Author Topic: Uskoro digitalni kanali u HR  (Read 7813 times)

Offline Franko

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 7,968
 • Gender: Male
Uskoro digitalni kanali u HR
« on: 31 January, 2010., 14:31:21 CET »

Danas u 12 sati istekao je rok za iskazivanje javnog interesa za eksperimentalno emitiranje specijaliziranih tv programa u zemaljskoj digitalnoj mreži (Multipleks B) koji je na početku godine uputila Agencija za elektroničke medije svim zainteresiranim stranama.

ImageZa ukupno tri programske pozicije u Multipleksu B natječe se pet televizijskih nakladnika sa ukupno šest televizijskih programa. To su: RTL Hrvatska d.o.o. Nezavisna Televizija NET d.o.o., Kapital Net d.o.o., Nova TV d.d. i Autor d.o.o. (CMC). Svi nakladnici nadaju se da će baš njihov prijedlog specijaliziranog kanala biti taj koji će biti odabran za emitiranje na nacionalnoj razini u digitalnom Multipleksu B. Nažalost, mjesta ima samo za tri kanala, a prijedloga je duplo više.

Vijeće za elektroničke medije (VEM) u iduća bi dva tjedna, a najkasnije do 14. veljače trebalo donijeti odluku koja će tri od ponuđenih šest tv programa moći započeti eksperimentalno emitiranje već krajem veljače.

Ponuđeni specijalizirani kanali su doista raznovrsni: Kapital Net d.o.o. ponudio je svoj informativni kanal Kapital Network koji bi 24 sata dnevno prikazivao informativni program o gospodarstvu i poduzetništvu u Republici Hrvatskoj i regiji. S obzirom da Kapital Network svoj program emitira već nekoliko godina u okviru kabelskih, DTH i IPTV platformi u Hrvatskoj, njihovo širenje na DVB-T bio bi sasvim logičan korak.

Plusevi za Kapital Network:
- doista nudi specijalizirani kanal
- 24 satni program
- velika količina vlastite produkcije
- primjer uspješnog kabelskog tv kanala
- dostupan preko satelita, nekodirano
- sa emitiranjem može krenuti odmah, bez većih troškova

Minusi za Kapital Network:
- opseg potencijalnog gledateljstvaČak i da ne dobiju DVB-T koncesiju to neće biti prevelika tragedija za Kapital Network koji je već prisutan u najvećim distribucijskim platformama u Hrvatskoj; u B.netu, MAXtv-u, Iskon TV-u, Digi TV-u i Opti.TV-u, dakle kanal je već sada prisutan za više od 400.000 pay tv kućanstava u Hrvatskoj, a za one koji nisu pretplaćeni ni na jednu platformu postoji nekodirani feed na 5° zapadno.

Na natječaj se prijavila i tvrtka Autor d.o.o. sa kanalom Croatian Music Channel - najstarijim specijaliziranim kanalom u Hrvatskoj koji je sa emitiranjem krenuo još 2005. godine u okviru platforme SeeMore SatChannel. O CMC-u se nema što puno reći - riječ je o specijaliziranom glazbenom kanalu koji emitira domaću glazbu i nešto malo stranu, no većini je vjerovatno najzanimljivija bogata arhiva Croatia Recordsa unutar koje se nalaze neki od nezaboravnih hitova Bijelog Dugmeta, Novih Fosila, Magazina itd...

Plusevi za CMC:
- specijalizirani kanal
- 24 satni program
- velika količina vlastite produkcije
- promovira i štiti domaću glazbenu scenu
- dostupan preko satelita, nekodirano
- sa emitiranjem može krenuti odmah, bez većih troškova

Minusi za CMC:
- nema negativnosti koje se moraju posebno naglasitiCMC, kao i Kapital Network ne mora pretjerano strepiti za svoju sudbinu ako ne dobije koncesiju za DVB-T, oni su prisutni u praktički svim važnijim distribucijskim platformama u Hrvatskoj, baš kao i Kapital Network. Osim toga, dostupni su i u nekodiranom obliku preko satelita, a postoji i feed za hrvatsko iseljeništvo u Americi - CMC America.

Nova TV odlučila je okušati se u tematskom kanalu za žene pod nazivom "Doma TV" koji konceptom neodoljivo podsjeća na već prokušani recept u Rumunjskoj (Acasa TV) i Slovačkoj (TV Doma). Naime, Acasa TV i TV Doma su također specijalizirani kanali posvećeni ženskom gledateljstvu i u vlasništvu su američke medijske grupacije CME (Central European Media Enterprises) koji je ujedno i vlasnik Nove TV, pa je logično da i naša Nova TV, odnosno njezin vlasnik pokuša plasirati uspješni proizvod i na našem tržištu.

"Doma TV sadržavat će program koji je odabran isključivo prema kriteriju sadržaja koji zadovoljava interese ženske populacije" – kazala je glasnogovornica Nove TV Vedrana Cvetko za Večernji List.

Plusevi za Doma TV:
- kanal posvećen ženskoj populaciji
- CME u Hrvatskoj već proizvodi dječji kanal Mini TV te brojne specijalizirane kanale u središnjoj Europi i vrlo su iskusni u ovom polju pa sasvim sigurno ne bi napravili "šund" kanal

Minusi za Doma TV:
- "zabava i edukacija žena" kao opis kanala vrlo je neodređen i može skrivati brojne "zamke"
- broj sadržaja koji zadovoljava interese ženske populacije iznimno je širok pojam. Znači li to da će na Doma TV biti talk show emisija, dramskih serija, filmova, lifestyle emisija, reality show formata, sapunica, humorističnih serija? Svi ovi formati zadovoljavaju ukuse ženske populacije, no svakako ne spadaju u istovjetne sadržaje što je jedan od uvjeta natječaja.
- nije poznat termin emitiranja
- ovaj kanal još uvijek ne emitira program pa je samim time vrlo upitno hoće li se sve stići pripremiti za samo 15-tak dana

Dobije li Doma TV zeleno svjetlo za emitiranje u MUX B bit će to ukupno četvrti kanal CME-a u Hrvatskoj te će oni dodatno učvrstiti svoju tržišnu poziciju. Ukoliko Doma TV ne dobije dozvolu, a RTL da, Nova TV bi se mogla naći u znatno lošijoj situaciji od konkurencije.Nezavisna Televizija NET d.o.o. iz Kutine ponudila je hrvatskim gledateljima kanal simpatičnog radnog naziva "Retronet" koji bi bio posvećen gledateljima starijima od 30 godina. Retronet bi prikazivao strane filmove i serije te brojne domaće talk show i zabavne formate kao što je zabavni show po uzoru na popularni Jay Leno Show. Retronet bi program emitirao 24 sata dnevno.

Plusevi za Retronet:
- kanal posvećen populaciji 30+
- vjerovatno najbolje ime kanala od svih kandidata
- NeT od 2003. godine želi biti dostupan na nacionalnoj razini i nikada nisu odustali od te namjere
- 24 satni program

Minusi za Retronet:
- zabavni program za starije od 30 godina izuzetno je širok pojam pa kao i u slučaju Doma TV moramo reći da je u toj kategoriji program vrlo raznolik, dapače - u zabavni program za starije od 30 godina možemo ubrojati gotovo sve programske formate izuzev tinejdžerskih serija i crtanih filmova. Znači li to da bi Retronet mogao emitirati filmove, serije, sport, kvizove, informativni i dokumentarni program? U tom slučaju tu svakako nema 70% istovjetnih programskih sadržaja.
- ovaj kanal još uvijek ne emitira program pa je samim time vrlo upitno hoće li se sve stići pripremiti za samo 15-tak dana

NeT je jedan od glavnih sudionika DVB foruma u Hrvatskoj pa stoga ima velike šanse da zaradi pokoji pozitivan bod od Vijeća i dobije dozvolu za start emitiranja Retroneta u Multipleksu B.RTL Televizija d.o.o. jedina je ponudila dva tv kanala pa su samim time lukavo sami sebi povećali šanse da dobiju barem jedno od tri mjesta u multipleksu B. RTL Televizija ponudila je kanale radnog naziva RTL 2 Zabava i RTL 2 Serije od kojih bi prvi emitirao zabavni program (!?) a drugi serijski program.

Ono što je posebno zanimljivo je da bi prvi kanal RTL 2 Zabava program emitirao tek nešto više od 9 sati dnevno (od 15:00 do ponoći?), dok bi RTL 2 Serije emitirale nešto više od 12 sati dnevno. Drugim riječima, dva predložena RTL-ova kanala zajedno ne popunjavaju 24 satni program, pa smo stekli dojam da RTL-u nije pretjerano puno stalo do drugog digitalnog kanala ili su vrlo samouvjereni da će dobiti barem jednu programsku poziciju pa su u svojem prijedlogu samo ispunili minimalne uvjete natječaja (minimalno 8h programa, specijalizirani sadržaji itd...).

Iz Večernjeg Lista neslužbeno su saznali da bi RTL-ov zabavni kanal sadržavao lifestyle emisije, talk show formate, kulturne magazine, kulinarske emisije, kvizove i filmove. Serijski bi kanal nudio više od 12 sati stranih i domaćih serija i filmova.

Plusevi za RTL 2 Zabava:
- nemamo posebno pozitivnih izjava za ovaj kanal

Minusi za RTL 2 Zabava:
- kao i u slučaju Doma TV i Retronet - zabavni program je vrlo širok i nedefiniran pojam. U zabavni program spadaju i filmovi, sport, dokumentarci, glazba, talk show programi, kulinarske emisije itd. U tom slučaju, to nije specijalizirani kanal jer se bavi općenito zabavnim temama.
- ime
- 9 sati programa dnevno
- ovaj kanal još uvijek ne emitira program pa je samim time vrlo upitno hoće li se sve stići pripremiti za samo 15-tak danaPlusevi za RTL 2 Serije:
- specijalizirani kanal posvećen serijama
- jedini uz CMC i Kapital Network koji je doista usmjeren ka određenom programskom žanru
- RTL Televizija ima prilično atraktivan serijski program (CSI, Desperate Housewives, Grey's Anatomy, Rescue Me...)
- ovo je jedini kanal koji bi ponudio takav tip programskih sadržaja, a koji su u Hrvatskoj vrlo rado gledani

Minusi za RTL 2 Zabava:
- samo 12 sati programa dnevno
- kao i u slučaju "RTL 2 Zabava" ime je pomalo čudno
- ovaj kanal još uvijek ne emitira program pa je samim time vrlo upitno hoće li se sve stići pripremiti za samo 15-tak dana
- ako bi se držali recepta RTL Televizije koji za određene programske sadržaje glasi otprilike ovako: "ponavljaj istu seriju pet godina za redom" to nipošto ne bi pravi odabir za gledatelje.

Razradili smo i četiri moguća scenarija za odabir kanala:

1) RTL 2 Serije ili RTL 2 Zabava, Doma TV i Retronet
RTL i Nova TV kao postojeći nakladnici dobivaju po jedan dodatni "slot" u digitaliji, kako bi koliko-toliko mogli biti u ravnopravnoj tržišnoj utakmici sa HRT-om koji bi dobio 3 programske pozicije u Multipleksu A. NeT dobiva slot za svoj Retronet zbog aktivnog sudjelovanja u DVB-T forumu.

2) CMC, Kapital Network, Retronet
Suprotno od prvog scenarija - RTL i Nova TV ne dobivaju niti jedan dodatni "slot" u digitaliji upravo zbog toga jer već imaju kanale sa nacionalnom pokrivenošću. Priliku stoga dobivaju specijalizirani kabelski i iptv kanali Kapital Network i CMC te Retronet.

3) Doma TV, CMC, Retronet
U trećem scenariju RTL ne dobiva niti jednu koncesiju zbog kratkog razdoblja emitiranja programa, priliku dobivaju Doma TV, CMC i Retronet.

4) Doma TV, RTL 2 Serije ili RTL 2 Zabava i CMC
U četvrtom scenariju, priliku dobivaju Nova TV i RTL-ov kanal zbog činjenice da su do sada imali analogne kanale pa su automatski dobili po jedan "slot" u digitalnom multipleksu B, a pridružila bi im se glazbena televizija CMC.

Srećom, ovo nisu trajne koncesije već samo privremene, a hoće li biti trajne uvelike će ovisiti o samim koncesionarima, kvaliteti programa, odazivu gledatelja (gledanosti) i samoj koncepciji programa, pa ako se dogodi da je neki kanal ispao potpuni promašaj možda će na njegovo mjesto nakon kraja eksperimentalnog emitiranja zasjesti nešto bolje i atraktivnije. Drugim riječima - Vijeće za Elektroničke Medije imati će priliku ispraviti eventualnu pogrešku u odabiru kanala, ako do nje dođe.

(mPortal.com.hr)

Offline antar

 • We're both money-grubbing, sex-starved women who are ofttimes mistaken for transvestites
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1,388
 • Gender: Male
Re: Uskoro digitalni kanali u HR
« Reply #1 on: 31 January, 2010., 17:18:44 CET »
samo da RTL ne dobije koncesiju, jer će to bit teško sranje s reprizama unedogled :rigo:

Offline Chmarin

 • #CarpeDAYUM
 • Coadmin
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 18,271
 • Gender: Male
  • Trakt.tv page
Re: Uskoro digitalni kanali u HR
« Reply #2 on: 31 January, 2010., 17:20:58 CET »
Iskreno, mene boli ona stvar :D Prestao sam gledat našu televiziju davnih dana :D Koristim televiziju samo da gledam ESPN America i Pro7 kad su dodjele nagrada :D

HTV, RTL, Nova - nula bodova :zubo:
 

Offline antar

 • We're both money-grubbing, sex-starved women who are ofttimes mistaken for transvestites
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1,388
 • Gender: Male
Re: Uskoro digitalni kanali u HR
« Reply #3 on: 31 January, 2010., 18:04:27 CET »
praktički ne gledam ni ja. Nešto sitno poslije doručka, ali to je to

Offline Franko

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 7,968
 • Gender: Male
Re: Uskoro digitalni kanali u HR
« Reply #4 on: 31 January, 2010., 18:47:17 CET »
Ja sam navijao da RTL ponudi domaću verziju Super RTL, crtići cijeli dan... a oni se odlučili na RTL 2.. bljuf...
Offline punkt

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 748
 • Gender: Male
Re: Uskoro digitalni kanali u HR
« Reply #5 on: 31 January, 2010., 19:40:13 CET »
Već jedva čekam da pređu skroz na digitalno i da mi starci mogu komotno prestat plačat pretplatu za hrt dok uvedu one kartice
Molim vas da koristite Spojler tagove [*spoiler]Spojlani sadrzaj[/spoiler] (Bez *)
[url=http://primetime-hr.c

Offline kerigan

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3,535
 • blah...
Re: Uskoro digitalni kanali u HR
« Reply #6 on: 31 January, 2010., 20:05:57 CET »
Već jedva čekam da pređu skroz na digitalno i da mi starci mogu komotno prestat plačat pretplatu za hrt dok uvedu one kartice

kartice, pretpalata??  :confused:

HTV, RTL, Nova - nula bodova :zubo:

:kava:

Offline punkt

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 748
 • Gender: Male
Re: Uskoro digitalni kanali u HR
« Reply #7 on: 04 February, 2010., 09:44:03 CET »
pa da, kad potpuno ugase analogiju bili bi glupi da ne uvedu koderske kartice preko kojih gledaš hrt12...
A onda nije više da moraš plačat pretplatu jer nemreš gledat ak ne platiš..
Ubiti nezzz ja sam si tako to zamislil
Molim vas da koristite Spojler tagove [*spoiler]Spojlani sadrzaj[/spoiler] (Bez *)
[url=http://primetime-hr.c

Offline antar

 • We're both money-grubbing, sex-starved women who are ofttimes mistaken for transvestites
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1,388
 • Gender: Male
Re: Uskoro digitalni kanali u HR
« Reply #8 on: 13 February, 2010., 02:11:56 CET »
Koncesiju za eksperimentalno emitiranje u digitalnom obliku Vijeće za elektroničke medije dodijelilo je Kapital Networku, dok su Nova TV i RTL 'ispali iz igre'. Njihove ponude ocijenjene su nekvalitetnima, neozbiljnima i ispod standarda.

U konkurenciji od pet televizijskih kuća Kapital Network izborio se za dozvolu za eksperimentalno emitiranje svog programa u digitalnom obliku. Time je nadigrao puno jače igrače, uključujući i Novu TV i RTL.

Naime, na natječaj su se uz njih prijavili i CMC (Croatian Music Channel) i Nezavisna televizija NET iz Kutine, no Vijeće za elektroničke medije ih je diskvalificiralo zbog nepotpune dokumentacije. A o dvije nacionalne tv kuće nije se ni očitovalo.

Jutarnji list, pak, doznaje, kako te dvije televizije nisu uspjele prikupiti većinu glasova vijećnika da bi dobile koncesiju jer nisu ponudile ništa novo. Navodno su u svojim ponudama za specijalizirani kanal ponudile 70 posto svojih starih, recikliranih sadržaja koje već emitiraju u svom uobičajenom programu. To se Vijeću nije svidjelo te su ponude shvatili kao neozbiljne, nekvalitetne i ispod standarda.

Dragan Ćuća, direktor gospodarskog kanala Kapital Network kaže da je ovakav podvig za njih veliki poslovni izazov.

"Bili smo pioniri u stvaranju specijaliziranih kanala. Naš gospodarski program koji smo ponudili i na natječaju radimo već tri i pol godine", kazao je Ćuća.

Iako se za eksperimentalnu fazu više neće raspisivati natječaj, Nova TV i RTL za nekoliko će mjeseci imati drugu priliku. Tada će se raspisivati natječaj za dodjelu koncesije.Net.hr
12.02.2010.

Offline Franko

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 7,968
 • Gender: Male
Re: Uskoro digitalni kanali u HR
« Reply #9 on: 13 September, 2010., 12:47:10 CEST »
KN izgubio koncesiju, DOMA TV i RTL 2 dobili koncesiju na 15 godina.  :E
Offline Mikey

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6,164
 • Gender: Male
Re: Uskoro digitalni kanali u HR
« Reply #10 on: 13 September, 2010., 13:15:41 CEST »
More reruns! More Urkel! More Nanny Fine! Yay!
MY FAVORITES
The Challenge: Laurel, Cara Maria, Cohutta, Aneesa

Offline Sponge Bob

 • Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3,274
 • Gender: Male
 • Whovian
Re: Uskoro digitalni kanali u HR
« Reply #11 on: 13 September, 2010., 13:49:25 CEST »
Ajde sve je to lepo, krasno i iako neću gledati ništa od toga baciću povremeno pogled čisto da vidim vizualno kako sve to izgleda. Međutim mene zanima dali je tržište Hrvatske, Srbije (sloveniju da i ne spominjem) dovoljno veliko da ima toliko nacionalnih televizija? Gde je tu računica?

Oni praktično prave konkurenciju i sami sebi što će direktno odraziti na profit, a čim profit bude manji, to će se odraziti na kvalitet programa. (nemorate ići daleko pa pogledajte kakvo je stanje u srbiji... kanala koliko oćeš a 90% njih ima program "udri me do zore")

Plus kabelska televizija se sve više širi i tu imamao sve više i više izuzetno kvalitetnih programa koji su titlovani. Kako će se ove nacionalne televizije izboriti sa tim?

Meni sve to nema nikakve logike. Pogledajte kolika je severna amerika a koliko ima televizija sa nacionalnom pokrivenošću.

Neću da budem pesimista i iskreno se nadam da će Doma i RTL 2 ponuditi nešto novo no nekako sam skeptičan.

Offline Franko

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 7,968
 • Gender: Male
Re: Uskoro digitalni kanali u HR
« Reply #12 on: 13 September, 2010., 13:55:14 CEST »
Al ovo su tematski kanali.  :D Mislim, DOMA TV je prilagođena za ženski dio publike (sapunice, ljubići i serijice ala Ally McBeal). Tako da će Nova TV automatski maknut takav tip emisija/serija sa svog programa i lansirati nešto drugo umjesto njih.

Za RTL 2 jedino ne znam, znam samo da su u ponudi predstavili Globo serije and me likey  :E
Offline Sponge Bob

 • Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3,274
 • Gender: Male
 • Whovian
Re: Uskoro digitalni kanali u HR
« Reply #13 on: 13 September, 2010., 13:58:37 CEST »
Za RTL 2 jedino ne znam, znam samo da su u ponudi predstavili Globo serije and me likey  :E

Koje?

Offline Franko

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 7,968
 • Gender: Male
Re: Uskoro digitalni kanali u HR
« Reply #14 on: 13 September, 2010., 14:02:57 CEST »
Za RTL 2 jedino ne znam, znam samo da su u ponudi predstavili Globo serije and me likey  :E

Koje?

Ne znam, znam samo da su ponudili :lol:
Offline Sponge Bob

 • Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3,274
 • Gender: Male
 • Whovian
Re: Uskoro digitalni kanali u HR
« Reply #15 on: 13 September, 2010., 14:10:02 CEST »
Ne znam, znam samo da su ponudili :lol:

Bojim se da znam šta će biti  :D

Offline Franko

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 7,968
 • Gender: Male
Re: Uskoro digitalni kanali u HR
« Reply #16 on: 13 September, 2010., 14:10:30 CEST »
Ne znam, znam samo da su ponudili :lol:

Bojim se da znam šta će biti  :D

Šuti, da se nisi usudio reć/napisat to na glas/post :lol:
Offline Mikey

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6,164
 • Gender: Male
Re: Uskoro digitalni kanali u HR
« Reply #17 on: 13 September, 2010., 15:46:49 CEST »
Ajde sve je to lepo, krasno i iako neću gledati ništa od toga baciću povremeno pogled čisto da vidim vizualno kako sve to izgleda. Međutim mene zanima dali je tržište Hrvatske, Srbije (sloveniju da i ne spominjem) dovoljno veliko da ima toliko nacionalnih televizija? Gde je tu računica?

Oni praktično prave konkurenciju i sami sebi što će direktno odraziti na profit, a čim profit bude manji, to će se odraziti na kvalitet programa. (nemorate ići daleko pa pogledajte kakvo je stanje u srbiji... kanala koliko oćeš a 90% njih ima program "udri me do zore")

Plus kabelska televizija se sve više širi i tu imamao sve više i više izuzetno kvalitetnih programa koji su titlovani. Kako će se ove nacionalne televizije izboriti sa tim?

Meni sve to nema nikakve logike. Pogledajte kolika je severna amerika a koliko ima televizija sa nacionalnom pokrivenošću.

Neću da budem pesimista i iskreno se nadam da će Doma i RTL 2 ponuditi nešto novo no nekako sam skeptičan.

Vrlo točno! Amerika ima 5 nacionalnih mreža.. a mi ćemo sad imat 6 :lol:
MY FAVORITES
The Challenge: Laurel, Cara Maria, Cohutta, Aneesa

Offline Franko

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 7,968
 • Gender: Male
Re: Uskoro digitalni kanali u HR
« Reply #18 on: 13 September, 2010., 16:03:18 CEST »
Yup, al Ameri imaju milijun malih podkanala i većinom te mini kanalčiće imaju svi LOL.
Offline Mikey

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6,164
 • Gender: Male
Re: Uskoro digitalni kanali u HR
« Reply #19 on: 13 September, 2010., 16:05:13 CEST »
Pa dobro.. ali mi imamo manje stanovnika i od samog New Yorka valjda haha
MY FAVORITES
The Challenge: Laurel, Cara Maria, Cohutta, Aneesa

Offline Bobi

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 2,800
 • Gender: Male
Re: Uskoro digitalni kanali u HR
« Reply #20 on: 13 September, 2010., 16:11:21 CEST »
Al ovo su tematski kanali.  :D Mislim, DOMA TV je prilagođena za ženski dio publike (sapunice, ljubići i serijice ala Ally McBeal). Tako da će Nova TV automatski maknut takav tip emisija/serija sa svog programa i lansirati nešto drugo umjesto njih.

Za RTL 2 jedino ne znam, znam samo da su u ponudi predstavili Globo serije and me likey  :E

Ay  :s :s zelim obe televizije :wub:
Nobody said it was easy...

Offline Franko

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 7,968
 • Gender: Male
Re: Uskoro digitalni kanali u HR
« Reply #21 on: 13 September, 2010., 16:14:10 CEST »
Koliko znam, obje će bit u ponudi MAX TV-a, tako da ako to imaš, uživaj  :D

Što se tiče kanala, the more, the merryer. Na Doma TV bi trebale krenut sve ove nove serije koje sam postao u Novo na domaćim TV-ima i siguran sam da će tamo imat bolje termine nego što bi na Novoj TV ikad imali.
Offline Franko

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 7,968
 • Gender: Male
Re: Uskoro digitalni kanali u HR
« Reply #22 on: 13 September, 2010., 16:20:47 CEST »
Post s forum.hr:

Još će biti raspisan jedan natječaj za tri kanala (specijalizirani ili opći, ne zna se) za MUX D, ali ne vjerujem ubrzo jer još ni mreža nije sagrađena. Pokrivenost će biti 70%.

Uz to i HRT treba pokrenuti dva nova kanala, rekli su u jednom dnevniku (koji je bio emitiran u srpnju) da 1.1.2011. će pokrenuti jedan obrazovno-dokumentarni i jedan sportsko-zabavni kanal. Ali sumnjam nešto u to, jer na HRT-u su svi tromi.

Zbog recesije neko vrijeme će emitirati samo Doma TV i RTL 2 u MUX-u B, jer kapacitet dozvoljava ukupno pet kanal, popunjenost će biti 4 pa se isto očekuje da će biti i nekada u budućnosti i natječaj za 5. kanal u MUX-u B. Pa i to i HRT-u stvara mogućnost za 5. kanal ili da ubaci svoje radijske kanale.

Od novina je još samo ta da su se HRT, NOVA i RTL dogovorili da će od 1.1.2011. krenuti i s widescreen emitiranjem (16:9).

Ovih dana bi trebala početi s testnim emitiranjem i Nova HD (zajedno s HRT HD Promo u novoimenovanom MUX-u C, pokrivenost nekih 45% stanovništva)

Tako da ćemo imati nacionalnih 12 ili 13 SD kanala.
Offline kerigan

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3,535
 • blah...
Re: Uskoro digitalni kanali u HR
« Reply #23 on: 13 September, 2010., 19:16:13 CEST »
ako ce nastaviti sa emitiranjem kao sto je i sad meni svejedno, necu gledati tak i tak xD

Offline Bobi

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 2,800
 • Gender: Male
Re: Uskoro digitalni kanali u HR
« Reply #24 on: 13 September, 2010., 21:11:37 CEST »
Koliko znam, obje će bit u ponudi MAX TV-a, tako da ako to imaš, uživaj  :D

Jao daj ne me zezaj, nadam se da ce i u Makedonija da ima u MaxTV ponudi. Ajme uljepsao si mi dan :top:

I da, kod nas ima Kanal5 HD i MTV1HD, al nema dobar program, tako da :rolleyes:
Nobody said it was easy...

Offline Franko

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 7,968
 • Gender: Male
Re: Uskoro digitalni kanali u HR
« Reply #25 on: 14 September, 2010., 12:42:45 CEST »
Ovaj Kapital network nije normalan :lol:

Sad su digli nos jer nisu dobili koncesiju, a program im je KATASTROFA :lol: Sad okrenem, emitiraju srpske vijesti s burze  :facepalm: I oni bi nacionalnu koncesiju :lol:
Offline dmarex

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 559
 • Gender: Male
Re: Uskoro digitalni kanali u HR
« Reply #26 on: 14 September, 2010., 12:59:15 CEST »
Meh.

Offline Sponge Bob

 • Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3,274
 • Gender: Male
 • Whovian
Re: Uskoro digitalni kanali u HR
« Reply #27 on: 14 September, 2010., 13:01:12 CEST »
Sad su digli nos jer nisu dobili koncesiju, a program im je KATASTROFA :lol: Sad okrenem, emitiraju srpske vijesti s

Pa kad je pola hrvatskih firmi pokupovalo ovdašnje firme... moraju znati kako im stoje dionice  :roflmao:

Offline antar

 • We're both money-grubbing, sex-starved women who are ofttimes mistaken for transvestites
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1,388
 • Gender: Male
Re: Uskoro digitalni kanali u HR
« Reply #28 on: 16 September, 2010., 22:09:48 CEST »
Čitam baš članak o DomaTV. http://dnevnik.hr/showbizz/film-tv/nova-tv-dobila-koncesiju-za-specijalizirani-kanal.html


Izgleda da Nova čeka pokretanje tog programa i onda će konačno počet koristit Warner Bros paletu filmova i serija koje su dobili. Ajd, hvala Bogu da će onda postajat jedan gledljiv kanal u HR


Quote from: Mikey
Vrlo točno! Amerika ima 5 nacionalnih mreža.. a mi ćemo sad imat 6 :lol:

Pa i nije baš tako. Još uvijek će biti 3 nacionalne mreže. Ništa se nije promijenilo osim broja kanala

Iz onog Frankovog članka: "Ovih dana bi trebala početi s testnim emitiranjem i Nova HD"

Nova HD se emitira već preko dvije godine, no samo preko B.neta koliko ja znam

Offline Franko

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 7,968
 • Gender: Male
Re: Uskoro digitalni kanali u HR
« Reply #29 on: 16 December, 2010., 12:25:38 CET »
Autor d.o.o. odnosno CMC, HOO TV (Hrvatski olimpijski odbor) i Kapital Network odlukom Vijeća za elektroničke medije postali su danas nositelji triju novih koncesija za specijaliziranje televizijske kanale koje moraju pokrenuti u roku od 90 dana. Time će Hrvatska dobiti novi specijalizirani glazbeni, sportski i informativno-gospodarstveni program.

Prije nego što se glasovalo o ponuđačima od pristiglih osam ponuda jedna je diskvalificirana i to ona Nove TV jer, prema riječima predsjednika VEM-a Zdenka Ljevka, nije zadovoljila sve natječajem tražene uvjete odnosno nije izvršila financijske obveze.

Jedan od ponuđača koji je također sudjelovao u natječaju bila je tvrtka Novi kanal iza koje su stajali Dubravko Merlić, Željka Ogresta i Željko Matić. Nudili su Obiteljsku TV odnosno zabavni program, no nisu prošli kao ni RTL Hrvatska koji je nudio proigram RTL Kockica namijenjen djeci i mladima, GRP medija Ivana Ćalete koji je nudio zabavni program i Montura, splitski Kanal 5, koji je je nudio zabavno-turistički program.

Podsjetimo, prve nacionalne koncesije za dva specijalizirana kanala dodijeljene su prije tri mjeseca kada su ih dobili RTL 2 i Doma TV koji počinju emitirati 2. siječnja, 2011. Tada su RTL i Nova TV dobili dozvole za dva dodatna kanala dok je najveći gubitnik natječaja bio Kapital Network koji još od proljeća emitira eksperimentalno u DVB-T mreži.

Svoje negodovanje odlukom VEM-a javno su izražavali u programu porukom "Gasite hrvatsko".

Televizija CMC već je poznata korisnicima satelitskih i kabelskih platformi. Riječ je o kanalu pokrenutom 2005. iza kojeg stoji diskografska kuća Croatia Records. U programu se emitira hrvatska glazba iz svih vremenskih razdoblja.

Kapital Network postoji od 2006. kada je krenulo njegovo emitiranje u kabelskim i satelitskim sustavima. Program sačinjavaju vijesti iz gospodarstva i politike, dokumentarne emisije, a vikendom se u večernjim terminima prikazuju i igrani filmovi.

HOO TV potpuno je nova televizija čiji će program biti sportskog karaktera s posebnim naglaskom na unapređenju i razvoju hrvatskog sporta.

Svi novi programi emitirat će se u digitalnom multipleksu D koji ima nešto manju pokrivenost od multipleksa A i B koje uglavnom popunjavaju programi HRT-a, Nove TV i RTL Televizije.

 :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Izabrat KAPITAL NETWORK uz dječji program kao što je RTL Kockica  :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: