Author Topic: 8. EPIZODA : - Istinite Laži -  (Read 1831 times)

Offline Storyteller

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 252
8. EPIZODA : - Istinite Laži -
« on: 19 July, 2010., 12:41:52 CEST »
8. EPIZODA : - Istinite Laži -


1. scena: MIRNIN STAN – INT. – NOĆ

MIRNA bijesno ulazi u stan, optužuje MARINELU da je ona isto kriva za ono grozno poniženje. Sve je isplanirala sa Željanom, da joj se osvete. MARINELA se opravdava, nije znala za Željanove namjere, i nju su isto napali, zar je zaboravila? MIRNA tvrdi kako ona ništa ne zna, ona će im se osvetiti, osim ako joj ne pomogne da zagorča život Željanu zbog ove sramote. MIRNA želi one fotografije. MARINELA ne stigne ništa odgovoriti, a MIRNA je izbaci iz stana, jer želi razmisliti o svemu.

2. scena: DORINA KUĆA, SPAVAĆA SOBA – INT. – JUTRO

DORA se ustane iz kreveta i ode se tuširati. NADA se žurno ustane i izlazi iz sobe.

X- DRUGA SPAVAĆA SOBA

NADA kuca na vrata druge spavaće sobe. Otvori joj pospana KATJA, koja nije baš oduševljena, što je jutros njezino ružno lice prvo ugledala. NADA to zanemari i govori KATJI, kako je na telefon zvala neka žena, radi informacija o Davorinu, u pitanju je veliki novac. KATJI oči zasjaju od pohlepe, no još je nepovjerljiva. NADA ne zna tko je ta žena, no obećala se ponovo javiti. KATJA odbrusi da će onda čekati na poziv i zatvori joj vrata ispred nosa. NADA se zlobno naceri i vrati se u svoju sobu.

3. scena: OTOK HVAR, SUĆURAJ – MALA VIKENDICA NA RUBU MJESTA, SPAVAĆA SOBA – INT. – JUTRO

MARIE leži na krevetu i zbunjeno otvara oči. Uhvati se za vrat, još uvijek je boli. Ustane se iz kreveta i dođe do prozora. Shvati da nije u Splitu. Primijeti VICU, kako sječe drva. Odmakne se od prozora, misli što da uradi. MARIE primijeti telefon. Pokuša nazvati, no iza nje se oglasi VICE, drago mu je što se ona napokon probudila. MARIE ostane zaprepaštena, uhvaćena na djelu.

4. scena: MIRNIN STAN – INT. – JUTRO

MIRNA sjedi u kuhinji i pije kavu. Utučena je. Zvoni netko na vratima. To je MARINELA, došla se ispričati. MIRNA nije raspoložena za nju, jer još nije odlučila što će s njom i zatvori joj vrata ispred nosa. MIRNA samo stoji, a onda krene prema telefonu. U rokovniku pronađe jedan broj i nazove ga. MIRNA govori da je ona, zove zbog Željana. Odlučila je udružiti snage s njom i pomoći joj u osveti, što je propustila napraviti prije pet godina. Moli tajanstvenu sugovornicu za pomoć.

5. scena: VRANJIC, KUĆA OD VESNE I NEVE – INT. – JUTRO

ELLA nađe samu NEVU, želi razgovarati o Denisu i Marie, jer su otkrili kako oni nisu roditelji od malog Antonia. NEVA se malo preplaši, no prizna da su dobile Tonija od Denisa, ali su bile uvjerene da je dječak Mariein. NEVA je mislila kako Marie ne želi dijete, jer je još maloljetna i neudata. ELLA misli da tu još ima nečeg, jer zašto bi im Radman davao dječaka, ako nema financijske koristi od njih. NEVA postaje nervozna, priznaje da su povremeno plaćale Marie, da izvede Tonija u šetnju, kako ne bi bile sumnjive ljudima koji ih poznaju. ELLA krene u napad, misli da su ih oni ucjenjivali za više novca, pa su ih one odlučile kazniti. NEVA problijedi, ali negira te gluposti, ona i Vesna nikad ne bi otišle toliko daleko, da ubiju ljudsko biće. ELLA spomene prostrijelnu ranu u Vesne. NEVA se naljuti, te zamoli ELLU da ode iz njezine kuće, neće ona nju vrijeđati. ELLA se povuče, dovoljno je saznala. NEVA je vidno uznemirena. Iz dječje sobice dođe mali TONI, on je gladan. NEVA se osmjehne, uzme dječaka u naručje i obeća mu spremiti lijep doručak. NEVA se zaklinje, da im ga nitko neće oteti, ona to neće dozvoliti.

6. scena: TURISTIČKA AGENCIJA «EAGLE TOURS» - INT. – JUTRO

LIANA bez riječi promatra MELORU, kako skuplja svoje stvari u kutiju i odlazi, da joj se nije ni obratila. LIANA slegne ramenima i produži do šefovog ureda.

X- IGOROV URED

IGOR ne reagira, kad mu LIANA kaže što je uradila Melora. LIANA ga ostavi samog u uredu. IGOR je još bijesan, jer nije uspio kazniti Meloru.

7. scena: PUSD, URED NAČELNIKA ŠIMUNOVIĆA – INT. – JUTRO

MARKO POLIĆ sjedi s jedne strane stola, a s druge sjede NADAN i MAJA. Pored njih stoje NAÐA i FRANCINE. NADAN ispituje MARKA o njegovom odnosu sa Suzanom, te MARKO otvoreno priznaje, kako su nekoliko puta bili zajedno. Ali više radi toga, da Suzana od njega izvuče određene informacije o bordelima u gradu, gdje se imao običaj kretati. NADAN želi znati, kako su se oni upoznali? MARKO govori da ih je upoznala jedna kurva, Marija Alujević. Suzana se htjela ubaciti u Dorin bordel, tražila je njegovu pomoć. NADANA zanima kad je zadnji put vidio živu? MARKO se namršti, još ne vjeruje da su obje mrtve, te prizna da je zadnji put vidio živu na Dorinoj zabavi u njezinom bordelu. To je bilo tjedan dana prije, vjerojatno i manje, nakon što su je pronašli mrtvu. NADAN mu vjeruje, te ga prepušta MAJI. Ona ga pita o Kristinki? MARKO priznaje da je bio u vezi s Kristinkom, no nakon raskida s njom, jer nije bio dovoljno dobar za nju i ekipu razmaženih klinaca, više nije kontaktirao sa nikim od njih, pa ni sa njom. MAJA želi utvrditi, da li je bio u svađi s njima, što MARKO negira. On zna gdje pripada, nije želio trošiti živce na te snobove. NADAN se sjeti i pita ga, da li je vidio nešto na fakultetu tog popodneva, kad je ubijena Suzana i kad je pucano na mladi par? MARKO se zbuni, no prizna da se tamo našao sa Minom, pokušao se preko nje pomiriti sa Kristinkom, no bez uspjeha. Nije vidio nikog, osim tog Remannia, koji je uspaničeno protrčao niz stepenice, nakon prvog pucnja. NADAN ga pušta i MARKO odlazi. NAÐA se ljuti, jer je on povezan sa svime. NADAN kaže da nemaju dokaze za to, no mora priznati da su od njega mnogo toga i saznali. Sada znaju, gdje će potražiti Suzanine ubojice, vjerojatno i Marijine. MAJA bi ga isto dala pratiti, on joj je sumnjiv. Da im udovolji, NADAN im prepusti odluku.

8. scena: DORINA KUĆA – INT. – DAN

NADA se javi na telefon, to je LENA, koja želi razgovarati s onom ženskom. NADA pozove KATJU i ona dođe. NADA se uputi prema dnevnom boravku, gdje je sjedila DORA i ležerno prelistavala neke novine.

X- DAVORINOVA KUĆA

LENA otvoreno nudi KATJI veliki novac, za informacije o Davorinu. KATJU zanima razlog, no LENA odgovori, kako to nju ne treba zanimati. Ako ne želi novac, ona će pronaći drugog informatora.

X- DORINA KUĆA

KATJA to ne može priuštiti, te pristane na uvjete. LENA se želi sastati s njom sutra navečer u skladištu «MUNIĆ CO.» u Dujmovači. KATJA pristane na dogovor i one prekinu razgovor. KATJA svrati u dnevni boravak i traži od DORE slobodnu večer, htjela bi se naći s jednom prijateljicom. DORA se malo iznenadi, no dopusti joj. NADA se zlobno nasmiješi iza njihovih leđa.

9. scena: VALERIOV STAN – INT. – DAN

FRANCINE dolazi kod VALERIA, govori mu za Polića. Možda je on pomogao da se skine sumnja s Marie. Izgleda da se mafija upetljala u smrt one prostitutke. VALERIA to zaintrigira, no FRANCINE ne želi više o tome, već je zanima što je pronašao o Vukeliću? VALERIO se namršti, nema ga. Čak je uzeo godišnji odmor. VALERIO joj savjetuje, da se obrati policiji za pomoć, no FRANCINE želi prva doći do Marie. Želi od nje saznati, što joj se dogodilo. Traži da je odvede do Vukelićeve kuće, pa VALERIO pristane.

10. scena: MARINELIN STAN – INT. – DAN

Kod nje je BERNARDA, želi da MARINELA otme Tonija, onim ženama. MARINELA se plaši, no BERNARDA je upozori, da je zatvor mnogo teža solucija, ako joj ne pomogne. To je dovoljan razlog da MARINELA pristane.

11. scena: DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO, ANELIN URED – INT. – DAN

U uredu su: NADAN, FRANCINE, ANELA i DIJANA. NADAN ispriča odvjetnicama o Polićevom iskazu, o prostitutki Suzani i kako se petljala oko bordela Dore Žustrić. Za taj bordel opravdano sumnjaju, da ga vodi poslovni čovjek Igor Orlović- Kõhn. No, isto tako, Remanni je iznova viđen na «Pravnom fakultetu». A Suzana je tražila i informacije i o njemu. ANELA to uzima, kao otežavajuću okolnost po Remannia, što se ne svidi DIJANI. Ona naglasi, da to ne znači, da je njezin klijent umiješan u umorstvo prostitutke. ANELA za sad neće odustati od te pretpostavke, dok policija ne pronađe konkretnije dokaze i odmjeri NADANA, nekako ga koreći za sporost istrage. Oglasi se FRANCINE, ona misli da bi trebalo istragu preusmjeriti na to dvoje ljudi, veća je mogućnost da su oni krivci. NADAN isto vjeruje u to, ipak se radi o vođenju bordela. FRANCINE zamoli, da joj dojavi, ako nešto sazna, jer kasni na sastanak. S njom odlazi i DIJANA, pomalo smirena ovom zadnjom raspravom. Kad ostanu sami, ANELA pokuša saznati što ovdje radi insp. «Interpola», kako ona može sudjelovati u istrazi? NADAN ne može o tome govoriti, no ANELI je čudno da obična kurva zanima «Interpol». NADAN ne želi o tome, htio bi se večeras naći s njom na piću. Uvrijeđena ANELA odbije, ima previše posla cijeli dan.

12. scena: BILICE, ISTRAŽNI PRITVOR, SOBA ZA POSJETE – INT. – DAN

DIJANA ispriča DANIELU za nova saznanja u istrazi. DANIEL ne negira kako je nekad surađivao s Igorom, no to nema veze s bordelom, već sa trgovačkim transakcijama. DIJANA tu vidi njihovu šansu, jer policija izgleda želi svoju istragu usmjeriti prema bordelu. Na kraju svega, ubijena Suzana, bila je prostitutka. DANIELA to smiri, no muče ga drugi problemi. Danima ne može doći do svog prijatelja Vukelića, zamoli DIJANU da provjeri što je s njim. DIJANU iznenadi zamolba, ali pristane provjeriti gdje je on.

13. scena: DORINA KUĆA – INT. – NOĆ

DORA se namršti, kad je posjeti NADAN. On je neugodno otvoren i želi znati, što je ubijena prostitutka Suzana radila u njenoj kući, nekoliko dana prije svoje smrti? DORA slaže kako je ne poznaje, osim što je pročitala u novinama o njezinoj smrti. NADAN ima izjavu svjedoka, koji tvrdi da je bio ovdje sa Suzanom. DORA skrene pogled, pa mu odgovori kako ona u svom domu često priređuje zabave za uglednike. Ne može poreći, da se tu ponekad nađe i kakva djevojka željna lake i brze zarade. Tako funkcioniraju stvari u visokom društvu. Možda je i bila kod nje, na njezinoj zadnjoj zabavi, ali se ona ne sjeća te jadne žene. NADAN u to sumnja, pa je odluči iznenaditi pitanjem o Igoru, što DORA odlučno negira. On jeste dovodio svoje klijente na zabavu, kao i druge agencije, i ne poznaje ga bolje od ostalih vlasnika agencija. NADAN shvati kako DORA ne želi surađivati. Upozori DORU, kako je iz grada istjerao njihovog šefa Romana Dvornika, a čim skupi dovoljno dokaza o bordelu, ona će u zatvor na puno godina. Imala je šansu, kao što je imao i njezin brat Davorin, jer su mu rođaci. No, nakon ovog više nikog neće tretirati kao rod. DORA poludi od bijesa, kad on spomene Davorina, čije ime ne želi ni čuti. Ne želi ni više trpjeti NADANOVE prijetnje i vrijeđanja. Tjera ga iz kuće. NADAN smireno odlazi. DORA je izvan sebe od bijesa.

14. scena: VRANJIC, KUĆA OD VESNE I NEVE – INT. – NOĆ

VESNA tješi NEVU, koja se boji, da će im oduzeti malog Tonija. Insp. Novakov je otkrila veći dio istine o njemu. VESNA je smiruje, no i sama je zabrinuta.

X- U BLIZINE KUĆE, U AUTU- EXT. – NOĆ

Iz auta ih promatra MARINELA. Odvozi se, jer se ne usudi uraditi, ono što se traži od nje.

15. scena: KAŠTELA, RESNIK – AERODROMSKA ZGRADA, ČEKAONICA – INT. – JUTRO

MIRNA traži nekog među putnicima. Osmjehne se, kad ugleda DANIJELU NIŽETIĆ ( TATJANA JURIĆ; 23- god., srednjeg rasta, duge crne valovite kose, malo namrgođenog pogleda, tamnih očiju ). MIRNA je sretna što je vidi, no DANIJELA ima hladno držanje prema njoj. MIRNU to iznenadi, mislila je da je ona svojim dolaskom , njoj oprostila pogrešku iz mladosti. DANIJELA odgovori kako će o tome odlučiti, kad joj pomogne da se osveti Željanu, za sva poniženja, koja je proživjela zbog njega. MIRNA je uvjerava kako je u njoj pronašla savršenu suradnicu. Taj se gad nije promijenio, njoj je uradio sličnu stvar. DANIJELU zanima, što je sa ostalima iz ekipe? MIRNA prizna kako nije s nikim u kontaktu, osim što sa Melorom povremeno iziđe na kavu. DANIJELA je pita za Blaža, na što MIRNA odgovori da je on prošlost. Očito nije dovoljno dobra za njega. Nastavi i kaže, kako ne zna što je sa Melorinim bivšim momkom Jakovom, on je odavno ispario iz Splita. Daniel je u pritvoru, zbog ubojstva neke prostitutke, što ne iznenadi DANIJELU. Zanima je ona kučka Miona? MIRNA objasni da ona radi za «TV- Dioklecian» u Zagrebu, zajedno sa Nandom- Olenom Čavar. Pokuša se sjetiti, da li je koga zaboravila? Sjeti se Hrvoja, misli da je on završio kao policajac, negdje u Slavoniji. DANIJELA želi da joj u autobusu do grada ispriča sve o Željanu. On je najviše zanima.

16. scena: SUĆURAJ, HVAR- DNEVNI BORAVAK U VUKELIĆEVOJ VIKENDICI – INT. – JUTRO

MARIE zatekne VICU za doručkom, te se osmjehne, što iznenadi VICU. MARIE se izvine, što ga je vrijeđala. On joj je pomogao i nije to zaslužio. VICE je totalno zbunjen njezinom promjenom. MARIE želi znati, gdje su? VICE joj odgovori kako su u njegovoj obiteljskoj kući na Hvaru. Ovdje su najsigurniji. MARIE se pravi kako je to pametna odluka i zamoli ga za doručak. Kad VICE ode, MARIE se prestane pretvarati. Namršti se.   

Offline Storyteller

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 252
Re: 8. EPIZODA : - Istinite Laži -
« Reply #1 on: 19 July, 2010., 12:54:58 CEST »
17. scena: PUSD, URED INSP. BEBIĆ – INT. – JUTRO

Kod MAJE dolazi Dr. PERIBONIO, donosi joj izvještaje od sve četiri obdukcije. MAJA uzima od nje izvještaje, a VJERA komentira kako ih povezuje isti uzrok. Radi se o arsenu, svih četvoro otrovano je tim otrovom. Ubojica je dugo planirao svoje zločine. MAJA se namršti, izgleda da imaju posla sa veoma bolesnim umom. VJERA se složi s njom, jer imati strpljenja otrovati bombone ili ubosti ih injekcijom, te mirno čekati reakciju potrovanih mladih ljudi, to ne može uraditi nitko, tko ima i malo sućuti u sebi. MAJA teško uzdahne.

18. scena: ZGRADA GDJE STANUJU MARINELA I MIRNA, STUBIŠTE – INT. – JUTRO

MARINELA je ljuta, jer lift ne radi. Spušta se dolje i naleti na MIRNU i DANIJELU, no ne jave se jedna drugoj, već se mrko odmjere. DANIJELA pita MIRNU, tko je ovo visoko strašilo? MIRNA kaže, da se ona udružila sa Željanom protiv nje. DANIJELA kaže da će im ona već nekako zagorčati život, što oduševi MIRNU. Sad zna da nije pogriješila, što je pozvala u Split. DANIJELA ništa ne odgovori na to.

19. scena: BILICE, ISTRAŽNI PRITVOR, SOBA ZA POSJETE- INT. – JUTRO

VALERIO traži pomoć od DANIELA. Želi da mu on kaže, gdje je Vukelić, jer opravdano sumnja, da je s njim Marie, kojoj je pomoć potrebna. DANIEL se iznenadi njegovim zaključcima, ali slaže kako ne vjeruje u to. Vice bi mu kazao, iako to smatra nemogućim, njih dvoje se ne poznaju. VALERIO je i dalje sumnjičav, kaže da zna ljude, koji mogu pomoći Marie. Želi znati gdje je Vukelić, jer nije u svojoj kući, niti u Splitu. DANIEL mu ne može pomoći. Kad VALERIO ode, DANIEL se zabrine. Zašto je Vice postupio na svoju ruku?

20. scena: IGOROVA KUĆA – INT. – DAN

NADAN želi slične odgovore i od IGORA, no on negira da surađuje sa Dorom. A suradnja sa Remanniem je prošlost, jer je Remanni odabrao drugog partnera. A to obojica znaju, jer se njegov kolega Dvornik udružio sa Remanniem u nelegalnim poslovima ili su barem to u policiji vjerovali. NADAN ne želi da mu on tumači istragu koju je osobno vodio. Želi znati, da li je vidio Suzanu, na Dorinoj zabavi? IGOR tvrdi kako se tamo zadržao kratko vrijeme, druženje sa prostitutkama ga ne zanima. NADAN kaže da obojica znaju kako je to laž. Šteta što nema njegove sestre Zoje, da to potvrdi. Šteta što je netragom nestala, onog trena kad je odlučila progovoriti protiv njega. IGOR se namršti i pobija pretpostavku, da ima nešto sa nestankom svoje sestre Zoje. NADAN vidi kako neće ništa postići, no nema namjeru odustati. Upozori IGORA da se pazi i odlazi. IGOR se namršti, te odlučno krene prema telefonu.

21. scena: VUKELIĆEVA KUĆA – EXT. – DAN

U autu sjede FRANCINE i VALERIO. Ona je nervozna, jer nema nikog u kući. VALERIO je dodatno zabrine i kaže kako nije upalio blef kod Remannia. Tko zna gdje je nestao Vukelić, ako je Marie zaista s njim. FRANCINE se plaši, mrzi što je nemoćna. Ali ne može na policiju, jer ne zna što je Marie skrivila. Kako da svoje rođeno dijete preda u ruke zakona? VALERIO se namršti, žao mu je, jer joj on ne može pomoći.

22. scena: BILICE- ISTRAŽNI PRITVOR, SOBA ZA POSJETE – INT. – DAN

DIJANA donosi iste vijesti o Vici, nema ga nigdje u Splitu. Želi znati, zašto ga on traži, no DANIEL se ne usudi priznati. DIJANA tvrdi, da joj može vjerovati, ona ga ipak brani pred Sudom. DANIEL odluči sve ispričati, ako mu ona pomogne. Kaže joj za Marie, i kako je Vice čuva, jer njezino svjedočenje njegov je spas. DANIEL traži od DIJANE, da mu pokuša pomoći pobjeći iz zatvora. DIJANA se namršti, želi razmisliti, jer se radi o njezinoj karijeri. DANIEL je očajan, on ih mora pronaći.

23. scena: «FIRULE», MARINELINA ORDINACIJA – INT. – DAN

BERNARDA u pauzi posjeti MARINELU. Želi znati, zašto nije izvukla Antonia od onih žena. MARINELA prizna da je pokušala, nije to tako jednostavno. O tome već odavno razmišlja, čim je otkrila gdje je Antonio završio, nakon što ga ja morala dati Dani i Denisu. BERNARDU ne zanimaju njezine moralne dileme, ona večeras želi držati svog sina u naručju. I to misli ozbiljno. MARINELA se namršti.

24. scena: DORINA KUĆA, SOBA ZA ODMOR – INT. – PREDVEČERJE

DORA primijeti KATJU, kako izlazi vani, nije se ni pozdravila. DORA primijeti da NADA sebi dolijeva već treću čašu pića, te joj prigovori. NADA se pravda kako se samo malo zabavlja. Dođe do DORE, mogla bi joj se pridružiti. DORI nije do zabave, ima problema, osim toga ona je pijana. NADA se uvrijedi, no DORA se ne obazire na to. Odlazi, jer mora otkazati neke posjete bordelu. NADA nazdravi samoj sebi i Katji, koja je sad već na putu za pakao. Neka je njezine oči više nikad ne ugledaju.

25. scena: TURISTIČKA AGENCIJA, «EAGLE TOURS» - INT. – NOĆ

LIANA pred sami mrak stiže u agenciju. IGOR se ljuti, tražio je cijeli dan. LIANA ga hladno podsjeti kako je danas imala turu po Braču sa grupom turista, kako je na to mogao zaboraviti. IGORU nije do toga, naredi LIANI da mu pomogne oko papira. Danas popodne posjetio ga je načelnik Šimunović i ispitivao ga je o Dorinom bordelu. Treba ukloniti svu sumnjivu dokumentaciju, jer sluti premetačinu. LIANA primijeti da je prekopavao po kancelariji, pita ga što treba tražiti. IGOR kaže, sve što ga povezuje sa Dorom i zabavama njegovih posebnih gostiju kod nje, gdje su odsjedali po nekoliko dana. LIANA se uhvati posla, a zajedno s njom i IGOR. Nije bilo vremena za gubljenje.

26. scena: PUSD, NA PARKINGU – EXT. – NOĆ

NAÐA dostigne NADANA pored auta, on je već pomalo umoran. NAÐA mu prigovara zbog Polića. NADAN odgovori kako to Maja pokriva, jer se više poklapa s njezinom istragom ubijenih studenata. NAÐA je uvjerena da on zna dosta i o bordelima. Mogao bi biti od velike koristi u istrazi, kao doušnik. NADAN u to sumnja, jer ako je netko od njih odgovoran za umorstvo Suzane, vidjeli su ga s njom. Neka radije izvuče dosijee o Igoru, Dori, Davorinu i onoj kurvi Ljubici, koju još traže. Može i Remanniev. Između njih treba tražiti odgovornog za umorstvo, a i za dokaze o bordelu. Uvijek se može koordinirati sa Majom za Polića. NADAN ulazi u auto, jer je umoran. Ostavi NAÐU samu na parkingu. Ona se namršti, što je se brzo riješio.

27. scena: DUJMOVAČA, BROJNA SKLADIŠTA – EXT. – NOĆ

KATJA stoji pored motora, pogledava nervozno na sat. Odlazi do telefonske govornice. Zove broj koji je dobila od Lene.

X- DAVORINOVA KUĆA

Javi se LENA i opravdava se za kašnjenje. Nešto je zadržalo. Stiže odmah, te završe razgovor. LENA u žurbi ne primijeti, da je sve čuo DAVORIN. Sve ga ovo zaintrigira, on je odluči pratiti svojim autom.

28. scena: DORINA KUĆA, SOBA OD DORE – INT. – NOĆ

NADA je pijana. Ulazi u sobu, gdje DORA leži i čita knjigu. NADA želi voditi ljubav s njom, ali DORA ne želi , jer je ona pijana. NADA se ljuti, morala bi biti sretna, jer je konačno pronašla način da je riješi problema zvanog Katja. DORA se namršti, o čemu to ona govori? NADA se pijano naceri, i ispriča DORI, kako će njezina prijateljica Lena ubiti Katju. I to nakon što izvuče sve o Davorinu, što Katja zna i tako će oboje biti skinuti sa liste njezinih problema. DORA problijedi. Udari snažno NADU, a ova od udarca padne sa kreveta. DORA prijeti kako će ubiti Boga u njoj, ako joj smjesta ne kaže, gdje se Katja otišla naći s tom ženom. NADA se prestraši, viče da je Katja spomenula skladišta u Dujmovači. DORA je nazove pijanom glupačom i požuri do telefona.

X- «EAGLE TOURS»

IGOR se javi. Prestravljena DORA govori kako imaju veliki problem, treba joj njegova pomoć.

29. scena: DUJMOVAČA- SKLADIŠTE « MUNIĆ CO.» - EXT. – NOĆ

LENA prilazi KATJI, izvine se zbog kašnjenja. KATJA želi znati, da li je donijela novac? LENA pokaže kufer, te se KATJA pohlepno osmjehne. LENA želi razgovarati unutra, kako ih nitko ne bi ometao. KATJA nema ništa protiv i kaže joj da se dobro pripremi, jer joj ima ispričati zaista šokantne stvari o Davorinu.

X- U BLIZINI, U AUTU

DAVORIN se namršti, kad ih vidi zajedno. Što se ovdje događa?

30. scena: «EAGLE TOURS» - INT. – NOĆ

IGOR odahne, kad dobije NENADA. Naredi mu da požuri prema Dujmovači, gdje su skladišta. Treba za njega ukloniti jedan mali problem.

31. scena: VRANJIC, KUĆA OD VESNE I NEVE, DJEČJA SOBA – INT. – NOĆ

MARINELA se nekako ušulja kroz prozor dječje sobe u kuću, nakon što ga teško uspije otvoriti. Pronađe usnulog ANTONIA i uzima ga u naručje. Dječak se probudi i onako mrzovoljan zaplače. MARINELA počne paničariti, pokuša utišati ANTONIA, no bilo je kasno. Upali se svijetlo, a nju namršteno gledaju VESNA i NEVA. MARINELA se uplaši.


Nastavak u slijedećoj epizodi: - Uklonjeni Svjedoci -