Author Topic: MLB  (Read 3397 times)

Offline neo

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 9,543
  • Gender: Male
  • Knope we can!
MLB
« on: 07 April, 2010., 23:36:19 CEST »

Evo rekoh da otvorim topic pa cu mozda jos nekog navuci i privuci da gleda ovo :D
Naizgled uzasno dosadan, u stvari jako dobar, zanimljiv i do kraja nepredvidljiv sport. Pravila je malo teze pokapirat nego sto je to bio slucaj sa NFL-om recimo, al jednom kad ih uhvatite, kad ukapirate sto se desava na terenu, shvatite koliko je ova igra dinamicna.
Jedina mana je sto svaki tim igra u sezoni oko 150 utakmica mislim i sto se dnevno odigra po 5-6 utakmica u prosjeku.
Kod nas se moze gledati na ESPN America (mislim da prikazuju do 10-12 utakmica nedjeljno) i na TV Arena Sport (idu zasad po tri utakmice nedjeljno)
Dosta je lako naci streamove. Subotom oko 22h po nasem vremenu se prikazuju utakmice koje idu na nacionalnom nivou na americkom FOX-u.

Pogledao sam ove sezone zasad dvije utakmice. Veliko otvaranje - NYY - Boston Red Sox i utakmica je bila fenomenalna :s Bilo mi je predobro kako su Red Soxi dobili Yankeese :rofl:  :E Ono sto mi je super jest cinjenica da su Red Soxi vodili prviih 5 inninga mislim sa 5 - 2 ili 5 - 1, a da bi ih ovi na kraju prestigli i zavrsili sa 9 - 7.
Drugu sam gledao  Chicago Cubs - Atlanta Braves i ovo je bilo malo manje uzbudljivo, al sa puno run-ova pa je bilo jako zanimljivo za gledankje. Doduse radije bih da su runove osvajali Cubsi a ne Bravesi al dobro. Zavrsilo se mislim 15 - 6 za Bravese.

nemam jos tim za koji bas navijam, al s obzirom da tradicionalno navijam za sve timove iz Chicaga (Bulls, Bears), onda biram Cubse. Iako su i White Sox-i iz Chicaga al mi Cubsi imaju ljepsu opremu :zubo:

My last day, I wear a metal uniform go around city killing criminals like robocop. Pow pow pow pow pow pow.