Author Topic: 7.EPIZODA: - Neugodno Iznenađenje -  (Read 1841 times)

Offline Storyteller

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 252
7.EPIZODA: - Neugodno Iznenađenje -
« on: 10 July, 2010., 10:16:38 CEST »
7.EPIZODA: - Neugodno Iznenađenje -


1.scena: VUKELIĆEVA KUĆA, SPAVAĆA SOBA – INT. – NOĆ

VICINO se lice zgrči od užitka. On je sav oznojen. Neugodno mu je pogledati u MARIE. Primijeti da ima stisnute ruke oko njezina vrata. VICE se uplašeno odmakne od nje, kad shvati kako se MARIE ne pomiče. VICE je pokuša prizvati svijesti. On paničari !

2. scena: ZGRADA ŽUP. DRŽAVNOG ODVJETNIŠTVA – INT. – JUTRO

VALERIO posjeti odvjetnicu KUZMANIĆ. Traži uslugu od nje, treba mu adresa od prof. Vukelića . Pokušao je na fakultetu, no one dvije referentice nisu htjele mu dati adresu. ANELA se nećka, no VALERIO je uvjeri kako i njega interesira pravda, zato i želi razgovarati s njime o Remanniu. ANELA popusti i ispiše mu adresu, nakon provjere. VALERIO se osjeća dužnim zbog usluge i zove je na večeru, no ona to ljubazno odbije. Zvoni telefon.

X- NADANOV URED

NADAN službenim tonom govori ANELI, kako je hitno želi vidjeti u svom uredu.

X- ANELIN URED

ANELA obeća doći. Ispraća VALERIA, čeka je posao.

3. scena: DAVORINOVA KUĆA, HODNIK – INT. – JUTRO

LENA je oprezna, zove na telefon TEA, kaže mu da nije ništa uspjela saznati. Davorinove cure su nepovjerljive, zbog prethodnih događanja. TEO je nezadovoljan. LENA mora prekinuti razgovor, da je nitko ne razotkrije. Nije puno zamakla od telefona, kad naleti na DAVORINA, koji ništa ne posumnja. DAVORIN je ljubazan prema njoj i naglasi kako očekuje da večeras ona započne sa poslom. LENA potvrdi da će biti spremna. DAVORIN je zadovoljno potapša po guzici i krene dalje. LENA se namršti.

4. scena: POLICIJA, URED NAČELNIKA ŠIMUNOVIĆA – INT. – JUTRO

ANELA dolazi do NADANA, želi znati što je tako hitno ? NADANA više zanima činjenica, što je čuo Badrića u njezinom uredu preko telefona. Što je on tražio od nje ? ANELU iznenadi pitanje, kao da je provjerava, te slaže da je želio intervju za «KANARINAC». Naravno, odbila ga je. ANELA ne želi više o sebi, zašto je zvao ? NADAN shvati kako je još malo ljuta na njega, te joj kaže za nova otkrića u slučaju Remanni. Misli da je Marie sigurno rješenje cijelog slučaja. ANELA ne može bazirati slučaj na pretpostavkama. Neka je prvo pronađe i ispita, a ona će dotle teretiti Remannia, kao jedinog osumnjičenog. Naglasi da o njoj i ne ovisi odluka o optužnici. NADAN to zna. ANELA kaže, ako joj više nema što za kazati, ona bi pošla, jer ima važnijeg posla od priče s njim. NADAN kaže da nema, osim o njima. ANELA ne želi o tome i odlazi na NADANOVU žalost.

5. scena: MIRNIN STAN – INT. – DAN

MARINELA dolazi do MIRNE i slaže joj, kako se sinoć sve promijenilo u njihovu korist. Željan se počeo ponašati gore od zaljubljenog klinca. MIRNA je pomalo sumnjičava. MARINELA je uvjerava, kako nema zašto lagati, jer ona zna dovoljno o njezinoj prošlosti. MIRNA se opusti i kaže da mogu krenuti s drugim dijelom plana. Želi isprazniti njegov novčanik do zadnje lipe. MARINELA se pretvara kako je oduševljena planom.

6. scena: DAVORINOVA KUĆA, HODNIK – INT. – NOĆ

LENA primijeti da DAVORIN nešto raspravlja s LENKOM, pa se prišulja i prisluškuje njihov razgovor. DAVORIN traži od LENKA da otputuje u Zadar, ipak treba pronaći Ljubicu prije policije i Igora. LENKO obeća da se neće vraćati, dok je ne pronađe. DAVORIN ga ispraća, a LENA požuri natrag, dok je ne primijete.

7. scena: POLICIJA, URED INSP. BEBIĆ – INT. – JUTRO

MAJA lupa glavom o stol. U ured uđe NAÐA i pogleda je zbunjeno. MAJA se neugodno osmjehne, no prizna da je ovaj slučaj izluđuje. NAÐA kaže da je zbog nečega zvala. MAJA želi znati, da li je pronašla Marka Polića ? On joj je iskrsnuo u istrazi, kao bivši momak jedne od ubijenih studentica. NAÐA je ne obraduje, jer su ona i Mirela privremeno odustale od potrage za njime. MAJA je zamoli, neka joj javi, kada ga pronađu. Ona želi Poliću postaviti neka pitanja. NAÐA kaže da nema problema i produži dalje svojim poslom. MAJA odluči nazvati odvjetnicu Kuzmanić, možda ona nešto zna o Poliću, jer je bio momak njezine asistentice.

8. scena: VUKELIĆEVA KUĆA, SPAVAĆA SOBA – INT. – JUTRO

VICE gleda zabrinuto prema krevetu, gdje je smjestio MARIE. Ona je i dalje nepomična. VICE se uplaši da je nije usmrtio. Što da radi ?

X- HODNIK

Dođe do telefona. Nešto smisli, a onda uzme slušalicu. Kad dobije vezu, VICE traži informacije o trajektima za Hvar radnim danom.

9. scena: KUĆA TEA MUNIĆA – INT. – DAN

TEO se iznenadi, kad ga posjeti NADAN. Oni se poznaju još od djetinjstva, zajedno ih je odgojila TEOVA obitelj. NADAN se žaluje zbog Anitine smrti. TEO želi znati, zašto ga je došao posjetiti, jer se odavno nisu vidjeli da bi se smatrali prijateljima. NADAN cijeni njegovu otvorenost, pa je i on otvoren prema njemu. Kako zna da se neko vrijeme družio sa Davorinom, zanima ga da li on zna nešto o ubijenoj prostitutki Suzani Morić? TEO se namršti, no ljutito negira njegovo pitanje, kako se samo usudi pitati takvo nešto. NADAN se ne da zbuniti, kaže da lako može saznati koliko je dobro bio povezan sa Davorinom i da li je poznavao Suzanu? Svojim dolaskom čini mu uslugu i pošteđuje ga neugodnosti službene istrage. NADAN ne voli da mu se laže. Ubijena prostitutka je praćena neko vrijeme, i vidjeli su je s njim. Ne zanima ga što je radio s njom, no želi znati, da li je ona radila za Davorina? TEO se namršti, te prizna, kako je bio nekoliko puta s njom, no ne vjeruje da je ona radila za Davorina. Za nekoga jeste, no ne vjeruje da se radi o NADANOVOM rođaku. Iskreno, nije ga ni zanimalo za koga je radila. NADAN se zahvali na razgovoru. Drago mu je što ga opet vidi, no više bi volio da su bile drugačije okolnosti. TEO prizna da mu je teško, ali se drži. Kad Nadan ode, TEO se namršti.

10. scena: TURISTIČKA AGENCIJA « EAGLE TOURS» - INT. – DAN

IGOR iz svog ureda prisluškuje razgovor svojih sekretarica.

X- PREDNJI DIO PROSTORIJE, ZA RAD SA STRANKAMA

LIANU zanima, zašto je MELORA toliko nepovjerljiva prema šefu. MELORA tiho odgovori, da ne želi o tome. LIANA je uporna, prizna, kako je šef ponekad težak, no ne vidi razlog za njezinu hladnoću prema njemu. MELORA tvrdi kako je ona ovdje došla raditi, a ne očijukati sa šefom, za razliku od nekih. Te riječi uvrijede LIANU, pa se MELORA izvine. Pogleda na sat, završilo je radno vrijeme. Ne želi više, da je ona ispituje o Igoru. LIANA obeća odustati. Ide po svoje stvari. Pogledom pokaže IGORU, kako opet nije uspjela, te požuri vani za MELOROM.

X- IGOROV URED

IGOR se ljuti. Melora ga počinje nervirati.

11. scena: VUKELIĆEVA KUĆA, GARAŽA – INT. – PREDVEČERJE

VICE teškom mukom stavi u prtljažnik veliki zavežljaj obmotan dekom. Pažljivo odmota jedan kraj, ukaže se MARIEINO lice. VICE je nježno poljubi, moli je za oproštaj. Ona ne odgovara. VICE se namršti i ponovo joj prekrije lice. Zatvori prtljažnik, te ulazi u svoj auto, vrijeme je za polazak.

X- VUKELIĆEVA KUĆA – EXT. – PREDVEČERJE

VICE zaključa garažu i odveze se autom. Nije ni zamakao iza kuće, kad se pojavi VALERIO u svom autu. VALERIO se parkira ispred kuće. Dolazi do ulaznih vrata i pozvoni. Nitko ne odgovara. Zvoni opet, no ista stvar. VALERIO odlazi, sutra će opet doći.

12. scena: PUSD, URED NAČELNIKA KRIM- SEKTORA – INT. – PREDVEČERJE

NADAN vidi kako ulazi FRANCINE. Ona je svratila, da vidi, ima li novosti o istrazi Solangeinog umorstva. NADAN kaže, kako je do sad nisu uspjeli povezati ni sa jednim bordelom. Za sad im preostaju samo mladi par i Remanni, kao mogući osumnjičeni za umorstvo. FRANCINE tvrdi kako je to nemoguće, oboje to znaju. NADAN očekuje njezinu pomoć. Njegovi ljudi su u početku pratili Solange, kad se pojavila kao nova cura na terenu. Primijetili su, da ona nekome poštom šalje pismene pošiljke. Pita FRANCINE, skriva li ona to nešto od njega? FRANCINE se iznenadi, rekla mu je da nije kontaktirala sa Solange, od dana kad se ona zaputila za Split. NADAN se namršti, s kim je onda kontaktirala Solange? Ta nepoznanica zabrine i FRANCINE.

13. scena: PUSD, SOBA ZA ODMOR – INT. – JUTRO

MAJA i NAÐA se bude uz prvu kavu. Stiže MIRELA i kaže da su dobili jutros poštu. Radi se o VHS- kazeti, poslanoj na MAJINO ime. MAJA želi odmah provjeriti, te uzme paket i ode do video- uređaja. Stavi video- kazetu u video- uređaj. Iznenada se pojavi slika jedne crnokose žene, u ranim četrdesetim, blijedog lica i tamnih prodornih očiju. NAÐA prepozna u njoj Nušu Ljubibratić, vračaru za kojom je Ella tragala u svom prethodnom slučaju. MIRELA pojača ton, čuje se promukli Nušin glas.

X- SNIMKA VIDEO- KAZETE

NUŠA ( DORIS ŠARIĆ-KUKULJICA ) govori o Marku Poliću, zlu koje je zadesilo ovaj grad.

X- SOBA ZA ODMOR

Policajke se preneraze. MIRELA komentira, kako ima osjećaj da gleda loš horor film.

X- SNIMKA VIDEO- KAZETE

NUŠA govori da ima strašne vizije. Govori da Marka mogu pronaći u jednom motelu u Omišu. Nije sigurna u kojem. Poviče da ga moraju spriječiti. Iznenada nestane slike.

X- SOBA ZA ODMOR

NAÐA misli da je ova vještica prevarantica. No, MAJA želi provjeriti, odakle toj vidovnjakinji uopće ideja da ga traže. NAÐA njoj ne vjeruje, jer je Ella imala problema sa Nušom. Na kraju popusti i pristane poći sa MAJOM, da pokušaju sve to provjeriti. Kaže MIRELI, neka odnese kazetu Elli, iako je ona obustavila istragu o njoj, možda joj zatreba.

14. scena: STOBREČ, KUĆA OD LIANE – INT. – JUTRO

IGOR dolazi do LIANE i želi znati, da li je nešto saznala od Melore? LIANA se pravda kako nije smjela navaljivati, da Melora ne posumnja na nju. IGOR se namršti, kaže da mora pronaći drugi način, ne bi li otkrio što ona smjera protiv njega. Više neće biti obziran prema njoj. Ode do telefona i nazove nekoga.

X- DORINA KUĆA

IGOR govori DORI, kako treba uslugu od nje. Želi jednu sobu za večeras. DORA kaže da neće biti problema, iako ne shvaća o čemu se radi.

X- LIANINA KUĆA

IGOR će joj ispričati cijeli plan, ništa ne smije biti sumnjivo. To vrijedi i za LIANU, koja se zainteresira.

15. scena: MARINELIN STAN – INT. – DAN

ŽELJAN je posjeti i želi znati, što je napravila s Mirnom. MARINELA ispriča, da je uspjela prevariti bivšu prijateljicu. Zvoni netko. MARINELA se uplaši da nije Mirna. ŽELJAN je ne želi vidjeti, muka mu je od nje, ali se ne želi skrivati u sobu od nje. MARINELA je u panici, govori da nema gdje, osim da se spusti požarnim stepenicama. ŽELJANU je draža i ta opcija, te izlazi kroz prozor na njezino iznenađenje. Zvono je oporno. MARINELA žurno zatvori prozor i požuri otvoriti. Pred sobom ugleda nešto krupniju plavokosu ženu u kasnim 20-im. MARINELA problijedi, uspije se začuditi, kako je ova živa i onesvijesti se. BERNARDA MASLOV ( KATARINA BISTROVIĆ-DARVAŠ ) je hladno pogleda. Njezin pogled nije obećavao onesviještenoj MARINELI ništa dobroga.

Offline Storyteller

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 252
Re: 7.EPIZODA: - Neugodno Iznenađenje -
« Reply #1 on: 10 July, 2010., 10:41:40 CEST »
16. scena: BILICE, ISTRAŽNI PRITVOR – INT. – DAN

DANIEL je zabrinut. Pokušava doći do Vice ili Marie, no nitko se ne javlja. Nada se da ga Badrić nije izigrao, kada se zamalo nije izletio za Vicu. Što se događa?! DANIEL spusti slušalicu, ne sviđa mu se ova šutnja.

17. scena: MARINELIN STAN – INT. – PREDVEČERJE

BERNARDA polije po licu MARINELU čašom vode. MARINELA dođe svijesti. MARINELA je još u šoku, no polako dolazi k sebi. Shvati da je BERNARDA živa, govori koliko joj je drago, što se nije utopila u Neretvi. BERNARDA hladno prekine njezinu priču. Želi da ona njoj vrati njezinog sina Antonia. Dugo joj je trebalo da je pronađe, da nije vidjela sliku svog sina u novinama u društvu onih lezbijki, tko zna kada bi je pronašla. MARINELA se pokuša ispričati, što je bacila u rijeku, bila je prisiljena. Žao joj je svega. BERNARDU ne zanima njezina isprika, ona samo želi natrag svog Antonia. Ona joj ga ima donijeti ili će je prijaviti policiji za otmicu i pokušaj ubojstva. MARINELA je uplašena, pristaje na suradnju, no čudi se što već nije otišla do policije. BERNARDA ne želi objašnjavati svoje razloge, koje nju ne zanimaju. MARINELA obeća kako je više neće ispitivati. Vratit će joj sina.

18. scena: SUSTIPAN, PARK – EXT. – JUTRO

VALERIO i FRANCINE su u šetnji. VALERIO se žali kako nije uspio stupiti u kontakt s Vukelićem, nema nikog u njegovoj kući. FRANCINE se zabrine, misli da on ima nešto sa Marieinim nestankom. VALERIO obeća još jednom provjeriti, neće se smiriti dok ne pronađe Vicu ili Marie. FRANCINE mrzi svoju nemoćnost i što nema ovlasti da nešto poduzme. Ona bi preokrenula sve da pronađe svoju kćer. VALERIO je tješi, jer je razumije.

19. scena: MANUELIN STAN – INT. – JUTRO

ELLA proučava papire, ništa joj nije jasno. Dobije jedan telefonski poziv, gdje sazna kako dječak nije ni od Radmana. Zahvali se na obavijesti, te se dobro zamisli. Ako je sad potvrđeno da dječak nije njihov, niti nije nigdje zaveden, kao nestao. Čije je to onda dijete? Pogleda na sat i shvati da kasni na posao. Žurno uzima jaknu i trči prema izlaznim vratima.

20. scena: POLICIJA, URED NAČELNIKA ŠIMUNOVIĆA - INT. – JUTRO

ELLA se izvine što kasni, proučavala je slučaj malog Antonia. Konačno je potvrdila kako dječak nema nikakvih poveznica ni sa Radmanom, ni sa Marie. Dječak nije njihov, u što su opravdano i sumnjali. NADAN se namršti, nada se da nije ono što oboje misle. ELLA se boji, kako je u pitanju «bijelo roblje», preprodaja djece. Denisova bivša žena Dana, bila je upetljana u sličan skandal, ali joj nisu uspjeli ništa dokazati. ELLA odluči posjetiti pedijatricu Nives Bralić, koja je u to vrijeme radila s njom u «Domu za nezbrinutu djecu». Dana joj je bila šefica. Možda im ona može pomoći oko malog Tonija. NADAN joj daje odriješene ruke. U ured ulazi MAJA, u prolazu pita ELLU, da li je vidjela video- kazetu o onoj vidovnjakinji, koju joj je Mirela dostavila? ELLA prizna da jučer cijeli dan nije provela u uredu, vidjet će je kasnije. Pozdravi se s njima, jer nešto mora provjeriti i odlazi iz ureda. MAJA samo u prolazu obavijesti NADANA, kako ide do Omiša provjeriti jednu dojavu o Poliću sa Nađom. NADAN im poželi sreću. MAJA odlazi.

21. scena: DAVORINOVA KUĆA, HODNIK – INT. – DAN

LENA pita DAVORINA može li se poslužiti telefonom, treba nazvati jednu mušteriju. DAVORIN govori kako ga to ne treba ni pitati i produži svojim poslom. LENA se uvjeri da je sama i posluži se telefonom.

X- DORINA KUĆA

Javi se DORA, te se LENA predstavi kao Nadina bivša školska kolegica, htjela bi razgovarati s njom. DORA pozove NADU, te odlazi, jer ima obaviti nešto u gradu. NADA se iznenadi, što je zove ovdje. Zar joj nije dovoljno pomogla savjetima, kako da se uvuče u Davorinovu kuću.

X- DAVORINOVA KUĆA

LENA je zahvalna zbog pomoći, ali nije ništa napravila, jer njegove cure šute kao ribe. Trebat će joj opet njezina pomoć. Mora joj ona ispričati sve što zna o Davorinu.

X- DORINA KUĆA

NADA se namršti, ali se onda nečeg sjeti . Govori da ne zna puno o njemu, no jedna od Dorinih cura ga poznaje još iz mlađih dana. Ona joj može pomoći, zove se Katja.

X- DAVORINOVA KUĆA

LENA želi da joj NADA dogovori sastanak s njom.

X- DORINA KUĆA

NADA otvoreno govori, kako želi da LENA ubije Katju, nakon što izvuče sve od nje. Duguje joj tu uslugu, jer je nije jednom zaštitila od policije, zbog prirode njezina posla.

X- DAVORINOVA KUĆA

LENA pristane, ne baš oduševljeno. Ubit će Katju.

X- DORINA KUĆA

NADA se zlobno osmjehne, kad završe razgovor.

22. scena: VRANJIC- KUĆA OD VESNE I NEVE, DVORIŠTE – EXT. – POPODNE

NEVA se igra sa TONIJEM, i govori VESNI, kako bi trebale otići odavde. VESNA uzme nježno dječaka u naručje i govori ljubavnici, da ne mogu to napraviti, prije nego što se riješi ljudi, koji ih mogu razotkriti policiji. NEVA se namršti, ona se boji, da sve ne krene loše po njih dvije i da ne izgube TONIJA. VESNA je samouvjerenija.

X- NEDALEKO OD KUĆE

Iz svog auta ih promatra MARINELA, pored nje sjedi BERNARDA, koja se raznježi kad ugleda svog sina. Želi poći po njega, ali je MARINELA zaustavi. Trebaju to obaviti tako, da se ne zna tko je uzeo Tonija. Inače će se uplesti policija. BERNARDA isto to ne želi. Odustane teška srca.

23. scena: DORINA KUĆA – INT. – NOĆ

DORA stiže kući, dočeka je raspoložena NADA, koja želi voditi ljubav s njom. DORU iznenadi njezino raspoloženje, pita je što je htjela njezina prijateljica? NADA slaže, kako je zvala za godišnjicu mature, no sumnja da će poći. DORA joj povjeruje i idu prema sobi.

24. scena: «FIRULE», MARINELINA ORDINACIJA – INT. – JUTRO

ŽELJAN je posjeti, ravno sa posla. Disko je radilo do jutarnjih sati. MARINELI je drago, što ga vidi. ŽELJAN pređe preko toga i govori da je napravio plan, kako da se osveti Mirni. MARINELA se namršti, jer samo misli na to. ŽELJAN želi da ona večeras ode sa njom na bazen na Poljud. Prijatelj mu je sredio, da mogu ući po noći bez problema. Želi da je ona nagovori na kupanje bez kostima. Ostalo će on napraviti. MARINELA ništa ne shvaća, no obeća je nagovoriti. ŽELJAN kaže da je večeras vidi tamo i odlazi. MARINELA je razočarana, jer je on više i ne primjećuje.

25. scena: OMIŠ – ISPRED MOTELA – EXT. – JUTRO

NAÐA komentira MAJI, kako se nada da je ovo pravo mjesto, jer su provjerili skoro sva prenoćišta i motele, njoj je dosta traženja i te vještice. MAJA se samo nasmije, one ulaze u privatni hotel.

X- UNUTAR MOTELA

Ulaze unutra i iznenade se, kad za recepcijom ugledaju crnokosog mladića u ranim 20-im. MAJA mu se obrati, želi znati da li je on MARKO POLIĆ ( FILIP JURIČIĆ )? Mladić potvrdi, da je to njegovo ime. MAJA mu pokaže policijsku značku, želi da on pođe s njima u postaju, htjele bi ga ispitati o nekim umorstvima. MARKO spremno pođe s njima, kao da ih je i očekivao.

26. scena: «EAGLE TOURS» , IGOROV URED – INT. – DAN

IGOR provjeri telefonom kod DORE za večeras. DORA potvrdi, da je sve spremno, te IGOR završi razgovor s njom. Neprimjetno klimne glavom prema LIANI, da je sve uredu.

X – PREDNJI DIO AGENCIJE

LIANA se ustane od svog stola i uputi se do MELORE. Zove je da se večeras malo zabave. MELORI nije do zabave, no LIANA je moli da pođe s njom do njezine prijateljice, biti će zabavno za žensku ćakulu, ako ih je više u društvu. MELORA popusti, samo da se riješi LIANE, koja se zadovoljno nasmiješi. LIANA obeća MELORI da joj neće biti žao.

X- IGOROV URED

IGOR sve shvati i osmjehne se. Sve ide po planu.

27. scena: MIRNIN STAN – INT. – DAN

MARINELA dolazi do MIRNE i zove je na noćno kupanje na bazene. Potrebno im je malo rekreacije, a usput se mogu dogovoriti kako da srede Željana. MIRNA pristane, jer bi njoj dobro došlo malo kupanja, čini joj se da je ljeto prošlo prije sto godina. MARINELA se osmjehne, te žuri kući da iskopa kostim iz ormara.

28. scena: DORINA KUĆA, ULAZ – INT. – NOĆ

DORA otvara vrata i pretvara se da je oduševljena njihovim dolaskom. Kaže LIANI da se nisu dugo vidjele. LIANA upozna DORU sa kolegicom s posla. DORA se upozna s MELOROM i pozove ih u kuću. MELORA je impresionirana interijerom, premda joj je nekako vlaški uređena, puno šarenila. Tiho sve komentira LIANI, dok je DORA otišla po hranu. LIANA zlobno komentira da od vlajne ne možeš očekivati neki posebni ukus, te se osmjehne kad se vrati DORA i traži gdje je toalet, mora nešto obaviti. DORA se ponudi da je otprati, a MELORI pokaže gdje je boravak, može ih tamo pričekati. Utrpa joj DORA pladanj sa sendvičima, te njih dvije produže na drugu stranu. MELORA zbunjeno pogleda na hranu. Uzme jedan sendvič i produži do boravka.

29. scena: POLJUD, BAZENI – INT. – NOĆ

MARINELA se pravi da joj je hladno i kupa se u kostimu. MIRNA je nazove kukavicom. Prvo je nagovarala, a sad odustaje. MARINELA se brani hladnoćom. MIRNA gola skoči u bazen. One uživaju u kupanju. Iznenada se upale sva svijetla. MIRNA se iznenadi kad ugleda ŽELJANA u društvu svog kolege IZBACIVAČA. Oni je provociraju, dok je ŽELJAN i fotografira. MIRNA želi da on prestane, bjesni od nemoći. ŽELJAN je vrijeđa raznim atributima, a u tom mu se pridruži i njegov prijatelj. Zezaju malo i MARINELU, koja je pomalo isto šokirana situacijom. MIRNA se rasplače od muke. Preklinje ŽELJANA neka prestane, no on uživa u njenom ponižavanju.

30. scena: DORINA KUĆA, DNEVNI BORAVAK – INT. – NOĆ

MELORA je nervozna, jer se one nisu još vratile. Okrene se i prenerazi, kad ugleda IGORA. On želi neke odgovore, zašto je još u njegovoj agenciji. I kakvi su to članci o paležu restorana Čavarovih i o optužbi njezina brata Jagora. Povrh svega sve te bilješke o njemu i njegovoj agenciji. IGOR sve to baci ispred prestravljene MELORE, dok ona šuti. IGOR želi da ga ona otvoreno u lice optuži za sve to, ako sumnja na njega. MELORA se uplaši, ona je sigurna za palež, koji je on skrivio zajedno s njenim bivšim momkom Jakovom. Njezin brat Jagor nije nikog ubio. IGOR je hladno podsjeti, kako je policija pronašla Jagorove otiske na kanistrima benzina. MELORA odbija u to povjerovati, ona će sve razotkriti i uništiti ga. IGOR bjesni, neće ga neka glupača ucjenjivati, želi je pretući, no dotrči LIANA i jedva ga zaustavi. MELORA iskoristi priliku i bježi pored zbunjene DORE iz bordela. IGOR se ljuti na LIANU, no ona ga hladno upozori, kako bi ovako sebi na leđa natovario policiju i Melorina bi osveta uspjela. IGOR se teško smiri, no još nije gotovo, on će zagorčati život toj kučki!


Nastavak u slijedećoj epizodi: - ISTINITE LAŽI -