se zadovoljno osmjehne. Neće se smiriti dok ne uništi čovjeka, koji je skrivio smrt njegove zaručnice Anite. TEO se na spominjanje njenog imena rastuži.

Offline Storyteller

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 252
Re: 6.EPIZODA: - Extaza -
« Reply #1 on: 10 July, 2010., 09:34:12 CEST »
17. scena: MERTOJAK, STAN JADRANA ŽARKOVIĆA – EXT. – NOĆ

MAJA se doveze autom ispred zgrade, pored nje sjedi VINKA. Izlaze iz auta. VINKA ide prva prema jednoj od zgrada.

X- ISPRED STANA

VINKA zvoni, no nitko ne otvara. MAJI je sumnjivo, ona krene rukom za kvaku. Vrata su otključana. Kaže VINKI da pričeka i oprezno ulazi u stan.

X-U JADRANOVOM STANU

MAJI nije puno trebalo da pronađe mladića, koji se nekad zvao JADRAN ŽARKOVIĆ. Bio je mrtav, u nekom čudnom agonijskom grču. MAJA se namršti. Iza nje se oglasi VINKA, koja ja u šoku i prestrašeno vrišti. MAJA je zagrli i smiruje, a djevojka neutješno plače, ona je još uvijek voljela Jadrana. Tko mu je to napravio ?!

18.scena: STAN OD VICE VUKELIĆA, SPAVAĆA SOBA – INT. –JUTRO

MARIE se probudi i iznenadi, kad ugleda VICU, koji joj donosi doručak u krevet. VICE zbunjeno govori kako ovako lijepa djevojka zaslužuje doručak u krevetu. MARIE se nepovjerljivo prekrije plahtom do vrata, želi da on ostavi doručak na komodi. VICE nastavi u istom tonu, ona je njemu lijepa i ne bi se trebala sramiti svoje ljepote, ni pred njime. MARIE gubi strpljenje, oni nisu nikakvi prijatelji. Ovdje je samo zato, jer on i njegov prijatelj joj pomažu, to je sve ! MARIE želi da VICE ode iz sobe kako bi se mogla presvući. VICE ne skriva razočarenje, no ipak odlazi. MARIE se namršti, dosta joj je ovog šarlatana i ove kuće. Bijesno frkne od nemoći.

19. scena: ODJEL SUDSKE MEDICINE, URED DR. PERIBONIO – INT. – JUTRO

MAJA posjeti VJERU, da vidi, da li je doktorica već nešto pronašla na tijelu mrtvog studenta Žarkovića. VJERA kaže da ga još obrađuje, nema puno da je stigla na posao. Po onome što je uspjela vidjeti, radi se o istom tipu umorstva- trovanje arsenom. MAJA se namršti, ovdje se već radi o serijskom ubojici. VJERA savjetuje MAJI da navrati večeras, kad bude gotova s obdukcijom, što inspektorica i obeća.

20.scena: VRANJIC, KUĆA OD VESNE I NEVE – EXT. – DAN

VESNA zahtjeva od hrpe novinara, da se maknu od njihove kuće. Među NOVINARIMA, nalaze se SARA u pratnji fotografa SILVIA, te novinarka « TV- DIOKLECIAN « NIKI JERKOVIĆ, sa svojim snimateljem NIKOLOM BERISLAVIĆEM. NIKI želi znati sve o njihovoj ljubavnoj vezi i dječaku, kojeg su očito prihvatile kao svojeg. SARA viče, kako to da je dječak s njima i čiji je zapravo on sin, jer nastradala Marie nije njegova majka ?! VESNA se teško suzdržava. Spasi je dolazak auta, iz kojeg izlazi ELLA. Insp. NOVAKOV shvati što se događa i upozori novinare na maltretiranje. NIKI tvrdi kako imaju pravo znati što se događa. ELLA joj kaže da sačeka do konferencije policijskog glasnogovornika, inače će imati problema s njom osobno, bude li joj ometala istragu. NOVINARI se utišaju, a ELLA ulazi s VESNOM u kuću.

21. scena: VRANJIC, KUĆA OD VESNE I NEVE – INT. – DAN

VESNA bjesni. Novinari su ih razapeli, nakon što je razotkrivena njihova veza. NEVA je preplašena, ovo ih može koštati posla. Ona odnese TONIJA u sobu, dječak je uznemiren, NEVA ga želi malo smiriti. ELLI je žao zbog svega, no ona želi odgovore. Slagale su da ne poznaju dobro napadnuti mladi par. Ako su govorile istinu, kako to, da su one u lažiranom matičnom listu Antonia Radmana navedene kao njegove skrbnice. VESNA se namršti, te prizna kako su njima činile uslugu, jer su nevjenčani, a Marie je bila maloljetna, kad je rodila. ELLA je podsjeti, da je ona to još uvijek i da nije Marie rodila dječaka. VESNA se pravi iznenađena, jer kad su ih upoznale ovo ljeto na moru, Radmanovi su im ispričali drugu priču. Ona i Neva su se sažalile nad njima i pristale im pomoći. Sad vidi da su pogriješile, jer ne bi imale ovakvih problema, premda im ja Toni prirastao srcu. ELLA je sumnjičava, vraća se i NEVA, ona donosi papir kojim može sve to i dokazati. ELLA nema potrebe gledati, ono što je već i vidjela. Zahvali se na razgovoru i odlazi, pomalo nezadovoljna što nije ništa saznala. VESNA i NEVA su zabrinute. Od sad trebaju biti pažljivije s policijom, komentira VESNA.

22. scena: POLICIJA, URED INSP. BEBIĆ – INT. – DAN

MAJA govori privedenom ŽARKU, da ga pušta iz pritvora. MAJA se izvine za svoje ponašanje, no nije imala drugog izbora. ŽARKO odahne, no nije baš umiren njezinom isprikom, a još više kad sazna da mu je ubijen još jedan prijatelj. MAJA mu ispriča za svađu ubijenog Ilije i jednog momka odjevenog u crno. Da li mu je on možda poznat ? ŽARKO nije siguran, no bivši momak od Kristinke se često odijevao u crno. MAJA pita za njegovo ime, te se iznenadi, kad joj ŽARKO kaže da se radi o Marku Poliću. Mladiću koji je viđen u društvu ubijene prostitutke Suzane Morić.

23.scena: POLICIJA, URED NAČELNIKA ŠIMUNOVIĆA- INT. – DAN

VALERIO posjeti NADANA, želi uzvraćanje usluge, jer je šutnjom o istrazi izgubio od prodaje novina. Konkurencija ga je pretekla u vijestima o slučaju ispred « Pravnog fakulteta «. NADAN nije raspoložen za usluge, te ga VALERIO podsjeti da se odavno poznaju, pa bio mu je kum na vjenčanju. NADAN zlobno primijeti kako se VALERIO onda okomio na njega zbog svoje žene Nuše. VALERIO kaže da se tad radilo o neugodnoj rastavi, sad se ispričava ako je onda bio neugodan, no Nuša je htjela dio njegovih novina i bio je na njezinoj strani. NADAN ne želi više o prošlosti i pita što ga zanima. VALERIO želi ispitati osumnjičenog Remannia, no obeća kako neće objaviti ništa, što bi moglo naštetiti istrazi. Članak o razgovoru, prvo će njemu donijeti. NADAN popusti, odgovara mu suradnja barem jedne novinske kuće, jer ga već napadaju sa svih strana. VALERIO obeća biti nepristran.

24. scena: «FIRULE» , ISPRED ZGRADE ODJELA PATOLOGIJE – EXT. – NOĆ

MAJA izlazi u društvu VJERE iz zgrade. Dr. PERIBONIO joj govori da se zaista radi o arsenu, no još nije pronašla način penetracije u tijelo, kao i kod prethodnih žrtava, slučaj je različit. Nema tragova nasilja. Iznenada ih zaskoče novinari: SARA i fotograf SILVIO, te NIKI sa svojim snimateljem NIKOLOM. Novinarke se natječu, koja će prije doći do vijesti. MAJA ne želi davati nikakve komentare, te VJERU žurno isprati do svog auta i njih dvije se žurno odvezu iz kruga bolnice. SARA krivi NIKI za njihov bijeg, no NIKI prebaci krivnju na SARU, jer je izgurala i dopustila im da pobjegnu. Dok se one svađaju, njihovi asistenti se povuku u stranu i zajedno u miru zapale cigarete, kao da nisu ovdje poslom.

25. scena: BILICE-ISTRAŽNI ZATVOR, SOBA ZA POSJETE – INT. – JUTRO

DANIEL se namršti, kad iza ČUVARA ugleda novinara BADRIĆA. DANIEL ne želi s njim razgovarati, jer mu je u prošlosti zadao probleme, kad je pokušao nagovoriti Marie da ga špijunira za njegove novine. VALERIO se opravdava poslom, no ovdje je zbog Marie, jer joj želi pomoći. Čuo je, kako je ona možda upetljena u umorstvo one prostitutke. DANIELOVO nepovjerenje nestane, te pristane na razgovor. Kaže da on nije ubojica Suzane, ali nije ni Marie. To je zasigurno napravio Radman.Zašto bi inače nestao iz bolnice i ostavio Marie nezaštićenu. VALERIO se slaže, treba joj pomoći, ona nije u stanju ubiti bubu, a kamoli ljudsko biće. No, ne može joj pomoći, ako ne zna gdje je ona sada. Ako je s Radmanom, možda je u opasnosti. DANIEL neoprezno kaže da nije, jer Vice..., no shvati što govori i naglo ušuti. VALERIO se pravi, kako nije ništa razumio, o čemu on govori. DANIEL želi podršku njegovih novina, jer su ga drugi mediji već unaprijed osudili. Marie mu je jedina šansa, ona može svjedočiti u njegovu korist. VALERIO obeća podršku i odlazi. DANIEL je malo zabrinut, no odahne, barem je netko na njegovoj strani. Makar to bio i Badrić.

26. scena: MARINELIN STAN – INT. – JUTRO

ŽELJAN posjeti MARINELU. Ovog puta želi odgovore na sva pitanja. Za početak, čime je to Mirna ucijenila, da je pristala na njezinu igru ? MARINELA moli da je ne pita o tome. ŽELJAN je veoma neugodan, zaokrene joj ruku i zaprijeti da će se oprostiti od posla, ako ne počne pričati. MARINELA se prestravi i prizna kako je Mirna saznala za jedan njezin nelegalan posao i time je drži u šaci. Preklinje ŽELJANA da je više ne ispituje, i ovako joj je neugodno zbog toga. Ljudi su već stradali zbog njezine sebičnosti i nepromišljenosti. ŽELJAN popusti, no želi da mu ona pomogne oko Mirne, čega se MARINELA plaši. ŽELJAN tvrdi da je Mirna ucjenjuje i iskorištava. Ako njemu pomogne, on će se pobrinuti da je Mirna ostavi na miru. MARINELA ga pogleda zaljubljeno i pristane, uz njega se osjeća sigurnijom. ŽELJAN se zadovoljno osmjehne.

27. scena: DAVORINOVA KUĆA – INT. – DAN

Vratio se LENKO i govori DAVORINU, kako Ljubice nema u Splitu, sigurno je otišla u svoj rodni Zadar. DAVORINA to smiri, kasnije će je tamo potražiti. Prvo ovdje moraju srediti neke račune. Netko zvoni na vratima.

28. scena: IGOROVA KUĆA – INT. – DAN

NENAD donosi IGORU iste vijesti o Ljubici, kako je nestala iz grada. IGOR je ljut, ovakav odgovor ga nije zadovoljio. Želi da NENAD pronađe kurvu, jer ona je njihov adut za uništenje Ćubelića. Ne želi vidjeti njegovu ružnu facu, dok je ne pronađe. NENAD odlazi pomalo uplašen. IGOR teško smiruje svoj bijes.

29. scena: DAVORINOVA KUĆA, RADNA SOBA – INT. – DAN

DAVORIN zadovoljno promatra zanosnu djevojku – LENA ROGLA ( rane 20-te, vitka, crvene kose, plavih očiju). On je pristane primiti na probni rad, jer je ostao bez nekih svojih cura. Upozori je da treba biti poslušna, jer ne trpi znatiželjne žene. Ima da radi svoj posao, i to je jedino što je treba zanimati. LENA samouvjereno odgovori DAVORINU, da ona nije početnica, zna što joj je posao. DAVORIN joj kaže broj sobe, koja će biti njezina. LENA uzima kufer i odlazi. Za njom ulazi LENKO. DAVORIN je želi provjeriti, nije je vidio u Dorinom bordelu, no mora biti siguran. Posao pati, a nove cure su mu neophodne. LENKO je obeća provjeriti i odlazi.

X- GORE U SOBI

LENA oprezno proviri kroz prozor, i kad ugleda Teov auto, ona daje znak, kako je uspjela ući u kuću.

X- U MERCEDESU

TEO se zlobno osmjehne. Plan osvete je započeo.

30. scena: MARJAN, PRVA VIDILICA – EXT. – DAN

VALERIO ispriča FRANCINE razgovor sa Remanniem. Ima čudan dojam kako on zna gdje je Marie, jer je spomenuo svog prijatelja Vicu Vukelića i naglo ušutio. Siguran je da on nešto skriva. FRANCINE se ponada kako je to istina. Razgovarati će s Nadanom da joj dade adresu od tog profesora. VALERIO je upozori kako ne bi smjela. Možda Šimunović nešto posumnja. VALERIO želi potražiti Vukelića, zna kako će doći do njegove adrese. FRANCINE popusti, samo da pronađu Marie i razriješe ovu zbrku oko umorstva.

31. scena: DORINA KUĆA, SPAVAĆA SOBA – INT. – NOĆ

KATJI vrag ne da mira, i ona se opet pokuša uvući Dori u krevet. Ali naleti na NADU, koja poludi kad je vidi. Nastane svađa, koju prekine dolazak DORE. KATJA problijedi, no NADA na njezino čuđenje ne govori istinu, već slaže kako su se sporječkale oko jedne mušterije, koji odlično plaća. KATJI nije ništa jasno, no ne opovrgne njezine riječi. DORA je ipak ljuta, i izvuče KATJU na hodnik. Isprati ih pogledom zamišljena NADA.

X- HODNIK

DORA zadnji put upozorava KATJU da se kloni nje i Nade. Ako se ovo još jednom ponovi, biti će prisiljena da je otjera iz kuće. KATJA se uplaši, obeća kako više neće raditi iste pogreške. DORA joj naredi da ode u svoju sobu. Kad KATJA ode, DORA se namršti, nezadovoljna njezinim ponašanjem.

32. scena: VUKELIĆEVA KUĆA, SPAVAĆA SOBA – INT. – NOĆ

VICE dođe poželjeti MARIE laku noć, što njoj zasmeta. Dosta joj je više njega i što je prati u stopu. MARIE želi otići u potragu za Denisom, ne može više izdržati ovako zatvorena u kući s njim. VICE je zadržava, zašto je tako neljubazna prema njemu? On se ponaša prijateljski, a ona mu uzvraća na takav način. MARIE se cinično osmjehne. Zar bi trebala biti ljubazna prema njemu ? Neka se pogleda u ogledalo. VICU ovo veoma povrijedi. MARIE ne zanimaju njegovi osjećaji, ona krene prema vani. Ali je s leđa iznenadi razljućeni VICE, koji viče kako nije zaslužio njezino ponižavanje. MARIE se pokuša otrgnuti, viče da on skine svoje gadljive ruke s nje, što još više razljuti VICU. Baci MARIE na pod, stane joj kidati odjeću. MARIE viče, pokuša se obraniti, no VICE je odlučniji i snažniji, te je u tom nastupu bijesa i uzbuđenja siluje.


NASTAVAK u slijedećoj epizodi: - NEUGODNO IZNENAĐENJE -