Author Topic: 9. EPIZODA: - Uklonjeni Svjedoci -  (Read 1807 times)

Offline Storyteller

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 252
9. EPIZODA: - Uklonjeni Svjedoci -
« on: 19 July, 2010., 13:12:52 CEST »
9. EPIZODA: - Uklonjeni Svjedoci -


PROSINAC 1993

1. scena: VRANJIC, KUĆA OD VESNE I NEVE, DJEČJA SOBA – INT. – NOĆ

NEVA uzima uznemirenog TONIJA iz MARINELINOG naručja i odlazi iz sobe. VESNA drži uperen pištolj u nju. Želi znati, zašto je htjela uzeti njihovog sina? MARINELA ne govori ništa, no VESNA zna da je ona nekako umiješana u Tonijevu otmicu. Želi znati da li radi za Danu i Denisa, ili za nekog drugog? MARINELA joj ništa ne želi kazati, pa je VESNA na silu zatvori u dječji ormarić. Do jutra ima dovoljno vremena da se predomisli.

2. scena: DUJMOVAČA, SKLADIŠTE «MUNIĆ CO.» - INT. – NOĆ

KATJA pohlepno gleda u kufer s novcem, LENA želi čuti sve o Davorinu Ćubeliću. KATJA se zlobno osmjehne, te ispriča kako su Davorin i Dora u rodu, od iste majke rođeni. Ali su godinama bili razdvojeni, jer je nakon tragične smrti njihove majke Palmine Radić, Doru usvojila obitelj Žustrić. Nakon njihove smrti, Dora se vratila u Split, da otkrije svoje prave roditelje. Upoznala se s Davorinom i oni su se zaljubili, i usput se upustili u incestuoznu vezu. To im je otkrio njihov rođak Nadan, kada ga je Davorin zamolio, da Dori pomogne u potrazi za roditeljima. LENA ne može vjerovati u ono što čuje. KATJA kaže da su od te noći Davorin i Dora u smrtnoj svađi. On vjerojatno drži bordel da se osveti ženama, a Dora da zagorča muškarcima život. Ali i njihova majka bila je prostitutka, doda KATJA zlobno.

X- IZVAN SKLADIŠTA

DAVORIN namršteno sve to prisluškuje. Čuje se dolazak auta. DAVORIN pobjegne prema svome autu i odvozi se dalje od skladišta. Stiže crni auto, a iz njega izlazi Igorov plaćenik NENAD. Primijeti Katjin motor i svijetlo u skladištu.

X- UNUTAR SKLADIŠTA

KATJA želi novac, no LENA se maši za pištolj, što iznenadi pomalo uplašenu KATJU. Pogotovo kad joj LENA kaže, kako joj je Nada namijenila drugačiju isplatu. KATJA poželi pobjeći, kad iznenada uleti NENAD i počne pucati bez upozorenja. KATJU pogodi metak u leđa, dok je bježala i ona pada iza nekih kartonskih kutija. LENA pokuša uzvratiti, oporavljena od prvog šoka, ali NENAD i nju pokosi mecima. Sve se brzo utiša u skladištu.

3. scena: VRANJIC, KUĆA OD VESNE I NEVE, DJEČJA SOBA – INT. – NOĆ

VESNA otvori ormarić, pošto MARINELA žestoko lupa. Želi sve priznati. VESNA strpljivo čeka, iza nje se pojavi NEVA, koja je nekako uspjela uspavati Tonija. MARINELA prizna kako je na ovaj postupak natjerala prava Tonijeva majka Brernarda. VESNA i NEVA se namršte, jer im je Dana Radman kazala kako je Toni bez roditelja. MARINELA prizna kako je Bernardu upoznala, dok je stažirala u Metkoviću u bolnici. Bila je prisutna kad joj je umro muž, od rana zadobivenih u gardi. Tako su se i sprijateljile i to sve zbog pokvarene Dane. MARINELA kaže da je Dani dugovala veliki novac zbog kockarskih dugova i namjestila joj otkaz u bolnici. Sve da je prisili, ne bi li joj nabavila neko dijete. Evo, ispalo je da se radilo o njih dvije. NEVA problijedi, znala je da nisu trebali vjerovati Dani, no VESNA je stiša, želi čuti ostatak priče. MARINELA nerado prizna kako je gurnula Bernardu u hladnu Neretvu i ukrala joj Tonija. Njega je kasnije u Splitu predala Dani i njezinom mužu Denisu Radmanu. Tek nedavno je saznala, što se dogodilo sa Tonijem. VESNU to ne zanima, ona zahtijeva da MARINELA ubije Bernardu i olakša svima život. Neka završi započeti posao. MARINELA se usprotivi, ona nije ubojica! VESNA zlobno doda, kako će drugi put biti uspješnija i daje joj pištolj u ruke. MARINELA se misli, dopusti da je nagovore i ode prema izlazu, gdje joj VESNA daje i metke, jer je pištolj prazan. Govori MARINELI, kako će zaboraviti da ona postoji, kad izvrši svoj zadatak. MARINELA ode bez riječi. NEVA je uplašena, ovo sve postaje zakomplicirano.

4. scena: IGOROVA KUĆA – INT. – NOĆ

NENAD dolazi kod IGORA i govori mu kako je uklonio svjedoke po njegovoj naredbi. IGOR se osmjehne zadovoljno, a još više, kad mu NENAD preda kufer s novcem. IGOR mu isplati zaradu.

5. scena: DUJMOVAČA, SKLADIŠTE « MUNIĆ CO.» - INT. – NOĆ

Krvava ženska ruka dolazi do telefona, teško vrti brojeve i sa velikim naporom.

X- ŽELJANOV STAN, SPAVAĆA SOBA

ŽELJAN se razbudi iz sna i javlja se na telefon. Shvati da razgovara s Lenom.

X- SKLADIŠTE «MUNIĆ CO.»

Njegova pomoćnica krvari puno iz prsa, teško govori Željanu što je saznala o Davorinu i Dori. Kašlje krv.

X- ŽELJANOV STAN

ŽELJAN shvati kako se dešava nešto loše. Želi da mu Lena kaže, gdje se nalazi. No, nema odgovora. ŽELJAN je u panici, zove je, ali odgovora nema.

X- SKLADIŠTE «MUNIĆ CO.»

LENA leži na podu skladišta. Ona je mrtva. Nedaleko od nje, leži okrvavljena KATJA. Iznenada, njeni prsti desne ruke se pomiču.

6. scena: PUSD, URED INSP. NOVAKOV.- INT. – JUTRO

ELLA komentira kako je sad zaista potvrđeno, da dječak nije od Marie i Radmana. Ali kako su oni nestali, zajedno sa već nekoliko mjeseci nestalom odvjetnicom Colnago, teško će otkriti čije je dijete. NADAN je pita, da li je saznala nešto od pedijatrice Bralić. ELLA kaže da nije imala sreće. Pokušava saznati, gdje je nestala Dana Ergotić-Radman, ona može biti karika koja nedostaje. Jer je netko pucao u Marie i Denisa, a to može biti i ostavljena supruga. NADAN sumnja u to, jer su se oni razveli na Danin zahtjev. Bolje, neka se usredotoči na one dvije žene iz Vranjica. ELLA bi im vrlo rado oduzela dječaka, nema sumnje da su suučesnice u njegovoj otmici. NADAN tvrdi kako trebaju biti strpljivi, jer ih je već netko napao, ako su to Marie ili Denis, trebaju ih na slobodi, da dođu do njih dvoje. ELLA se namršti, boji se kako će dječak najviše ispaštati.

7. scena: SUĆURAJ, HVAR – VUKELIĆEVA VIKENDICA – INT. – JUTRO

MARIE pokuša prevariti VICU. Želi da joj on dozvoli, da se javi svojim roditeljima, koji su zasigurno zabrinuti za nju. VICE joj ne dopušta, jer ne želi da itko sazna, gdje se oni skrivaju. MARIE teško prikrije nezadovoljstvo.

8. scena: PUSD, URED NAČELNIKA ŠIMUNOVIĆA – INT. – DAN

NAÐA govori NADANU, kako nisu ništa saznale o Ljubici, no sumnjiva joj je veza između Dore i Igora. Možda je oni skrivaju? Ubaci se MIRELA, ona vjeruje kako je oni mogu iskoristiti protiv Davorina i njegova čovjeka Lenka. NADAN komentira da je sve moguće, želi da sakupe dokaze protiv njih dvoje. Dovoljno da ih se pritvori. Tako ne samo da će se riješiti problema dva bordela u gradu, već će i otkriti, tko je kriv za smrt prostitutki. Ubojica se krije među njima. Samo još treba otkriti, kako je Remanni povezan sa Suzanom, nešto mu se tu ne poklapa. Siguran je u to. NAÐA i MIRELA odlaze, vrijeme je da se zabave istragom.

9. scena: MAJIN STAN – INT. – POPODNE

MAJA se tušira, telefon joj zvoni uporno. Nerado se javi.

X- «FIRULE», INTEZIVNI ODJEL

Med. sestra NINA kaže da je dobila njen broj od insp. Novakov. Zamoli je da dođe u bolnicu. Na njezinom odjelu se dogodio smrtni slučaj. Sumnja, da je povezan sa njezinom istragom.

X- MAJIN STAN

MAJA se namršti i obeća odmah doći.

10. scena: «FIRULE», ODJEL SUDSKE MEDICINE – INT. – SVITANJE

MAJA žurno ulazi. Malo natmureno je odmjeri Dr. PERIBONIO, koja je već obradila leš. Tu je i med. sestra NINA, razočarana jer nema Blaža. MAJA je pita o žrtvi. NINA odgovori kako je ubijeni mladić ležao nekoliko dana u bolnici, zbog trovanja želudca, zajedno sa svojim prijateljem. Ovu noć, čula je iz njihove sobe svađu i vrisak. Kad je utrčala u sobu, mladić je već bio mrtav. MAJU zanima drugi mladić, a NINA odgovori kako je on još u šoku. MAJA želi u toku dana razgovarati s njim. NINA odlazi, gotova joj je noćna smjena. Javiti će joj se. MAJA dolazi do VJERE, a ona je šokira izjavom, kako vjeruje da se radi o istom ubojici. Odvede je do tijela umorenog STANKA STOIŠIĆA. VJERA komentira kako je i on umro od posljedica trovanja. Stanko je njezin novi slučaj. MAJA se namršti, ovo već počinje prerastati u veliki problem.

11. scena: «HOTEL» , SOBA OD DES MRCHAIT – INT. – JUTRO

NADAN posjeti FRANCINE i govori joj o slučaju, koji vodi insp. Novakov. Kaže FRANCINE kako je prije nekoliko dana, žena koja je čuvala Tonija ranjena, i to par dana nakon što je Marie nestala iz bolnice. Možda je ona pucala na nju? FRANCINE se ne slaže s njim, ona želi razgovarati s Remanniem.

12. scena: «KANARINAC», URED GLAVNOG UREDNIKA BADRIĆA – INT. – JUTRO

VALERIO zadovoljno komentira sa NEVIANNOM porast tiraže, nakon što su objavili vijesti o Vesni, Nevi, Toniju i mladom paru, uz Silviove škakljive fotografije i Sarin članak. NEVIANNA želi udariti i po bordelima, te ubojstvima kurvi. VALERIO ne želi žuriti, osjeća da je Remanni u ovoj istrazi nedužan, te savjetuje kolegici, da još to malo iščeprka. Ne želi da oni ispadnu nesposobni pred čitateljstvom. NEVIANNA pristane na odgodu članka i odlazi svojim poslom.

13. scena: BILICE, ISTRAŽNI PRITVOR, SOBA ZA POSJETE – INT. – JUTRO

DANIEL odgovara na NADANOVO pitanje, a sluša ga i FRANCINE. DANIEL priznaje kako ga je Igor pokušao prisiliti na sve načine za prljavu suradnju sa njime. Ne bi se iznenadio, da mu je on i zapalio skladište. Nakon što je odbio biti njegov potrčko. NADAN se namršti, zašto mu nije to priznao za vrijeme istrage o potpali. DANIEL se pravda kako su sve to samo pretpostavke. S Igorom se nije rastao u prijateljskim odnosima, a zna kako on i Dora Žustrić rade na nekom poslu, čim je Igor tražio njegovu suradnju. FRANCINE ih prekine, nju više zanima Marie. Pita DANIELA oprezno ponovo o njezinoj umiješanosti u Suzaninu smrt. DANIEL opet sve to negira, no odjednom se namršti i gotovo u panici govori inspektorima, da je siguran, kako je tog dana u atriju «Pravnog fakulteta» vidio Igora, iza jednog stupa. Tada je bio opsjednut Marie i nije tome predavao neko značenje. Kako se nije tog prije sjetio, uzvikne on ljutito i zakune se NADANU kako govori istinu. Inspektori se zahvale na suradnji. DANIEL ostane zabrinut, da sve ovo nije Igorovo maslo, da mu se konačno osveti.

14. scena: SUĆURAJ, HVAR – VUKELIĆEVA VIKENDICA NA OSAMI – INT. – DAN

MARIE primijeti da je sama, dolazi do izlaznih vrata i pokuša pobjeći. No, VICE se iznenada stvori i rukom pritisne vrata. Mrko je odmjeri, želi znati, gdje se ona zaputila? MARIE se uplašeno trgne. VICE je gleda namršteno, skoro poludjelo. MARIE govori kako je htjela samo malo na zrak, dosta joj je zatvorenog prostora. VICE joj brani izlazak, vani je bura i svježe, a ona je nježna i osjetljiva. Htio je dirati, no MARIE se žurno odmakne i udalji se od VICE, koji je čudno pogledava. MARIE požuri u svoju sobu, ona je prestravljena.

15. scena: «FIRULE», INTEZIVNI ODJEL, BOLESNIČKA SOBA – INT. – POPODNE

NINA dovodi MAJU u sobu, i kad je predstavi pacijentu NIKŠI LOVRIĆU, ona se povlači iz sobe. MAJA želi znati, da li je on bio u kakvom sukobu sa Stoišićem, što NIKŠA negira, on mu je bio prijatelj. MAJA želi da joj on onda objasni svađu između njih dvojce prošle noći, kada je Stoišić preminuo. NIKŠA se brani kako je med. sestra to krivo shvatila. On se derao, ali ne na Stanka, zvao je u pomoć med. sestru, no ona se uporno nije javljala. Izgleda da joj je važnije bilo igranje u spremnici, prokomentira on ljutito. MAJU zanima kako to on zna? NIKŠA prizna da konstantno ima proljev i da je vidio med. sestru Ninu, kako se zabavlja s nekim muškarcem, umjesto da pazi na pacijente. MAJA se namršti, znači on je bio u WC-u, a med. sestra Nina zauzeta, kako on tvrdi. U sobu je mogao ući bilo tko i otrovati Stoišića. NIKŠA se prestravi. MAJA kaže da će još razgovarati s njim, no zasad će poslati svojeg kolegu, da ga pazi, radi njegove sigurnosti.

Offline Storyteller

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 252
Re: 9. EPIZODA: - Uklonjeni Svjedoci -
« Reply #1 on: 19 July, 2010., 13:26:12 CEST »
16. scena: KUĆA TEA MUNIĆA – INT. – NOĆ

ŽELJAN dolazi kod TEA i ispriča mu sve o ubojstvu Lene i što je ona otkrila. TEU je žao nje, ali se oduševi novostima. No za kratko, jer mu to ne može puno pomoći da naudi Davorinu. ŽELJAN prizna kako se ne usudi ići direktno protiv Davorina i njegovih ljudi, pogotovo što je osobno prijavio Leninu smrt policiji. TEO je ljut, on želi uništiti Davorina. ŽELJAN se dosjeti kako mogu oteti Doru i prisiliti je da svjedoči protiv Davorina. TEO se oduševi njegovim planom, jer osim njega, Dora je ta koja najviše mrzi Ćubelića.

17. scena: DAVORINOVA KUĆA – INT. – NOĆ

DAVORIN je nervozan, iza njega se vidi fotografija od Lene na TV-u, ali je ton smanjen. On sa nekim razgovara na telefon, shvatimo da je to Lenko. DAVORIN mu naredi da bude oprezan, jer su im se krtice počele ubacivati u bordel. Lena je radila za nekog, pitanje je tko ga još želi uništiti. DAVORIN ode do prozora i namršti se kad ugleda parkiran auto, nedaleko od kuće. Odmakne se žurno od prozora.

X- ISPRED KUĆE U NEOZNAČENOM POLICIJSKOM AUTU

NAÐA komentira MIRELI, da se nešto događa, jer nikad nije vidjela Ćubelića ovako nervoznog. Nešto se definitivno događa.

18. scena: DORINA KUĆA, DNEVNI BORAVAK – INT. – NOĆ

DORA namršteno gleda «TV-Dioklecian».

X- «TV- DIOKLECIAN», NA EKRANU

Novinarka NIKI JERKOVIĆ komentira smrt Lene Rogle, slovenske državljanke sa hrvatskom putovnicom, čiji dosje nije baš med i mlijeko. Napomene, kako su na mjestu ubojstva u skladištu u Dujmovači, forenzičari pronašli lokvu krvi druge krvne grupe. Postavlja se pitanje, što je sa drugim lešom ili se to možda radi o ranjenom napadaču?

X- DORINA KUĆA

DORA nervozno ugasi televizor. Nada se da Katja ipak nije mrtva, nije htjela njezinu smrt.

19. scena: «HOTEL», SOBA NA KATU – INT. – JUTRO

MARINELA nervozno kuca. BERNARDA joj otvara vrata, te MARINELA ulazi, žaleći se na recepcionarku, koja je jedva pustila do nje. BERNARDA zatvori vrata, te se okrene prema MARINELI, želi znati, gdje je njezin sin? Ušuti kad vidi da MARINELA drži uperen pištolj u njezin stomak. Nastane tišina, MARINELI se tresu ruke od nervoze. Iznenada ona poklekne i poviče da je ne može ubiti, te moli zbunjenu BERNARDU da joj skrati muke. BERNARDA se povrati od šoka i smiruje MARINELU, pita što se događa? MARINELA prizna za Vesnu i njezine prijetnje, nije im uspjela oteti Antonia. Ona više ne može ovako. BERNARDA joj odluči skratiti muke i kaže kako je odlučila pridobiti sina legalnim putem. MARINELA mora svjedočiti za nju, na što ona i pristane, jer nema izbora. Čak je obeća upoznati sa svojom prijateljicom, odvjetnicom Franulović. Ona će je zastupati.

20. scena: PUSD, URED NAČELNIKA ŠIMUNOVIĆA – INT. – JUTRO

MAJA dolazi kod NADANA i objasni mu situaciju u bolnici. Želi da se pazi na Lovrića. Ako on govori istinu, ubojica možda pokuša ponovo, jer ubijeni Stoišić i Lovrić su dio ekipe, kojoj su pripadali ubijeni studenti. NADAN pristane, kaže joj da zaposli pozornika Bakotu, valjda neće zasrati i ovaj zadatak. MAJA kaže da on čeka na hodniku i pozove BLAŽA unutra. On oprezno ulazi, te mu NADAN ozbiljnim tonom govori da ima zadatak za njega.

21. scena: «HOTEL», STUBIŠTE ZA FOAJE I RECEPCIJU – INT. – JUTRO

MARINELA silazi sa BERNARDOM niz stepenice. Mimoiđe se sa MIRNOM i DANIJELOM, one se hladno pozdrave. MIRNA je zaintrigirana, zanima je, tko je ona debela s MARINELOM? To ne zanima DANIJELU, te ona govori MIRNI da požuri, jer trebaju razraditi ideju, koju ona ima, za osvetu Željanu.

22. scena: «FIRULE», INTEZIVNI ODJEL, NA HODNIKU – INT. – DAN

MAJA dolazi s BLAŽEM, no med. sestra NINA govori da je Lovrić na pretragama. MAJA joj kaže da će BLAŽ paziti na Lovrića neko vrijeme. Upita NINU, da li je u noći, kad je otrovan Stoišić, bila odsutna sa svog radnog mjesta, kao što joj je rekao Lovrić? NINA prizna za svoj grijeh. MAJA oboje upozori, da ubuduće paze što rade i odlazi poslom. NINA i BLAŽ se nelagodno zacrvene.

23. scena: URED ODVJETNICE FRANULOVIĆ – INT. – DAN

Odvjetnica DIVNA FRANULOVIĆ ( DARIJA LORENCI,viša žena oko 35 god., kratka smeđa kosa, malo krupnija, promuklog glasa ), sasluša BERNARDU i oduševljeno prihvaća njezin slučaj, jer je danima ta vijest udarna u novinama. Otvoreno govori da će voditi slučaj «pro- bono» ( besplatno ), jer nema bolje reklame za njezin ured. MARINELA se namršti, kad joj se obrati DIVNA i govori kako će trebati biti oprezne, jer njoj prijeti kazna zatvora zbog otmice, no smislit će ona već nešto. MARINELA se blijedo osmjehne, uplaši se da nije pogriješila u odluci i pogleda njih dvije.

24. scena: «KANARINAC», URED OD VALERIA – INT. – DAN

Kod njega je FRANCINE, teškog srca mu ispriča za sumnje policije o Marieinoj umiješanosti u kriminalne radnje. Ona je zabrinuta, moli ga za pomoć, da on pronađe njezinu kćerku. Možda se Marie krije negdje u gradu? VALERIO je smiruje, obeća da će obustaviti sve svoje priče, dok je ne pronađe. FRANCINE odahne i odlazi poslom. VALERIO preko interfona pozove Saru, da dođe u njegov ured. SARA brzo stigne, i VALERIO joj izdaje naredbu, da napusti svoju središnju istragu i skoncentrira se na potragu za Marie. SARI nije jasna njegova promjena odluke, no VALERIO nije voljan objašnjavati svoje razloge, te je šalje poslom. Nema namjeru raspravljati s njom. SARA se mrgodno povuče.

25. scena: DORINA SOBA – INT. – POPODNE

Zvoni telefon, to je IGOR. On želi znati gdje je nestala Katja, jer nema njezina tijela u skladištu. DORA ništa ne zna, mislila je, da možda nije on uklonio Katjino tijelo, kako ih ne bi povezala s njima. IGOR to negira, no ipak je malo sumnjičav, jer je Katja bila njezina ljubavnica. DORU vrijeđa njegovo nepovjerenje, ali je IGOR upozori da se pazi. Mogla je vidjeti, što radi sa izdajicama. Ako je spasila Katju, bolje da mu prizna. DORA je bijesna, no smiri se i negira njegove optužbe. IGOR se namršti i prekine njihov razgovor, mora vidjeti što će sa novim problemom. DORA ljutito zalupi slušalicom. Bijesna je!

26. scena: URED DRŽAVNE ODVJETNICE KUZMANIĆ – INT. – POPODNE

NADAN dolazi kod ANELE, kasno popodne, da razgovaraju o njima. ANELA ne želi. Optuži ga, kako nema povjerenja u nju. To je vrijeđa, jer onda nema neko krasno mišljenje o njoj kao osobi. NADAN se pokuša opravdati, no omete ga Istražni sudac IVAN CERIĆ. On je došao da rasprave na večeri jedan slučaj prije suđenja. Gleda sumnjičavo prema oboje. ANELA je zbunjena, zamoli suca CERIĆA da pričeka da se spremi. NADAN je ljubomoran, odlazi uz škrti pozdrav CERIĆU. Sucu nije ništa jasno, dok ANELA skriva razočarenje pred bivšim ljubavnikom.

27. scena: VRANJIC, KUĆA VESNE I NEVE – INT. – JUTRO

VESNA i NEVA se spremaju na posao. U posjetu im dolazi insp. NOVAKOV. Uruči im poziv za raspravu o starateljstvu malog Antonia. NEVA prva uzima poziv, ništa joj nije jasno. ELLA govori kako nije mogla odoljeti, da ih ne obraduje pozivom, čim je saznala, da se pojavila, vjerojatno prava Tonijeva majka. Očekuje ih na raspravi, te ELLA odlazi. NEVA je uznemirena, oduzet će im Tonija. VESNA je smirenija, jer će Marinela biti na njihovoj strani, tako da ta Bernarda neće moći ništa.

28. scena: BILICE, ISTRAŽNI PRITVOR, SOBA ZA POSJETE – INT. – JUTRO

DANIEL sa nervozom dočeka svoju odvjetnicu PENTU, želi znati što je odlučila. DIJANA teško govori, kako mu je odlučila pomoći. Iz torbice vadi žensku odjeću, što je DANIELU čudno. DIJANA kaže da su mu marama i naočale neophodne, da ga ne prepoznaju čuvari. DANIEL se brzo počne preodijevati, a DIJANA mu pomogne. Kad je sve gotovo, DIJANA želi da je onesvijesti, jer ne smije riskirati da je povežu sa njegovim bijegom. DANIEL se malo nećka, no onda je iznenada udari krupnom šakom u lice i DIJANA se strovali na pod bez svijesti. DANIEL se izvine, te nespretno izlazi iz sobe. Duboko udahne, najgore tek dolazi.

29. scena: SUĆURAJ, HVAR – VUKELIĆEVA VIKENDICA – INT. – JUTRO

MARIE se ustane, uvjeri se da VICE još spava. Polako se šulja do vrata. Stara drvena vrata zaškripe, pa se MARIE uplaši, no odahne jer se nije ništa dogodilo.

X – VICINA SOBA

Ipak se VICE u svojoj sobi probudi. Osjeti propuh, te se žurno ustaje i oblači na brzinu.

X – VIKENDICA – EXT.
Uznemiren istrči vani. Ugleda MARIE kako trči niz padinu, kroz lavandino polje. VICE viče za njom i potrči, a MARIE se u panici sakrije u grmlje. Ona je zadihana i prestravljena. VICE je traži.


Nastavak u slijedećoj epizodi: - Borba Za Dijete -